Onderdelen blijven leverbaar tot minimaal 10 jaar na de laatste productiedatum.

 

Helaas is het bestellen van onderdelen via de website op dit moment nog niet mogelijk. Bestellingen van onderdelen kunnen per mail worden verstuurd naar onderdelen@alklima.nl.

Orders kunnen verstuurd worden naar het mailadres orderverwerking@alklima.nl. Met een account is het ook mogelijk om online te bestellen. Nog geen account? Vraag deze direct aan.

De order wordt uitgeleverd op de datum die vermeld is op de orderbevestiging.

Neem voor het wijzigen van een order telefonisch contact op met Alklima via +31 (0)78 615 00 00

Je kunt het onderdeel met een retourzendformulier naar ons retourneren. Het retouradres staat onderin het retourzendformulier vermeld.

Op vervangingsonderdelen geldt een garantieperiode van één jaar.

Gebruik voor het retourneren van onderdelen het retourzendformulier onderdelen. Voor het retourneren van apparatuur vragen wij je het retourzendformulier apparatuur te gebruiken. Na ontvangst van je retourzending zal deze door worden beoordeeld. Doorgaans is je retourzending binnen 10 werkdagen verwerkt.

Alles over garantie vind je op de pagina's over [kwaliteit en garantie].

Alles over garantie vind je op de pagina's over [kwaliteit en garantie].

Voor veel duurzame oplossingen en dus ook de Ecocute warmtepomp zijn subsidies beschikbaar. Kijk voor de meest actuele regelingen op de [speciale pagina over subsidies] of neem contact met ons op

Ja, alle Ecodan systemen komen in aanmerking voor de ISDE subsidie regeling, het subsidie bedrag is afhankelijk van de specifieke set. Meer over subsidies [vind je op deze pagina]

Voor de meest frequent toegepaste Ecodan lucht/water systemen hebben we gelijkwaardigheids/kwaliteitsverklaringen beschikbaar.

Ja, voor CAD- en BIM-toepassingen zijn bestanden beschikbaar. Deze zijn beschikbaar onder 'documentatie' onder de productbeschrijvingen in het leveringsprogramma. Je vindt daar .dxf en .rfa bestanden.

Je kunt artikelcodes van onderdelen vinden op deze website. Hiervoor is de ‘Service Ref.’ nodig, deze staat op het typeplaatje van het apparaat.

Meer informatie voor het instellen van de dipschakelaars vind je in de Productkaart. Overigens zijn deze productkaarten voor veel units beschikbaar. Ze zijn te vinden onder de desbetreffende productbeschrijvingen op deze website.

 

Ja, voor de installatie van City Multi systemen is een handige checklist beschikbaar. Hiermee doorloop je alle aandachtspunten voor ontwerp en installatie.

Zowel de lucht- als watergevoerde buitenunits kunnen binnen worden opgesteld mits er is voldaan aan de installatievoorwaarden.

Alle leverbare systemen kunnen worden geïntegreerd in een GBS.

Het Ecocute systeem is ontwikkeld voor het bereiden van tapwater van een hoge temperatuur. Wanneer het systeem ingezet gaat worden voor primair CV gebruik dan zal het systeem niet zijn maximale energetische prestatie behalen.

Nee, neem contact op met afdeling onderdelen via onderdelen@alklima.nl of bel 078-6150000.

Ja, om je te ontzorgen en leveren we ook een uitgebreid gamma aan [koeltechnisch installatiemateriaal]. Dat scheelt jou gedoe en extra administratie.

De maximale leidinglengten voor de Room Airconditioners zijn te vinden onder 'Kenmerken' in de productbeschrijvingen van de [RAC buitenunits].

De maximale leidinglengten voor de Mr.Slim-lijn zijn te vinden onder 'Kenmerken' in de productbeschrijvingen van de [Mr.Slim buitenunits].

De plaatsing van sensoren voor Ecodan is beschreven op de [productkaart Ecodan].

Een beschrijving van de sensoren en de plaatsing vind je op de [productkaart PAC if013].

Unitselectie is geheel afhankelijk van de benodigde capaciteit om de gewenste inblaastemperatuur te behalen. Wij zijn je graag van dienst met het maken van de selectie.

De maximale watertemperatuur voor ruimteverwarming is 55 graden. Wij adviseren echter om een zo`n laag mogelijke watertemperatuur te gebruiken om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Hierbij wordt doorgaans een watertemperatuur van 35 graden aangehouden. Bestaande radiatoren zijn hier veelal niet voor geschikt en dienen vervangen te worden voor radiatoren welke specifiek voor deze watertemperatuur geschikt zijn.

Het verschil tussen een monoblock en split uitvoering is de plaats van de platenwarmtewisselaar. Bij een monoblock uitvoering is de platenwarmtewisselaar verwerkt in het buitendeel bij een split uitvoering is de platenwarmtewisselaar verwerkt in het binnendeel.

