Onderdelen blijven leverbaar tot minimaal 10 jaar na de laatste productiedatum.

 

Helaas is het bestellen van onderdelen via de website op dit moment nog niet mogelijk.

Orders kunnen verstuurd worden naar het mailadres orderverwerking@alklima.nl. Met een account is het ook mogelijk om online te bestellen. Nog geen account? Vraag deze direct aan.

De order wordt uitgeleverd op de datum die vermeld is op de orderbevestiging.

Neem voor het wijzigen van een order telefonisch contact op met Alklima via +31 (0)78 615 00 00

Je kunt het onderdeel met een retourzendformulier naar ons retourneren. Het retouradres staat onderin het retourzendformulier vermeld.

Op vervangingsonderdelen geldt een garantieperiode van één jaar.

Gebruik voor het retourneren van onderdelen het retourzendformulier onderdelen. Voor het retourneren van apparatuur vragen wij je het retourzendformulier apparatuur te gebruiken. Na ontvangst van je retourzending zal deze door worden beoordeeld. Doorgaans is je retourzending binnen 10 werkdagen verwerkt.

Alles over garantie vind je op de pagina's over [kwaliteit en garantie].

Alles over garantie vind je op de pagina's over [kwaliteit en garantie].

Voor veel duurzame oplossingen en dus ook de Ecocute warmtepomp zijn subsidies beschikbaar. Kijk voor de meest actuele regelingen op de [speciale pagina over subsidies] of neem contact met ons op

Ja, alle Ecodan systemen komen in aanmerking voor de ISDE subsidie regeling, het subsidie bedrag is afhankelijk van de specifieke set. Meer over subsidies [vind je op deze pagina]

Je vindt meer informatie over het adresseren in de [productkaart City Multi]. Deze productkaarten zijn voor veel units beschikbaar. Ze zijn ook te vinden onder de desbetreffende productbeschrijvingen op deze website.

De principeschema's zijn te vinden bij de betreffende producten onder de tab Documentatie.

Het geluidsniveau is afhankelijk van het type buiten- of binnendeel. Voor een buitendeel is dit tussen de 43 en 62 dB(A) en voor een binnendeel is dit tussen de 28 en 30 dB(A). De geluidsniveaus van de verschillende units staan vermeld onder de kenmerken van de units op deze website.

Voor de meest frequent toegepaste Ecodan lucht/water systemen hebben we gelijkwaardigheids/kwaliteitsverklaringen beschikbaar.

Ja, voor CAD- en BIM-toepassingen zijn bestanden beschikbaar. Deze zijn beschikbaar onder 'documentatie' onder de productbeschrijvingen in het leveringsprogramma. Je vindt daar .dxf en .rfa bestanden.

De meeste Ecodan systemen hebben een kwaliteitsverklaring. Deze kwaliteitsverklaringen kunnen toegepast worden in een EPG berekening. De verklaringen zijn te vinden onder Documentatie -> Overige Bijlage bij het betreffende product. Voor systemen waar geen kwaliteitsverklaring voor beschikbaar is, zal in de EPG berekening de forfaitaire waarde moeten worden ingevuld.

Je kunt artikelcodes van onderdelen vinden op deze website. Hiervoor is de ‘Service Ref.’ nodig, deze staat op het typeplaatje van het apparaat.

De cilinderunits zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen, 170 liter, 200 liter en 300 liter. Tevens is het mogelijk om in plaats van een cilinderunit een hydrobox met een losse boiler te gebruiken. Hierbij is het mogelijk om een boiler met een andere inhoud toe te passen.

Meer informatie voor het instellen van de dipschakelaars vind je in de [productkaart PAC if013]. Overigens zijn deze productkaarten  voor veel units beschikbaar. Ze zijn  te vinden onder de desbetreffende productbeschrijvingen op deze website.

Ja, voor de installatie van City Multi systemen is een handige checklist beschikbaar. Hiermee doorloop je alle aandachtspunten voor ontwerp en installatie.

Ja, voor de installatie van Ecodan is een [handige checklist] beschikbaar die punten van ontwerp tot installatie behandelt.

Zowel de lucht- als watergevoerde buitenunits kunnen binnen worden opgesteld mits er is voldaan aan de installatievoorwaarden.

Alle leverbare systemen kunnen worden geïntegreerd in een GBS.

Het Ecocute systeem is ontwikkeld voor het bereiden van tapwater van een hoge temperatuur. Wanneer het systeem ingezet gaat worden voor primair CV gebruik dan zal het systeem niet zijn maximale energetische prestatie behalen.

Nee, neem contact op met afdeling onderdelen via onderdelen@alklima.nl of bel 078-6150000.

Ja, om je te ontzorgen en leveren we ook een uitgebreid gamma aan [koeltechnisch installatiemateriaal]. Dat scheelt jou gedoe en extra administratie.

De maximale leidinglengten voor de Room Airconditioners zijn te vinden onder 'Kenmerken' in de productbeschrijvingen van de [RAC buitenunits].

De maximale leidinglengten voor de Mr.Slim-lijn zijn te vinden onder 'Kenmerken' in de productbeschrijvingen van de [Mr.Slim buitenunits].

De plaatsing van sensoren voor Ecodan is beschreven op de [productkaart Ecodan].

Een beschrijving van de sensoren en de plaatsing vind je op de [productkaart PAC if013].

