Klimaatsystemen voor de

Zorg

Zorg en gezondheid hebben directe link met klimaatinstallatie

De winstgevendheid van de gezondheidszorg staat onder druk. Tegelijk zijn er de verplichtingen uit de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst: 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Voor (adviserend) installateurs en technisch adviesbureaus liggen hier een belangrijke kansen. Verlaging en vergroening van het energieverbruik komen tegemoet aan beide uitdagingen binnen de zorgsector.

Meer informatie

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijven advies over onze City Multi VRF en Lossnay WTW combinaties

Neem contact op

Bouwstenen in klimaattechnologie

Als leverancier van klimaatsystemen binnen tal van zorginstellingen, herkennen we de enorme diversiteit. En dus het belang van maatwerk in klimaatoplossingen. Want 24-uurs woonzorgcentrum vraagt om andere verwarming en koeling dan een dagbesteding. Een ziekenhuis heeft een andere warmwaterbehoefte dan een multidisciplinair gezondheidscentrum. Er bestaat dus niet een blauwdruk die voor alle situaties toepasbaar is. Toch omvatten onze klimaatinstallaties een aantal bewezen bouwstenen. Zoals een CO2-warmtepomp voor grote volumes warm tapwater tot 90 °C en een werkingsbereik tot -25 °C. Ook is er een speciaal concept voor gezondheidscentra met hun verschillende gebruikers, zoals huisarts, tandarts, apotheek, en fysiotherapeut. Dankzij de mogelijkheden van onze City Multi VRF in combinatie met de Lossnay WTW kunnen zij hun behoefte aan verwarmen, koelen en ventileren individueel instellen en laten registreren.

Laatst realiseerden we samen met een installateur een terugverdientijd van minder dan negen jaar. Nog exclusief de verschillende subsidiepotjes. Daar kan je in de zorg mee aankomen.

Gert Veurink Adviseur Noord Alklima bv

Mitsubishi Electric voor de gezondheidszorg

  • Sluit aan op Green Deal
  • Samenwerking met installateur en adviseur
  • Sterkste prestatie in TCO

Expertise in luchtbehandeling

Comfort, duurzaamheid, lage exploitatiekosten en subsidiemogelijkheden vormen een complexe optelsom. Een goede oplossing in luchtbehandeling en warm tapwater is het resultaat van de expertise van meerdere disciplines. Daarom sluiten we graag vrijblijvend aan op het bouwteam of als partner van jou als installateur of adviseur. De consultants en accountmanagers van Alklima gaan regelmatig mee naar de klant voor een opname of presentatie. Ze leveren via de collega’s van de binnendienst snel een offerte aan en voeren desgewenst de volledige exploitatieberekening uit. Met Alklima kies je voor een betrouwbare partner in kennis en techniek.

Ons leveringsprogramma

Ventilatie-units (WTW)

Ventilatie-units (WTW)

Producten
VRF & HVRF Warmtepompen

VRF & HVRF Warmtepompen

Producten
Warmtepompen

Warmtepompen

Producten
Handdrogers

Handdrogers

Producten