Frisse scholen voor optimale prestaties

Onderwijs

Hét klimaatsysteem voor het onderwijs bestaat. Het Mitsubishi-scholenconcept.

Klimaatbeheersing in scholen vormt een bijzondere uitdaging. Ruimtes variëren in grootte en bezetting. Nieuw te bouwen scholen met hun EPC van 0,4 versus de oude (soms nog houten) gebouwen. En dan het overleg met directie, school- of stichtingsbestuur dat door strenge budgetteringsregels in wellicht niet het beste, maar wel het goedkopere systeem kan investeren. Alklima staat naast de technisch adviseur en installateur met een uitstekend presterend en passend schoolconcept (handig: inclusief bestekteksten) in klimaatbeheersing.

Mitsubishi Electric klimaatsystemen voor scholen

  • Ventilatie voorkomt beslagen ramen en muf klimaat
  • Voor klaslokaal, collegezaal en centrale ruimtes
  • Passend bij jaarbudgetten in het onderwijs

Randvoorwaarden voor klimaatsysteem

Een schoolgebouw voorzien van warmtepomp, luchtbehandelingskast, WTW-ventilatiesysteem of andere klimaatoplossing, is vaak een complex project. Ongeacht of het basisonderwijs of universiteit betreft. Zeker wanneer scholen zich in een oriënterende fase bevinden, zijn randvoorwaarden niet voldoende nauwkeurig geformuleerd. Onze consultants en accountmanagers delen graag hun kennis van de wet- en regelgeving voor ventilatie uit het Bouwbesluit, zodat je zo efficiënt mogelijk de benodigde informatie op tafel krijgt. Daarbij informeren we je ook over het Frisse-scholenbeleid van de rijksoverheid en toetsen we je berekeningen.

Het onderwijs investeert in een optimaal binnenklimaat. Maar met vaak onvoldoende nauwkeurig geformuleerde randvoorwaarden

Remco Onder de Linden Coördinator Kennis & Opleidingen Mitsubishi Electric/Alklima

Scholenconcept is maatwerk

Natuurlijk heeft een school belang bij minder energiegebruik en een lagere CO2-uitstoot. Maar minstens even zwaar weegt het voorkomen van een muffe geur door het schoolgebouw of beslagen ramen in het klaslokaal. Alles draait immers om optimale schoolprestaties van de leerlingen en studenten en dus om bijpassende onderbouwing. Bovendien zorgen strakke jaarbudgetten voor een grotere nadruk op exploitatiekosten dan de total costs of ownership. Anders gezegd: de definitieve beslissing is een deels politiek traject waarbij meer komt kijken dan technische argumenten. In ons Mitsubishi-scholenconcept is ruimte voor al deze afwegingen. We leggen graag uit hoe. Desgewenst gaan we met je mee bij schouwingen en presentaties.

Ons leveringsprogramma voor scholen

Ventilatie-units (WTW)

Ventilatie-units (WTW)

Producten
Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Producten
VRF & HVRF Warmtepompen

VRF & HVRF Warmtepompen

Producten
Warmtepompen

Warmtepompen

Producten