Verbeterde Mr. Slim functies

2+1 Back-up- en rotatiefunctie

De vernieuwde back-up- en rotatiefunctie en setpointbewaking is nu toepasbaar op een set van 2 of 3 systemen met behulp van de PAR-41 MAA! Alle units dienen voorzien te zijn van service referentie “2”.

Bij toepassing van 4 systemen kan gekozen worden om per 2 systemen de functie in te stellen of de systemen aan te sturen vanuit een externe regeling door middel van potentiaalvrije contacten (optioneel) of door middel van het Modbus, BACnet-, EIB/KNX- of LON-protocol (optioneel).

(Let op: De PSA-M staande vloer-units zijn enkel voorzien van een 1+1 back-up -en rotatiefunctie!).

BACK-UP-FUNCTIE

 • De back-up-functie geldt bij het toepassen van 2 of 3 redundant systemen, waarbij na het optreden van een probleem of storing automatisch de redundante unit zal opstarten. De 3e unit kan ook ingesteld worden als “Back-up only”, hiermee vervalt voor deze unit de rotatiefunctie.

ROTATIE-FUNCTIE

 • De ingebouwde rotatiefunctie zorgt ervoor dat de 2 of 3 systemen automatisch van bedrijf wisselen volgens een
  ingegeven schema. Hierdoor maken de units elk evenveel draaiuren.

SETPOINT-BEWAKING

 • De Mr. Slim-units zijn ook voorzien van een ingebouwde setpointbewaking. Hierdoor zal in het geval dat de temperatuur in de ruimte te hoog wordt, automatisch de redundante unit bijschakelen. Als de ingestelde temperatuur behaald wordt, zal deze unit weer uitgeschakeld worden.

Let op: de bovenstaande functies zijn alleen van toepassing op de PUZ-(Z)M-(V)(Y)KA2 i.c.m. de nieuwe PAR-41MAA wandbediening.

14°C koelfunctie

Met behulp van de PAR-SL101 A-E infrarood en de PAR-41 MAA wandbediening is het mogelijk om 14°C setpoint te selecteren in koelmodus. De functie is in alle ventilatiestanden beschikbaar.

De functie is beschikbaar op de volgende Mr.Slim binnenunits:

in combinatie met Mr.Slim buiten-units typen:

Bij de PLA-(Z)M-EA2 4-zijdige cassette unit is een optionele isolatiekit PAC-SK36 HK-E benodigd. Bij het toepassen van de PAR-41 MAA wandbediening op een PKA-M wand-unit is een optionele connector PAC-SH29 TC-E benodigd.

De functie is niet mogelijk op de PEA-M, PEAD-M, SEZ-M en SLZ-M binnen-units.

Slim ontdooien

Met 3 nieuwe ontdooifuncties wordt gezorgd voor een nog hoger comfort niveau zonder dat je hier iets van merkt. Zo zullen de buiten-units niet gelijktijdig ontdooien indien meerdere systemen op een bediening zijn aangesloten.

Bij het toepassen van de optionele 3D I-see sensor op de SLZ-M en PLA-(Z)M cassette-units wordt de ontdooifunctie geactiveerd wanneer er geen personen gedetecteerd worden in de ruimte. Als uitzondering hierop geldt wel dat als ontdooien echt noodzakelijk is, dan zal dit wel plaatsvinden, ongeacht aanwezigheid van personen.

De ontdooifunctie wordt geactiveerd wanneer de unit wordt uitgezet (bijvoorbeeld na werktijd). Als de ontdooicyclus is beëindigd, wordt de unit weer automatisch uitgezet.

Minder koudemiddel, langere lengte zonder bijvullen

De PUZ-ZM100 t/m 140YKA2 zijn nu standaard voorzien van 0,4 kg minder voorvulling R32 is nu voorgevuld voor 10m langere leidinglengte zonder bij te hoeven vullen.

 • Voorvulling 3,6 kg
 • Voorgevuld t/m 40m zonder bijvullen

Overige functies

 • WiFi-adapter koppelen aan MELCloud middels wand- of infraroodbediening
 • Type units en serienummer inzien in PAR-41 MAA
 • Energieverbruik inzien m.b.v. PAR-41 MAA
 • Voormelding mogelijke storing t.b.v. tijdig onderhoud plegen

Let op: voor alle genoemde functies geldt dat de binnen en buiten-unit minimaal servicereferentie 2 moeten zijn en in combinatie met een PAR-41 MAA (of PAR-SL101A-E, functie afhankelijk).