Ja, dat is mogelijk met Alexa van Amazon. Hiervoor is een Amazon account (UK, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje), een Echo Dot speaker, de MelCloud- app en een MAC-567IF-E wifi-adapter nodig. Google Home wordt ook ondersteund. We houden u op de hoogte zodra er iets mocht veranderen.

Bij een aantal van deze units is het toegestaan om een lagere afzekerwaarde aan te houden dan in het databook staat vermeld. De toegestane afzekerwaarden zijn gebaseerd op de maximale stroomsterkte van de buiten-unit. Meer informatie en de betreffende units vind je in deze pdf.

De WIFI bediening (MAC-567) kan worden toegepast op de RAC, Mr.Slim, Ecodan en City Multi lijn van Mitsubishi Electric. De binnen-unit dient voorzien te zijn van connector CN105.

Mitsubishi Electric heeft een service app ontwikkeld. Hierin zijn onder andere storingscodes, koudemiddelberekeningen en service informatie te vinden. De app is beschikbaar voor Android, Apple en Windows.

Een stapsgewijze instructie vind je in de Productkaart.

Met de Diamond Deals ondersteunen we je als installateur om het aircoseizoen een succes te maken. Met scherpe prijzen op geselecteerde actiesets en een spaarprogramma waarmee je bij aanschaf van deze sets ook nog een spaart voor exclusieve geschenken.

Diamonds zijn de exclusieve spaarpunten van Alklima. Je spaart ze automatisch tijdens de Diamond Deals. Bij aanschaf van geselecteerde producten worden ze in jouw persoonlijke account bijgeschreven.

Een overzicht van jouw gespaarde Diamonds vind je vanaf mei 2020 in jouw persoonlijke account op de website. Log daarvoor in op jouw dashboard.

Nog geen account? Vraag er direct één aan.

Diamonds blijven één jaar geldig. De datum van facturatie geldt als afgiftedatum. Niet-bestede Diamonds vervallen automatisch.

Nee, het is niet mogelijk Diamonds om te zetten in geld, korting of over te dragen aan derden.

Ja, geleverde actiemodellen worden niet retour genomen.

De palletactie maakt deel uit van de Diamond Deals. Bij afname van 6 sets uit de RAC HR-serie (een volle pallet), gelden niet alleen scherpe prijzen, je ontvangt ook nog eens 6 Diamonds. De palletactie is mix-and-match, je kunt daarbij een samenstelling van 6 maken uit de volgende sets:

2,5 KW WSH-HR25i Wand Inverter Single Split

3,5 KW WSH-HR35i Wand Inverter Single Split

5,0 KW WSH-HR50i Wand Inverter Single Split

 

 

De mulit-split actie maakt deel uit van de Diamond Deals. Bij afname van een geselecteerde multi-split set geldt niet alleen een aantrekkelijke actieprijs, ook ontvang je één Diamond per set. De betreffende sets zijn:

4,0 KW WDXH-HA40 VF met 2 binnendelen

5,0 KW WTXH-HA50 VF met 3 binnendelen

Met je gespaarde Diamonds kun je vanaf mei 2020 geschenken bestellen. Dit kan uitsluitend digitaal in jouw persoonlijke account op Alklima.nl. Bestellingen via andere kanalen - waaronder telefoon, e-mail, afspraken met medewerkers - worden als niet ontvangen beschouwd.

Nog geen account? Vraag er nu één aan!

Voor de Diamond Deals gelden enkele voorwaarden. Je vindt ze in geschenkenbrochure of leest ze hier nog even op je gemak.

Ja dat kan. Met webselectie kun je artikelen uit de webshop van deze website overnemen in Syntess (versie 6.3.0224 en hoger). Weten hoe? Hier vind je alles op een rijtje (PDF 0,43 MB)

De accounts op Mijn-Alklima zijn persoonsgebonden. Hierdoor is het mogelijk om voor meerdere gebruikers verschillende functionaliteiten vrij te geven. Hierdoor krijg je op Mijn-Alklima precies de informatie die jij nodig hebt. Ook wordt op deze manier voorkomen dat per ongeluk iemand een order besteld die niet bevoegd is.

Je vindt meer informatie over het adresseren in de [productkaart City Multi]. Deze productkaarten zijn voor veel units beschikbaar. Ze zijn ook te vinden onder de desbetreffende productbeschrijvingen op deze website.

Het al dan niet toepassen van een T-stuk hangt af van het type Main BC-controller en of het systeem Sub BC-controllers bevat. Raadpleeg de PDF met productinformatie over de CMB-P en CMB-M-serie Main BC-controllers om te bepalen of een T-stuk benodigd is of niet.

De principeschema's zijn te vinden bij de betreffende producten onder de tab Documentatie.

