Energie scoren voor elke sportclub

Sportaccommodaties

Laat je inspireren

Samen op het hoogste podium

Allerlei sportvereniging in Nederland scoren er elk weekend op los. Een perfecte aanval op het hockeyveld, een mooie kuur in de manage of de juiste koers bij de roeivereniging. Sportprestaties staan altijd hoog in het vaandel bij actieve leden, vrijwilligers en het bestuur. Oefening baart kunst waarbij willen winnen de drijfveer blijft. Dat geldt ook voor Mitsubishi Electric op het gebied van duurzaamheid.

Zoveel te winnen

"Er valt nog zoveel te winnen bij sportaccommodaties" zegt Daan Bakker, Consultant bij Alklima Mitsubishi Electric. "Met de juiste expertise, realistisch advies en een vakkundige uitvoering maken we de winnende combinatie voor elke sportclub." Daan en zijn collega-experts van Alklima lopen zich al warm om clubs en installateurs te helpen om aan duurzaamheid te winnen. Zodat sportverenigingen straks op het hoogste podium staan qua duurzaamheid.

Kom in contact met een Clubexpert

Sportaccommodaties die nu al groen scoren

Sporting Martinus, de groenste sportclub in Amstelveen

Begin september 2022 heeft de Nederlandse amateurvoetbalclub Sporting Martinus haar nieuwe clubhuis in Amstelveen in gebruik mogen nemen. In slechts een jaar tijd is het sterk verouderde gebouw uit 1969 gesloopt en vervangen door een tweelaagse nieuwbouw, die volledig voldoet aan de eisen van deze tijd.

Voetbalvereniging SV Always Forward gaat echt vooruit

In Hoorn bij SV Always Forward worden stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. De voetbalvereniging wilde dolgraag aan de slag met de installatie van een warmtepomp voor het sportcomplex. Met een goede pitch en de juiste motivatie werden zij één van de winnaars van de Groene Clubweken 2023.

Nieuwsgierige paarden volgen renovatie Hollandsche Manege

Vloerverwarming en een warmtepomp installeren in een manege, dat klinkt niet heel bijzonder. Tenzij je het hebt over de Hollandsche Manege in Amsterdam, de oudste rijschool van Nederland gevestigd in een rijksmonument uit 1882. In een drafje naar een comfortabel en energiezuinig klimaatsysteem.

Wij geven de assist

Ben jij bezig met de verduurzaming van jouw bestaande sportaccommodatie of op zoek naar de juiste partner bij het ontwikkelen van een nieuwe sportaccommodatie? Dan ben je bij Alklima Mitsubishi Electric aan het juiste adres. Kom maar op met dat startschot. 

Laten we kennismaken

Verduurzaming voor elke sportaccommodatie

De warmtepomp speelt een belangrijke rol in de energietransitie en verduurzaming van Nederland. Bij diverse sportaccommodaties kom je de warmtepomptechnologie van Mitsubishi Electric al tegen. Als installateur of adviseur maak je met een efficiënt en duurzaam klimaatsysteem het verschil tussen winst of verlies. Het verschil, dat vanwege het enorme aandeel van energiekosten in de exploitatie, vaak bij sportverenigingen de omslag betekent van rode naar zwarte cijfers.

Alklima B.V. is al 30 jaar exclusief distributeur van Mitsubishi Electric warmtepompen en airconditioners voor Nederland. Vanuit de filosofie ‘Samenwerking met meerwaarde’ begeleidt en adviseert Alklima installateurs, adviseurs en andere partijen in de bouwkolom bij vraagstukken over duurzame installaties. Vanuit Alblasserdam zorgen ruim 90 medewerkers voor de verkoop, distributie en service van de premium apparatuur voor klimaatbeheersing, warmtapwater en ventilatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Mitsubishi Electric scoort samen met de KNVB

Samen scoren. Samen verduurzamen. Samen bouwen aan een groener sportklimaat. Mitsubishi Electric en KNVB versterken elkaar hierin. Eén van ’s werelds toonaangevende namen op het gebied van productie van warmtepompen en airconditioners verbindt zich voor minimaal twee seizoenen aan de KNVB Groene Club.

Mitsubishi Electric en de KNVB streven ernaar om de volgende stap te zetten in het verder en sneller verduurzamen van alle amateurclubs in Nederland. Beide partijen vinden het van groot belang gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een duurzaam klimaat op de Nederlandse voetbalvelden.

Meer lezen

De Groene Club

De KNVB staat voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening draagt hieraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Maar vaak is het gebrek aan kennis en tijd bij de vrijwilligers voor verenigingen een drempel om hier mee aan de slag te gaan.

Daarom startte de KNVB in 2017 De Groene Club, een onafhankelijke club die verenigingen helpt en ontzorgt in het verduurzamingstraject.

Jouw club verduurzamen? Start nu!

Bij sportverenigingen staan de sportprestaties centraal. Je wilt beter worden. Het hoogste podium. En sportaccommodaties willen steeds vaker ook winnen aan duurzaamheid. Op dat hoogste podium sta je samen met ons.

Daan Bakker Consultant West & spits van het Energieteam

Energietrainer John: De trainingsavond

De Energietrainer John Williams laat bestuurders, en leden van de duizenden verenigingen in Nederland en miljoenen voetballiefhebbers zien wat er mogelijk is op het gebied van verwarmen, douchen en ventileren. 

   

In de eerste video van de Energietrainer gaat John langs bij v.v. Kolping Boys in Gemeente Alkmaar. Daar treft hij een pand uit de jaren '70. Dat is niet direct een ijsbad, maar het is niet geïsoleerd. En zo zijn er nog wel wat puntjes die beter kunnen. En dat ijsbad? Dat staat al lekker klaar in de kleedruimte. Alles voor bewustwording. En natuurlijk omdat het leuk is. Check de video en ontdek wat jouw club bespaart met wat snelle en makkelijke bespaartips!

    

Ga naar Energietrainer.nl en meld je aan bij de clubexpert voor meer informatie over de mogelijkheden voor verduurzaming v

De Groene Club

Mitsubishi Electric, één van ’s werelds toonaangevende namen op het gebied van productie van warmtepompen en airconditioners. Daarom verbinden Mitsubishi Electric en de KNVB zich voor minimaal twee seizoenen aan De Groene Club.

   

Ruim 1800 sportverenigingen gaan voor een duurzame toekomst. We helpen elkaar op het gebied van energie, mobiliteit en afvalscheiding. We delen daarvoor tips, tricks en middelen. Zo scoren we samen voor de sport én Nederland.

Op Weg Naar All-Electric

Ontdek in de serie 'John op weg naar all-electric' hoe Nederland op weg is naar duurzaam wonen en werken. Maak kennis met bewoners en ondernemers die de knop hebben omgezet naar all-electric. Waar liggen de uitdagingen? Wat motiveert hen? Wat levert het hen op? En hoe ervaren zij het comfort thuis of op het werk? John Williams neemt je mee naar inspirerende voorbeelden en enthousiaste verduurzamers.

Ben jij benieuwd naar het nieuwe seizoen van John Williams op weg naar all-electric? Bekijk de afleveringen op 'John op weg naar all-electric' of volg ons op onze eigen Alklima YouTube pagina!

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Lees meer over Alklima