Ontdek meer over de klimaatoplossingen van Mitsubishi Electric

Techniek toegelicht

Alklima heeft als doel samen met jou een samenwerking te realiseren met meerwaarde. Een meerwaarde die leidt tot een nog betere invulling van de hoge comforteisen die de markt aan uw adviezen stelt. Met onze supportprogramma's kun je rekenen op een groot aantal voordelen zoals: actieve ondersteuning van het Alklima-team bij je advisering, de beschikking over standaard bestekteksten, ondersteuning bij EPN-berekeningen, informatie over de laatste innovaties, subsidieregelingen en oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing. Op deze pagina vertellen we je meer over de werking van de innovaties van Mitsubishi Electric. Je vind meer informatie over verschillende technieken; zoals over de verschillende regelingen, de innovatieve Zubadan-warmtepomp en de voordelen van het City Multi VRF-systeem.
 

Advies nodig? Neem contact met ons op

Het Ecodan-concept

Het Ecodan warmtepomp-concept van Mitsubishi Electric is het beste alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. De warmtepomp onttrekt energie, of slaat deze op, uit de buitenlucht door het aanzuigen van lucht over de buiten-unit. Deze energie wordt door de binnen-unit omgezet in warm water voor ruimte-verwarming, warm tapwater en koud water voor ruimtekoeling. Op deze manier verwarm en koel je all-electric met een hoog rendement.
 

Lees meer over het Ecodan-concept

City Multi Hybride

Het nieuwe Hybride City Multi VRF-systeem (HVRF) van Mitsubishi Electric is wereldwijd het eerste 2-pijpssysteem voor gelijktijdig koelen en verwarmen met energieuitwisseling dat de voordelen van directe expansie (de VRF-techniek) en een waterdragend afgiftesysteem combineert.

Lossnay - Kruisstroomwisselaar

Een goede ventilatie is essentieel voor elke leefomgeving. De Lossnay kruisstroomwisselaar is in staat deze benodigde lucht ook bij extreme buitencondities op een aangename temperatuur de ruimte in te brengen.

Zubadan: Een revolutionaire warmtepomp

Zubadan is Japans voor ‘Super heating’. Dit revolutionaire, door Mitsubishi Electric gepatenteerde, systeem geeft tot ­-15°C hetzelfde verwarmingsvermogen als bij +7°C. Het systeem kan hierdoor zonder enkel voorbehoud toegepast worden als hoofdverwarming en is natuurlijk ook geschikt voor comfortkoeling.

Met de nieuwste tecnologische ontwikkelingen van Mitsubishi Electric helpen we jou de switch te maken naar all-electric. Goede kennis en uitleg van de techniek is hier een groot onderdeel van. We leggen alles aan je uit en adviseren je graag.

Gertjan Ooink op den Dijk Servicemonteur bij Alklima BV

Luchtbehandelingskast

Mitsubishi Electric maakt het mogelijk om een DX-regeling op een luchtbehandelingkast aan te sluiten.Hierdoor kunnen de geavanceerdere technieken van Mitsubishi Electric toegepast worden om een luchtbehandelingkast te voorzien van koeling of verwarming.

Regelingen

Mitsubishi Electric heeft, zoals de naam al zegt, haar oorsprong in de regeltechniek. Deze kennis resulteert in een groot assortiment regelaars voor onze airconditioners.

Warmteterugwinning (R2)

Het City Multi R2-systeem kan gelijktijdig koelen en verwarmen. Het grootste verschil en voordeel ten opzichte van een Y-systeem is dat er in één ruimte gekoeld kan worden, terwijl in een andere ruimte met hetzelfde systeem verwarmd kan worden.

Volg een training of opleiding

Baanbrekende ontwikkelingen maken de weg vrij voor een betere toekomst. Onze innovaties komen tot stand door optimaal samen te werken met R&D centers binnen- en buiten ons netwerk. Onze opgedane kennis delen we graag met jou, en om deze reden bieden wij verschillende trainingen, opleidingen en cursussen.

Bekijk ook:

  • Filtertechniek
  • De series toegelicht
  • De inverters toegelicht
  • Big Foot-systemen