De term geluidsniveau is te vrijblijvend. We spreken bij warmtepompen over twee zaken namelijk geluidsvermogen en geluidsdruk. Geluidsvermogen is de bron van het geluid en geluidsdruk is wat een persoon hoort op een bepaalde afstand van de bron. Geluidsdruk is ook wat gemeten wordt in het veld, bv. 40 dB(A) op 1 meter van de bron. Tevens is het zo hoe verder van de bron verwijderd, hoe minder geluidsdruk er overblijft en hoe minder men de buitenunit hoort. De geluidsdrukgegevens van de verschillende units staan vermeld onder de kenmerken van de units op de website.

De meeste Ecodan systemen hebben een kwaliteitsverklaring. Deze kwaliteitsverklaringen kunnen toegepast worden in een EPG berekening. De verklaringen zijn te vinden onder Documentatie -> Overige Bijlage bij het betreffende product. Voor systemen waar geen kwaliteitsverklaring voor beschikbaar is, zal in de EPG berekening de forfaitaire waarde moeten worden ingevuld.

De cilinderunits zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen, 170 liter, 200 liter en 300 liter. Tevens is het mogelijk om in plaats van een cilinderunit een hydrobox met een losse boiler te gebruiken. Hierbij is het mogelijk om een boiler met een andere inhoud toe te passen.

Ja, voor de installatie van Ecodan is een [handige checklist] beschikbaar die punten van ontwerp tot installatie behandelt.

Voor de selectie van een boilervat is het belangrijk om een reëele inschatting te maken van het dagverbruik aan sanitair warm water. In de boiler zit doorgaans water van ca. 55 graden terwijl je 38 graden op het tappunt gebruikt. De inhoud van het boilervat is eenvoudig te berekenen door het dagverbruik van 38 graden te delen door de factor 1.5. Hiermee bereken je de inhoud van het boilervat van 55 graden (voorbeeld: het dagverbruik is 4 douchebeurten van 7 minuten onder een douche van 10 liter per minuut. Het totaal is dan 4 x 7 x 10 = 280 liter van 38 graden gedeeld door de factor van 1.5 dan kom je op een boilerinhoud van 187 liter)

Een omschakelmodule is alleen nodig indien je via een externe regeling wil omschakelen van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa. Het is ook mogelijk om de omschakelmodule zo te programmeren dat het systeem op basis van een buitentemperatuur omschakelt van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa. Indien je handmatig wil omschakelen van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa of u maakt geen gebruik van koeling, dan is de omschakelmodule niet nodig.

Met de standaard regeling op de Ecodan systemen kun je eenvoudig de ruimtetemperatuur aanpassen, klokprogramma`s invoeren of de vakantieregeling instellen. Het is ook mogelijk om een externe regeling toe te passen.

Het is mogelijk om een waterontharder te plaatsen in combinatie met een Ecodan mits aan de geldende wetgeving en fabrikant voorschriften wordt voldaan.

De minimale opstelhoogte in verband met sneeuw- en ijsvorming is 20 centimeter.

Dat is afhankelijk van het toegepaste waterzijdig circuit. Bij de buiten-unit wordt een los filter meegeleverd welke buiten de unit gemonteerd dient te worden.

De range bestaat uit 10 verschillende capaciteiten tussen de 4,2 kW en 35,1 kW koelvermogen en 4,6kW en 38,1kW verwarmingsvermogen. 

De IB-X-N systemen kunnen het tapwater verwarmen tot 60°C en desgewenst kan het tapwater naar een hogere waarde worden gebracht met behulp van een optioneel aansluitbaar element.

De IB-X chillers kunnen met behulp van een optionele cascaderegelaar (N-CM) in cascade worden opgesteld tot een maximum van vier systemen.

Ja die is verkrijgbaar als optionele N-THC kit waarmee o.a. het regelen van de ruimtetemperatuur mogelijk is en is voorzien van een weektimermenu.

Ja dat is mogelijk evenals een compensatiecurve op basis van de buitentemperatuur.

Ja het systeem heeft een stille modus welke programmeerbaar is via de regeling en kan via de regelaar of een extern contact worden geactiveerd.

Het aansturen van 2-zones op basis van een compensatie curve is mogelijk met behulp van de optionele N-THC kamerthermostaat.

Ja dat is mogelijk. Denk hierbij aan additionele elektrische heater, drieweg klep, CV-Ketel, pomp, kleppen op verdelers etc.

Het systeem kan 60°C water maken t/m een buitentemperatuur van -5°C.

Het systeem monitort de buitentemperatuur en de watertemperatuur en schakelt op basis daarvan het vorstbeveiligingsprogramma in wanneer noodzakelijk.

De voeten van het frame zijn gemaakt van gevulkaniseerd rubber wat zal gaan reageren met het PVC wat tot een verkleuring kan leiden. Wij adviseren het dak te beschermen door middel van optionele beschermingsmatten (ALX-1951). 

Hebben we je kunnen helpen?

Je kunt ons ook bereiken via chat, e-mail of telefonisch.

Bekijk ook deze onderwerpen