Een klimaatsysteem zonder zorgen en uiterst efficiƫnt. Dat wil je.

Zorg

Ontdek recente projecten en mogelijkheden

Ongezien is het energieverbruik flink opgelopen en de gezondheidszorg staat al zo onder druk voor wat betreft de winstgevendheid. Tegelijk zijn er de verplichtingen uit de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst: 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Voor (adviserend) installateurs en technisch adviesbureaus liggen hier een belangrijke kansen. Verlaging en vergroening van het energieverbruik komen tegemoet aan beide uitdagingen binnen de zorgsector.

Duurzame zorg is een volgende stap

Cliƫnten willen in een comfortabele ruimte wachten op de afspraak bij de tandarts. En een ziekenhuis wil het personeel de best mogelijke werkomstandigheden bieden. Daar hoort een aangenaam binnenklimaat absoluut bij.

Ontdek direct de warmtepompen

Bekijk de recente projecten in de zorg

Complexe installatiestructuur voor Result Laboratorium

Het nieuwe Result Laboratorium in Zevenbergen is verfijnd maatwerk. Door de complexe behoeften die een laboratorium eigen zijn, was een veelvoud aan installaties nodig om het gebouw te voorzien van koeling en verwarming op de juiste plekken. Alklima/Mitsubishi Electric speelde daarin samen met totaalinstallateur Evelo een belangrijke rol. Vooral toen bleek dat er extra koeling nodig was voor de comfortbeleving in het gebouw.

Een zorg minder voor Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis in Haarlem voert al vijftig jaar dialyses uit bij mensen met ernstige nierproblemen. Vanwege de belangrijke regiofunctie werd jaren geleden al een apart dialysecentrum geopend. Oorspronkelijk als noodgebouw, en dus inmiddels hard aan renovatie toe. De nieuwe klimaatinstallatie is het meest energiezuinige en comfortabele verwarmings- en koelsysteem ter wereld: de City Multi VRF R2 van Mitsubishi Electric. Onafhankelijk per ruimte in te stellen voor koeling, ontvochtiging, recirculatie en verwarming.

All-electric behandelcentrum voor Reinier de Graaf in Voorburg

Met gasprijzen die de pan uit rijzen, beseft iedereen ineens: gas is ‘bad business’. Dat concludeerde ook het Reinier de Graaf al ver voordat de gascrisis begon. Bij de bouw van een nieuw behandelcentrum in Voorburg koos de zorgverlener resoluut voor een all-electric omgeving. Een omgeving die bovendien toekomstbestendig is, want door de kliniek te ontwikkelen op woningbouwformaat, kan een toekomstige transformatie naar woningen of appartementen snel en eenvoudig worden gemaakt.

Duurzaam klimaatsysteem biedt grote economische voordelen

Een duurzaam pand heeft niet alleen belangrijke ecologische waarde. Het aanbrengen van duurzame klimaat technische voorzieningen levert ook grote economische voordelen op.

Denk een lager energieverbruik ondanks continue werking. Wat zorgt voor een snellere terugverdientijd. Alklima denkt mee met adviseurs en installateurs die betrokken zijn bij een nieuwbouwproject of renovatie van bijvoorbeeld een bestaand pand naar een zorgfunctie.

Maak kennis met Alklima

Bouwstenen in klimaattechnologie

Als leverancier van klimaatsystemen binnen tal van zorginstellingen, herkennen we de enorme diversiteit. We kennen de toepassingen en kunnen onze producten hiervoor inzetten. Het belang van maatwerk in klimaatoplossingen hierbij weten we. Want een 24-uurs woonzorgcentrum vraagt om andere verwarming en koeling dan een dagbesteding. En ziekenhuis heeft weer een andere warmwaterbehoefte dan een multidisciplinair gezondheidscentrum.

Klimaatinstallaties in de zorg

Er bestaat dus niet een blauwdruk die voor alle situaties toepasbaar is. Toch omvatten onze klimaatinstallaties een aantal bewezen bouwstenen. Zoals een CO2-warmtepomp voor grote volumes warm tapwater tot 90 °C en een werkingsbereik tot -25 °C.

Ook is er een speciaal concept voor gezondheidscentra met hun verschillende gebruikers, zoals huisarts, tandarts, apotheek, en fysiotherapeut. Dankzij de mogelijkheden van onze City Multi VRF in combinatie met de Lossnay WTW kunnen zij hun behoefte aan verwarmen, koelen en ventileren individueel instellen en laten registreren.

Warmtepompen van Mitsubishi Electric

De kwaliteit van Mitsubishi Electric

Comfort, duurzaamheid, lage exploitatiekosten en subsidiemogelijkheden vormen een complexe optelsom. Een goede oplossing in luchtbehandeling en warm tapwater is het resultaat van de expertise van meerdere disciplines. Daarom sluiten we graag vrijblijvend aan op het bouwteam of als partner van jouw als installateur of adviseur.

De consultants en accountmanagers van Alklima gaan regelmatig mee naar de klant voor een opname of presentatie. Ze leveren via de collega’s van de binnendienst snel een offerte aan en voeren desgewenst de volledige exploitatieberekening uit. Met Alklima kies je voor een betrouwbare partner in kennis en techniek.

Meer informatie over de Lossnay WTW of City Multi VRF systemen? Neem dan contact met ons op.

Laatst realiseerden we samen met een installateur een terugverdientijd van minder dan negen jaar. Dat was nog exclusief de verschillende subsidiepotjes. Daar kan je in de zorg mee aankomen.

Gert Veurink Accountmanager/Consultant

Van voormalig schoolgebouw naar Gezondheidscentrum Hoogezand-Sappemeer

Huisartsenpraktijken, thuiszorg, apotheek, fysio en diverse andere eerstelijnszorgverleners uit Hoogezand-Sappemeer werken sinds kort op een droomlocatie. In een voormalig schoolgebouw in Hoogezand-Sappemeer is de totale 6500 vierkante meter getransformeerd tot een Medisch Centrum. Niet alleen de totstandkoming van dit pand is bijzonder te noemen, ook de duurzame maatregelen.

Op weg naar all-electric

Ontdek in de serie 'John op weg naar all-electric' hoe Nederland op weg is naar duurzaam wonen en werken. Maak kennis met bewoners en ondernemers die de knop hebben omgezet naar all-electric. Waar liggen de uitdagingen? Wat motiveert hen? Wat levert het hen op? En hoe ervaren zij het comfort thuis of op het werk? John Williams neemt je mee naar inspirerende voorbeelden en enthousiaste verduurzamers.

   

John Williams ontdekt all-electric socializen in Het Palet

Voor gezelligheid moet je in Middelburg bij wijkcentrum Het Palet zijn. "Een ouder gebouw, en toch helemaal bij de tijd." vertelt Dennis. Drie gasketels eruit, maar alle radiatoren en leidingen konden blijven. Dankzij een hogetemperatuurwarmtepomp met water tot 70 graden. "Toch is de energierekening sindsdien nog maar… nul euro!" aldus Dennis. Ondertussen zoekt John het hogerop en maakt een rondje langs 254 zonnepanelen.

   

Benieuwd naar het nieuwe seizoen van John Williams op weg naar all-electric? Bekijk dan afleveringen op 'John op weg naar all-electric of volg ons op onze eigen Alklima YouTube pagina

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Lees meer over Alklima