Kleine winkel of flagshipstore. Nieuwbouw of monument. De all-electric oplossing is er.

Retail

Laat je inspireren met duurzame oplossingen

Optimale binnenklimaat voor personeel en klanten

Geef klanten direct dat goede gevoel bij binnenkomst met een comfortabel binnenklimaat. Een warm welkom in de winter of een koel gevoel in de zomer. Het Energieakkoord voor duurzame groei is er helder over: ook voor de detailhandel is er een pakket met erkende maatregelen voor energiebesparing aangewezen. Ook wel Doelmatig beheer en onderhoud (DBO) genoemd.

Een belangrijke plaats hierin is ingeruimd voor ruimteventilatie, ruimteverwarming en serverruimtes. Winkeliers, retailers en detailhandelaren zullen zich daarom in toenemende mate oriënteren op klimaatsystemen die het gebruik van duurzame grondstoffen combineren met gunstige bedrijfseconomische resultaten.

Inspiratie van andere retail projecten

De knop is om in Kraaijeveld's Kaashuijs

Toen winkelcentrum Westpolder in Papendrecht werd getransformeerd tot wat wordt genoemd het “mooiste verscentrum van de Alblasserwaard", grepen Edwin en Ellen Kraaijeveld de gelegenheid aan om ook hun Kaashuijs helemaal opnieuw in te richten. Een van de nieuwe installaties was een hoogwaardig klimaatsysteem van Mitsubishi Electric, die voor de perfectie zelfs in de huisstijlkleur werd gespoten. “In kwaliteit moet het hele plaatje kloppen”

Hoe toepasselijk, all-electric pop-up winkel van Tesla

Tesla en Mitsubishi Electric blijken een match-made-in-heaven voor een gasloze showroom in hartje Amsterdam. De de deuren van de pop-up store staan voor iedereen open en de blikbanger staat centraal in de winkel. Aangenaam comfort gecombineerd met elektrisch

House of Rituals interieur

Het House of Rituals is een groene flagshipstore

Het prachtige pand aan het Spui 10 in Amsterdam is het stijlvolle onderkomen van House of Rituals. Omdat een comfortabel binnenklimaat in deze flagship store boven alles gaat, koos installateur Waterman voor het energiezuinige 2-pijps City Multi VRF R2-systeem van Mitsubishi Electric. 

Duurzaamheid in retail

Een comfortabel klimaat zorgt voor een prettige winkelervaring, die bijdraagt aan herhaalbezoeken en positieve (online) recensies. Uiteindelijk gaat het om het aanbieden van een duurzaam, betrouwbaar klimaatsysteem met een zo hoog mogelijk comfort en energie-efficiency tegen zo laag mogelijk kosten. Voor installateur en adviseur staan we klaar om mee te denken over ontwerp en een gedetailleerde berekening van de total costs of ownership.

Maak kennis met Alklima

City Multi Hybride VRF-systeem

Het City Multi Hybride VRF-systeem werd speciaal ontwikkeld voor gebouwen met hoge eisen op het gebied van efficiëntie en comfort. Het systeem is niet alleen een duurzame oplossing vanuit het perspectief van de almaar strengere wettelijke voorschriften, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor de eenvoudige en modulaire planning van water dragende systemen. Hybride VRF-systemen zijn:

  • Zeer energie- efficiënt
  • Binnenin gebouwen praktisch koudemiddelvrij
  • Consequent toekomstveilig
  • Uiterst comfortabel
Meer over (H)VRF-Warmtepompen

City Multi VRF-systeem met luchtgordijn

Voor de detailhandel, van kleine winkel en supermarkt tot warenhuis en compleet winkelcentrum, hebben wij een gasloos retailconcept ontwikkeld.

Het hart wordt gevormd door een City Multi VRF-systeem dat kan verwarmen, koelen, of beide tegelijk. Het VRF-systeem kan worden gecombineerd met een DX-luchtgordijn. Wanneer dit luchtgordijn wordt aangesloten op een R2-systeem, maakt het luchtgordijn voor zijn warme lucht gebruik van de energie die uit de winkel wordt onttrokken. Deze opstelling bespaart tot wel 65 procent op het energieverbruik en maakt een cv-toestel overbodig. 

Meer over VRF-Warmtepompen

Mr. Slim-serie ontdekken

De klimaatsystemen uit de Mr. Slim-serie van Mitsubishi Electric creëren een binnenklimaat die de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Het systeem heeft een koel- en verwarmingsfunctie en is flexibel te combineren met de ventilatiesystemen van Mitsubishi Electric of met andere systeemcomponenten van derden.

Dankzij een groot aantal mogelijke combinaties, zowel op het vlak van vermogen als van uitvoeringen, is de Mitsubishi Electric Mr. Slim-serie geschikt voor retail, kantoren, horeca, distributiecentra en technische ruimtes.

Meer over de Mr. Slim-serie

Als installateur of adviseur kun je met een warmtepomp/luchtgordijn-combinatie voor retailklanten tot 65 procent besparen. Gasloos, duurzaam, uiterst betrouwbaar én een sterk marketingaspect.

Martijn van Leerdam Consultant West

Ontdek all-electric ondernemen bij Smit Mode

Smit Mode is gespecialiseerd in heren- en damesmode en heeft door schaalvergroting een regio functie weten te bereiken met meerdere filialen. Er zijn op dit moment vier dameszaken en zes herenzaken. Het is tot een modeketen geworden van totaal 10 modewinkels in de Drechtsteden-regio en een online winkel. Voor het filiaal in Hendrik-Ido-Ambacht kiest Smit Mode met een Mitsubishi Electric warmtepomp voor kwaliteit. Lekker koel in de zomer en warm in de winter als je binnenstapt. En altijd een comfortabele temperatuur om kleding aan- en uit te trekken. Klanten blij, Sybrand Smit blij, want ruim dertig procent minder energie!

Kaasboer Edwin is een all-electric ondernemer

Maak kennis met bewoners en ondernemers die de knop hebben omgezet naar all-electric. Waar liggen de uitdagingen? Wat motiveert hen? Wat levert het hen op? En hoe ervaren zij het comfort thuis of op het werk? John Williams neemt je in deze serie mee naar inspirerende voorbeelden en enthousiaste verduurzamers.

"Een beter milieu begint bij jezelf" zegt Edwin van het Kaashuijs in Papendrecht. Een paar jaar geleden werd er daarom zo duurzaam mogelijk verbouwd. Exit met de energie slurpende koeling en losse airco. De nieuwe Mitsubishi Electric warmtepomp laat de lichten branden, koelt ’s zomers en verwarmt ’s winters. Echtgenoot Ellen: “Het scheelt zo’n dertig procent in de kosten.” John eet alle winst inmiddels op aan kaasblokjes.

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Meer over Alklima