Corporate pand of klein kantoor. Verduurzamen kan.

Kantoor

Tover duurzaamheid in je pand

Kantoor projecten die je voor gingen

Optimaal klimaat voor glazen kantoorgebouw

Het Rijksvastgoedbedrijf kocht in Zoetermeer een bestaand pand aan voor de huisvesting van het RIVM-regiokantoor West van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s. Verduurzaming was de volgende stap. Het kantoor en het magazijn werden voorzien van een geheel nieuwe duurzame installatie.

Burgland Bouw geeft het goede voorbeeld

Als je bouwbedrijf bent, dan wil je het goede voorbeeld geven. Toen Burgland Bouw dan ook haar pand wilde renoveren en uitbreiden, werd tevens een verduurzamingsslag ingezet en de overgestapt gemaakt naar ‘All-Electric’.

Mitsubishi Electric regelt het klimaat bij Bouwcenter Floris

Toen Bouwcenter Floris naar een nieuw pand verhuisde, greep eigenaar Gerben Floris de gelegenheid aan om het nieuwe pand gasloos te koelen en verwarmen. Floris vroeg hun installateur M&O Techniek om het pand van een duurzaam klimaatsysteem te voorzien.

Duurzaamheid is zonder twijfel een van de belangrijkste onderwerpen in onze maatschappij. Iedereen is het erover eens dat we moeten afstappen van fossiele brandstoffen en dat we op weg zijn naar een ‘All-Electric’-maatschappij.

Elektriciteit kunnen we duurzaam opwekken door middel van hernieuwbare bronnen zoals zon- en windenergie. Hierdoor wordt een grote bijdrage geleverd aan de vereiste CO2 -reductie. Zo verplichtte het Bouwbesluit dat alle kantoren voor 2023 naar een energie-index van 1,3 of beter moeten hebben. Om je te ontlasten hebben we een speciaal team consultants voor kantoorgebouwen, en een team accountmanagers voor installateurs.

Kom in contact voor advies

City Multi VRF-systeem

Het Mitsubishi Electric City Multi VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warm tap-waterbereiding.

Het City Multi VRF-systeem combineert een installatie van hoge kwaliteit met individuele regelbaarheid en een hoog comfort met een laag energieverbruik. De City Multi R2-serie maakt het mogelijk om met een 2-pijpssysteem gelijktijdig te koelen en te verwarmen met energie-uitwisseling

Meer over VRF-warmtepompen

City Multi Hybride VRF-systeem

Het City Multi Hybride VRF-systeem is speciaal ontwikkeld voor gebouwen met hoge eisen op het gebied van efficiëntie en comfort. Het systeem is niet alleen een duurzame oplossing vanuit het perspectief van de alsmaar strengere wettelijke voorschriften, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor de eenvoudige en modulaire planning van water dragende systemen. Hybride VRF-systemen zijn:

  • Zeer energie-efficiënt
  • Binnenin gebouwen praktisch koudemiddelvrij
  • Consequent toekomstveilig
  • Uiterst comfortabel
Meer over (H)VRF-systemen

Ontdek klimaatsysteem Mr. Slim

De klimaatsystemen uit de Mr. Slim-serie van Mitsubishi Electric creëren een binnenklimaat die de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Het systeem heeft een koel- en verwarmingsfunctie en is flexibel te combineren met de ventilatiesystemen van Mitsubishi Electric of met andere systeemcomponenten van derden.

Dankzij een groot aantal mogelijke combinaties, zowel op het vlak van vermogen als van uitvoeringen, is de Mitsubishi Electric Mr. Slim-serie geschikt voor allerlei types kantoren. Maar ook horeca, distributiecentra en technische ruimtes plukken de vruchten bij het toepassen van dit klimaatsysteem.

Meer over Mr. Slim systemen

Een all-electric warmtepomp is dé oplossing voor al die kantoren die minimaal naar energielabel C toe moeten.

Dirk Brouns Consultant Zuid

John Williams ontdekt All-Electric ondernemen bij BDM

Ontdek in de serie 'John op weg naar All-Electric' hoe Nederland op weg is naar duurzaam wonen en werken. Maak kennis met ondernemers die de knop hebben omgezet naar all-electric. Waar liggen de uitdagingen? Wat motiveert hen? Wat levert het hen op? En hoe ervaren zij het comfort thuis of op het werk? John Williams neemt je mee naar inspirerende voorbeelden en enthousiaste verduurzamers. Zoals bij BDM in Bolsward. Meten is weten, dat weten ze als geen ander. Dus ging het ontwerp van het nieuwe kantoorpand op de millimeter nauwkeurig. Op het dak passen 144 zonnepanelen, de warmtepompen staan op de grond. Zo’n zeventig procent korting op de energierekening. Dat is wat de duurzame maatregelen volgens eigenaar Rein opleveren. Wat vond John nou eigenlijk leuker, tafelvoetballen of die poster?

Mitsubishi Electric voor Sollas Holland

Sollas is een bijzondere klant. Vanaf 2016 hebben zij gezegd "We willen van het gas af". Ze wilden alleen nog elektrisch het pand koelen, verwarmen en ventileren. Voor het nieuwe klimaatsysteem had Mitsubishi Electric de juiste oplossing zodat mensen op kantoor en op de werkvloer. 

Hoe doet Alklima dit zelf?

Bekijk hier het project dat dicht bij ons hart staat - ons eigen kantoor en opleidingscentrum! In deze video nemen we je mee naar de kern van ons duurzame renovatie- en nieuwbouwproject. Hier hebben we niet alleen functionaliteit nagestreefd, maar ook een plek gecreëerd waar kennis en inspiratie samenkomen. We hebben gekozen voor een klimaatsysteem dat het beste van twee werelden combineert: het City Multi HVRF-systeem in combinatie met vloerverwarming. Waarom deze keuze? Omdat het de perfecte balans biedt tussen de flexibiliteit van traditionele systemen en het comfort van watergedragen systemen. We vergelijken dit systeem met traditionele systemen en leggen uit waarom dit gasloze klimaatsysteem de toekomst is.

Mitsubishi Electric klimaatsystemen voor kantoren

Van een VRF-installatie voor de grotere kantoorpanden tot RAC en Mr. Slim voor bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen en verhuurunits. Met Mitsubishi Electric voorzie je je klanten met hun kantoren en andere utiliteit niet alleen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een internationaal A-merk, maar profiteer je zelf ook van veel gemak.

Bekijk de mogelijkheden in de Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompen.

Waar staat BREEAM voor?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd.

Wil je meer weten over BREEAM?

Sinds 2009 is BREEAM-NL de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Voor iedereen die zich bezig houdt met duurzame projecten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze certificering. Hoe je er aan voldoet, waarom je BREEAM nodig hebt en hoe je een project registreert vind je op onze informatiepagina over BREEAM. 

Meer over BREEAM

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Lees meer over Alklima

Meer weten over de Mitsubishi Electric systemen? Download de onderstaande brochures.

Brochure-MRSLIM-Comfortabel-werken-en-winkelen.pdf
Bestand downloaden 4,45 MB
Brochure-MRSLIM-Comfortabel-werken-en-winkelen.pdf
City_Multi_brochure-Multi-functionele_klimaatsystemen.pdf
Bestand downloaden 4,10 MB
City_Multi_brochure-Multi-functionele_klimaatsystemen.pdf
City-Multi-HVRF-Brochure-HVRF-Het-beste-uit-twee-werelden.pdf
Bestand downloaden 3,63 MB
City-Multi-HVRF-Brochure-HVRF-Het-beste-uit-twee-werelden.pdf