Voor de selectie van een boilervat is het belangrijk om een reëele inschatting te maken van het dagverbruik aan sanitair warm water. In de boiler zit doorgaans water van ca. 55 graden terwijl je 38 graden op het tappunt gebruikt. De inhoud van het boilervat is eenvoudig te berekenen door het dagverbruik van 38 graden te delen door de factor 1.5. Hiermee bereken je de inhoud van het boilervat van 55 graden (voorbeeld: het dagverbruik is 4 douchebeurten van 7 minuten onder een douche van 10 liter per minuut. Het totaal is dan 4 x 7 x 10 = 280 liter van 38 graden gedeeld door de factor van 1.5 dan kom je op een boilerinhoud van 187 liter)

Unitselectie is geheel afhankelijk van de benodigde capaciteit om de gewenste inblaastemperatuur te behalen. Wij zijn je graag van dienst met het maken van de selectie.

Een omschakelmodule is alleen nodig indien je via een externe regeling wil omschakelen van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa. Het is ook mogelijk om de omschakelmodule zo te programmeren dat het systeem op basis van een buitentemperatuur omschakelt van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa. Indien je handmatig wil omschakelen van verwarmingsbedrijf naar koelbedrijf en vice versa of u maakt geen gebruik van koeling, dan is de omschakelmodule niet nodig.

Er staan geen prijzen bij City Multi units, omdat advies en offertes op projectbasis worden aangeboden. Neem gerust contact op voor meer informatie of een offerte.

De maximale watertemperatuur voor ruimteverwarming is 55 graden. Wij adviseren echter om een zo`n laag mogelijke watertemperatuur te gebruiken om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Hierbij wordt doorgaans een watertemperatuur van 35 graden aangehouden. Bestaande radiatoren zijn hier veelal niet voor geschikt en dienen vervangen te worden voor radiatoren welke specifiek voor deze watertemperatuur geschikt zijn.

Met de standaard regeling op de Ecodan systemen kun je eenvoudig de ruimtetemperatuur aanpassen, klokprogramma`s invoeren of de vakantieregeling instellen. Het is ook mogelijk om een externe regeling toe te passen.

Het verschil tussen een monoblock en split uitvoering is de plaats van de platenwarmtewisselaar. Bij een monoblock uitvoering is de platenwarmtewisselaar verwerkt in het buitendeel bij een split uitvoering is de platenwarmtewisselaar verwerkt in het binnendeel.

Ja, dat is mogelijk met Alexa van Amazon. Hiervoor is een Amazon account (Amerikaans), een Echo Dot speaker, de MelCloud- app en een MAC-567IF-E wifi-adapter nodig. Google Home wordt nog niet ondersteund. We houden u op de hoogte zodra er iets mocht veranderen.

Het al dan niet toepassen van een T-stuk hangt af van het type Main BC-controller en of het systeem Sub BC-controllers bevat. Raadpleeg de PDF met productinformatie over de CMB-P en CMB-M-serie Main BC-controllers om te bepalen of een T-stuk benodigd is of niet.

Met de Diamond Deals ondersteunen we je als installateur om het aircoseizoen een succes te maken. Met scherpe prijzen op geselecteerde actiesets en een spaarprogramma waarmee je bij aanschaf van deze sets ook nog een spaart voor exclusieve geschenken.

Diamonds zijn de exclusieve spaarpunten van Alklima. Je spaart ze automatisch tijdens de Diamond Deals. Bij aanschaf van geselecteerde producten worden ze in jouw persoonlijke account bijgeschreven.

Een overzicht van jouw gespaarde Diamonds vind je vanaf mei 2020 in jouw persoonlijke account op de website. Log daarvoor in op jouw dashboard.

Nog geen account? Vraag er direct één aan.

Diamonds blijven één jaar geldig. De datum van facturatie geldt als afgiftedatum. Niet-bestede Diamonds vervallen automatisch.

Nee, het is niet mogelijk Diamonds om te zetten in geld, korting of over te dragen aan derden.

Ja, geleverde actiemodellen worden niet retour genomen.

De palletactie maakt deel uit van de Diamond Deals. Bij afname van 6 sets uit de RAC HR-serie (een volle pallet), gelden niet alleen scherpe prijzen, je ontvangt ook nog eens 6 Diamonds. De palletactie is mix-and-match, je kunt daarbij een samenstelling van 6 maken uit de volgende sets:

2,5 KW WSH-HR25i Wand Inverter Single Split

3,5 KW WSH-HR35i Wand Inverter Single Split

5,0 KW WSH-HR50i Wand Inverter Single Split

 

 

De mulit-split actie maakt deel uit van de Diamond Deals. Bij afname van een geselecteerde multi-split set geldt niet alleen een aantrekkelijke actieprijs, ook ontvang je één Diamond per set. De betreffende sets zijn:

4,0 KW WDXH-HA40 VF met 2 binnendelen

5,0 KW WTXH-HA50 VF met 3 binnendelen

Met je gespaarde Diamonds kun je vanaf mei 2020 geschenken bestellen. Dit kan uitsluitend digitaal in jouw persoonlijke account op Alklima.nl. Bestellingen via andere kanalen - waaronder telefoon, e-mail, afspraken met medewerkers - worden als niet ontvangen beschouwd.

Nog geen account? Vraag er nu één aan!

Voor de Diamond Deals gelden enkele voorwaarden. Je vindt ze in geschenkenbrochure of leest ze hier nog even op je gemak.

Hebben we je kunnen helpen?

Je kunt ons ook bereiken via chat, e-mail of telefonisch.

Bekijk ook deze onderwerpen