Lossnay logo

Residentiële Lossnay: WTW-ventilatie voor woningbouw

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is goede ventilatie essentieel. Aan de andere kant vraagt een duurzaam binnenklimaat om ventilatie met zo min mogelijk verlies van warmte. Het Residentiële Lossnay-assortiment is hiervoor de perfecte oplossing.

Lossnay biedt innovatie mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Afgestemd op de Nederlandse woningmarkt, superstil, duurzaam, energiezuinig. Met de bekende kwaliteit van Mitsubishi Electric.

Lees verder

Gezonde en schone lucht met warmteterugwinning

Exterieur Residentiël Lossnay WTW

De Residentiële Lossnay zorgt constant voor een gezonde en schone luchtkwaliteit in huis. Daarnaast minimaliseert de ventilatie-unit verlies van energie. Vervuilde lucht uit badkamers, keukens en toiletten wordt steeds afgevoerd. Vervuilende, ongewenste en ongezonde stoffen en gassen worden zo uit de woning onttrokken. Ondertussen zorgt de Lossnay voor een uitgebalanceerde stroom verse lucht in verblijfsruimten als de woon- of slaapkamer. De warmte uit de afgezogen lucht wordt in de unieke kruisstroomwisselaar afgegeven aan de schone lucht. Hierbij zijn rendementen van 90% mogelijk.

Fluisterstil vanaf de basis

Zo stil mogelijk. Dat was bij de ontwikkeling van de Residentiële Lossnay één van de uitgangspunten. In de praktijk betekent dat een bijna onhoorbaar geluidsniveau. Met dank aan de speciaal ontwikkelde motor, ventilator, uitgekiende luchtstromen en een slimme omkasting.

Schone lucht in huis

Voor een excellente luchtkwaliteit is verse lucht niet genoeg. Daarom bevat de unit twee fijnmazige G4 filters. Een derde filtersleuf biedt de ruimte om optioneel een NOx en PM2.5 filter te plaatsen. Hiermee kan de luchtkwaliteit in woningen of appartementen flexibel worden aangepast naar bewoners of buitenmilieu. De filters zijn zonder gereedschap te vervangen en makkelijk bereikbaar aan de voorkant van de unit.

WTW met automatische bypass

Met de automatische bypass functie kan de unit verse lucht binnenbrengen zonder warmte terug te winnen. Ideaal voor het afkoelen van de woning na een warme dag. De functie treedt in werking als de binnentemperatuur hoger is dan gewenst en de buitentemperatuur koeler is dan de binnentemperatuur. Zo wordt de woning (’s nachts) gratis gekoeld.

Regeling en monitoring

Met Mitsubishi Electric weet je dat de regeltechniek en monitoring goed zitten. De Lossnay is dan ook eenvoudig te koppelen aan bestaande regeling- of monitoringsystemen. Vanzelfsprekend ook op het platform van Mitsubishi Electric: MelCloud. Een cloudoplossing welk integraal gebruikt kan worden voor het gehele binnenklimaat en warm tapwater. Monitoring, bediening en efficiëntere samenwerking tussen verschillende Mitsubishi Electric apparatuur in huis ligt zo binnen handbereik.  • Door hoog rendement en laag verbruik uitstekend toe te passen in BENG-concepten.
  • Geïntegreerde oplossing voor binnenklimaat en warm tapwater in combinatie met Ecodan lucht/waterwarmtepompen
  • Zeer stil in gebruik
  • Compacte afmetingen
  • Ingebouwde bypass functie
  • Tot 90% warmteterugwinning

Ontdek Residentiële Lossnay

Bekijk nu het Lossnay leveringsprogramma

Ventilatie en WTW
Debietregeling WTW Lossnay

Nauwkeurig instelbaar debiet met boostmode

De regeling van het debiet van de WTW-unit is zeer flexibel. De vier standaard toerentallen zijn in een heel breed bereik tot op 1% nauwkeurig in te stellen. Extern kan het debiet worden aangepast aan de hand van CO2- of luchtvochtigheidssensoren. Ook een lichtschakelaar kan zorgen voor het inschakelen van de automatische boostmode.

Eenvoudige bediening

Bediening en instellen kan dus eenvoudig via de cloud. Ook biedt de ingebouwde LCD-controller hetzelfde bedieningsgemak. Een duidelijk display geeft heldere informatie. Bediening en inbedrijfstelling kunnen daarmee snel en accuraat worden uitgevoerd.Innovatie en kwaliteit

Altijd gezonde en verse lucht. En tot 90% warmteterugwinning. Daar kom je niet zomaar. Het Lossnay concept stamt uit 1968. Met een baanbrekende papieren warmtewisselaar werd de basis gelegd voor de hoogste standaard in luchtkwaliteit en energie-efficiëntie.

Constante innovatie heeft gezorgd dat de Residentiële Lossnay beschikt over de meest stille en zuinige ventilatiemotoren. Gebruiksvriendelijke én toekomstbestendige regeltechniek. Een uitmuntende filtertechniek.

De componenten in de WTW-unit zijn niet alleen naadloos op elkaar afgestemd, ze zijn ook nog eens ontwikkeld met de kennis en ervaring van engineers die werkten aan andere state-of-the-art technieken van Mitsubishi Electric.

Bovendien worden alle componenten onder zeer strenge voorwaarden zelf geproduceerd. Dat garandeert niet alleen een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het verzekert ook dat de Residentiële Lossnay voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die horen bij Mitsubishi Electric.

Neem contact op