De inverters toegelicht

De inverters toegelicht

Dit hoofdstuk geeft een duidelijk beeld van de verschillen tussen onze Inverter-units: de Standaard-Inverter, de Hyper heating-Inverter, de Power-Inverter en de Zubadan-Inverter.

Inverters van Mitsubishi Electric leveren superieure prestaties onder meer door een optimale regeling van de werkingsfrequentie. Hierdoor wordt het vermogen op elk verwarmings-/ koelniveau optimaal benut en wordt er een maximaal comfort gerealiseerd, bij een zo laag mogelijk energiegebruik. Snelle, prettige bediening en verrassend lage gebruikskosten - dat is waar Mitsubishi Electric voor staat. De range Inverter-systemen van Mitsubishi Electric bestaat uit vier verschillende soorten, die elk met een duidelijk focus op bepaalde eigenschappen zijn ontworpen. Hierdoor is een complete range ontstaan die antwoord kan geven op zelfs de meest complexe ontwerpvraagstukken en de meest veeleisende klantwensen. De verschillende systemen hebben ongeacht de soort echter een duidelijke overeenkomst: ze leveren een maximaal comfort tegen het laagst mogelijke energiegebruik. 

Hyper Heating

De Hyper heating-range bestaat uit systemen die ontworpen zijn om te presteren bij lage buitentemperaturen tot -25°C. Deze systemen leveren door de Hyper heating-technologie uitzonderlijke prestaties in verwarmingsbedrijf en behouden het vermogen tot -15°C. Door de toegepaste technologie ben je verzekerd van een aangenaam binnenklimaat tijdens de strengst mogelijk winters en geniet je gedurende het hele jaar van comfort tegen een optimaal rendement.

Mitsubishi Electric ontwikkelde de Hyper heating-systemen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame klimaatoplossingen voor residentieel en klein commercieel gebruik in de Scandinavische landen. Binnen onze klimatologische omstandigheden komt de toegepaste technologie echter ook volledig tot zijn recht en biedt een duidelijke zekerheid voor een optimaal comfort tijdens de strengste winter.

Hyper Heating systemen geven vele voordelen zoals

Gegarandeerd verwarmingsvermogen tot -25°C
Maximaal verwarmingsvermogen door Hyper heating-techniek tot -15°C
Optimaal comfort door exacte vermogensafstemming
Luxe binnen-units voor een optimaal comfort
Leverbaar in 230V met lage afzekerwaarden voor een eenvoudige installatie.

RAC & Mr. Slim-serie

Standaard - Inverters 

Deze range Standaard-Inverters van Mitsubishi Electric beslaat een brede range modellen tussen de 2,5 en 25,0 kW koelvermogen. De systemen kenmerken zich door een Maximale vermogensafgifte, een optimaal rendement en een optimale comfortbeleving. Het optimale rendement onderschrijft zich door de toegekende A+++ energie labels voor koelen en verwarmen. Door de brede range aan soorten afgiftesystemen en de compacte vormgeving van de buiten- units is er makkelijk invulling te geven aan uitdagende ontwerpvraagstukken en de veeleisende klantwensen.

Een standaard Inverter biedt vele voordelen:

  • Een optimaal comfort door exacte vermogensafstemming
  • Laag opgenomen vermogen door invertertechniek met een uitstekend rendement
  • Compacte maatvoering
  • Brede range systemen beschikbaar (2,5 t/m 25,0 kW koelvermogen)
  • Leverbaar in 230V (type S25~P140) en 400V (type P100~P250)
  • Koelen bij lage temperaturen mogelijk tot -15°C

Zubadan- Inverters

De Zubadan-Inverters zijn ontworpen als lucht-/luchtwarmtepompsystemen en kennen verder alle voordelen van de Power-Inverter-serie. Aanvullend op de Power-Inverter-technologie maken de Zubadan-systemen gebruik van de unieke Flash Injectie- technologie, waardoor de Zubadan-systemen het nominale verwarmingsvermogen kunnen blijven leveren tot een buitentemperatuur van -15°C. Pas beneden de -15°C zal het verwarmingsvermogen geleidelijk verminderen en tot een buitentemperatuur van -25°C zal het systeem capaciteit blijven leveren. Door de gebruikte technologie kan het systeem met een hogere temperatuur werken, wat resulteert in een 50% snellere opwarmtijd ten opzichte van reguliere warmtepompen en een 50% kortere ontdooitijd. De Zubadan is door de toegepaste technologie in staat om meer verwarmingsvermogen te leveren voor een langere tijd in vergelijking met andere warmtepompsystemen.

Zubadan-systemen bieden door de toegepast technologie zelfs de strengste winter het hoofd en leveren warmte wanneer u deze het hardste nodig heeft.

Zubadan Inverter Voordelen

• Gegarandeerd verwarmingsvermogen tot -25°C
• Maximaal verwarmingsvermogen door Zubadan-techniek tot -15°C
• Optimale systeemprestatie tijdens deellast en vollast
• Optimaal comfort door exacte vermogensafstemming
• Lange leidinglengtes mogelijk (tot 120 meter) voor maximale flexibiliteit bij installatie
• Lager afzekerwaarden voor eenvoudige e-installatie
• Winterregeling tot -15°C dus zeer geschikt voor technische ruimte
• Storings- en regelcontacten op binnen-units aanwezig voor eenvoudige aansturing, bediening en uitlezing
• Eenvoudig koppelbaar aan vrijwel alle gebouwbeheersystemen

Mr. Slim-serie

Power-inverters

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de Power-Inverterwarmtepompen de krachtigste warmtepompen uit de serie van Mitsubishi Electric. De kracht van de warmtepompen zit echter niet opgesloten in de maximale capaciteit die de warmtepompen kunnen leveren, maar in de gebruikte technologie en de bijbehorende voordelen.

De technologie biedt een maximale controle van de temperaturen binnen het systeem en dit resulteert in een maximale systeemprestatie tijdens vol- en deellast in koel- en verwarmingsbedrijf. Door de intelligente temperatuur en energieuitwisseling door middel van een HIC-Wisselaar en of Power Receiver met dubbel expansieventiel in het buitendeel, is het systeem extra efficiënt tijdens deellast. Daarnaast stelt deze technologie je in staat om extra lange leidingen toe te passen waardoor extra vrijheid in de toepassing is verkregen. Flexibiliteit, comfort en een optimale systeemprestatie gaan bij de Power- Inverters hand in hand.

Voordelen:

• Optimale systeemprestatie tijdens deellast en vollast
• Lange leidinglengtes mogelijk (tot 120 meter) voor maximale flexibiliteit bij installatie
• Lager afzekerwaarden voor eenvoudige e-installatie
• Winterregeling tot -15°C dus zeer geschikt voor serverruimtes
• Onderlinge koppeling mogelijk voor back-up en redundantie regeling
• Storings- en regelcontacten op binnen-units aanwezig voor eenvoudige aansturing, bediening en uitlezing
• Eenvoudig koppelbaar aan vrijwel alle gebouwbeheersystemen