Perfect binnenklimaat in elk type huis en appartement

Woningbouw

Ontdek de mogelijkheden

Voor elke woning een warmtepomp

Aan de slag met verduurzaming. Dat doen we samen. Alklima Mitsubishi Electric staat aan jouw zijde. Bij nieuwbouw of renovatie, een rijtjeshuis of vrijstaande woning. Duurzaamheid staat centraal. Zowel voor verwarming van de woning als de productie van sanitair warm water. Iedereen is het erover eens dat we af moeten van fossiele brandstoffen. Iedereen kan dat. De All-Electric Ecodan warmtepomp van Mitsubishi Electric biedt het perfecte, duurzame alternatief.

Klaar voor de toekomst, start!

Je staat niet alleen. Wij helpen je waar we kunnen. Duizenden projecten in Nederland gingen je al voor met onze Ecodan-systemen. Van een moderne nieuwbouwwijk, appartementen of vrijstaande villa, tot jaren-'30 huis en monumentale woonboerderijen. We deinzen niet terug voor een uitdaging. Samenwerken met meerwaarde is onze missie. Onze expertise en kennis dragen bij aan succesvolle projecten op The Road to All-Electric.  

Samenwerken met meerwaarde op The Road to All-Electric

We staan klaar om met je samen te werken, ongeacht of je een aannemer, installateur of woningbouwvereniging bent.

Ontdek gerealiseerde woningbouw projecten

Lees meer over projecten die je voor gingen

Gasloos jaren ’30-huis met een Ecodan warmtepomp systeem

De kenmerkende twee-onder-een-kapwoning van de familie Smits in Sprang-Capelle staat er mooi bij. Aan de buitenzijde is niet direct zichtbaar dat deze jaren ’30-woning geen gasaansluiting meer heeft. Maar dat is wel hoe dit huis zich onderscheidt van andere woningen in de buurt. “Begin 2023 hebben we ons huis verbouwd en tegelijk een all-electric warmtepompsysteem laten installeren. Sindsdien zijn we van onze gasrekening verlost.”

Een gouden stap in wijkontwikkeling in Harmelen

Een duurzame woning in een groene omgeving gaat vaak gepaard met hogere kosten voor de bewoner. Juist dat is voorkomen in het project Goud en Groen aan de Mauritshof in Harmelen. Daar staan 24 betaalbare NOM-woningen; twaalf eengezinswoningen en twaalf appartementen, gericht op starters, doorstromers en senioren. De mix aan woontypen was een wens vanuit de gemeente Woerden en leidde er uiteindelijk toe dat Mulleners Architecten een ontwerp leverde geheel passend binnen de dorpse en groene omgeving.

Met All-Electric Ready klaar voor de toekomst

Wat Jan-Paul Monster van installatiebedrijf Coldtec zijn klanten adviseert, doet hij zelf thuis ook. Daarom installeerde hij een All-Electric Ready Ecodan-warmtepomp van Mitsubishi Electric. Zijn keuze voor het All-Electric Ready concept werd ingegeven door het voornemen om in de toekomst helemaal van het gas af te gaan. Met andere hybride systemen is deze vervolgstap niet mogelijk, maar met All-Electric Ready kan het juist wel.

Samen sterker in de bouwkolom

De tijd is over dat je als specialist op een eilandje kon zijn. Samenwerken is de sleutel naar succes. Bij Alklima weten we dat maar al te goed. De energietransitie betekent veel nieuwe kennis, en vooral veel geïntegreerde kennis. Dit delen we. Met onze Ecodan-systemen hebben we inmiddels duizenden keren ervaring opgedaan met all-electric klimaatsystemen in allerlei woningen en appartementen. Eventueel met kantoor of praktijk aan huis. Nieuwbouw en renovatie. We werken graag met je samen. Ook als je een aannemer of woningbouwvereniging bent.

Maak kennis met Alklima

Ontdek de all-electric Ecodan warmtepomp

Wanneer er een Ecodan warmtepomp in laag- of hoogbouw wordt toegepast is duurzaam bouwen altijd het uitgangspunt. De woning volledig elektrisch verwarmen, koelen en van warm-tapwater voorzien is de oplossing. Elektriciteit kunnen we immers duurzaam opwekken. De Ecodan lucht-water-warmtepomp biedt hiervoor de perfecte oplossing.

De Ecodan warmtepomp is in staat om zowel in de zomer als in de winter de binnentemperatuur aangenaam te houden. Zo is de warmtepomp ook in staat om de woningen van duurzame koeling te voorzien. 

Meer over Ecodan warmtepompen

Voordelen van Ecodan warmtepompen

  • Geoptimaliseerde oplossingen voor nieuwbouw en renovatie
  • Eén systeem voor een gasloze toekomst
  • Geïntegreerd boilervat (170L, 200L of 300L)
  • Geen zorgen over de douchetijd
  • Buitengewoon stille buitenunit
  • Meer dan 'alleen' verwarmen
  • Volledig zelf regelbaar via MELCloud app
  • Dubbele winst dankzij hoge subsidies en gasloos
  • Meest geplaatste warmtepomp van Nederland

Haal gratis energie uit de buitenlucht

Het Ecodan warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric bestaat uit een binnen- en een buiten-unit. De Ecodan lucht/water-warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht door het aanzuigen van lucht over de buiten-unit. Deze energie wordt door de binnen-unit omgezet in ruimteverwarming/koeling en warm tapwater. Op deze manier verwarm en koel je all-electric met een hoog rendement.

All Electric heeft een ander vertrekpunt. Je gaat kijken naar de eigenschappen van de woning en wat zou een eventuele toekomstige vraag kunnen zijn. Waarbij compleet gasloos het einddoel is, en dat lukt nooit met hybride warmtepomp.

Rudy Grevers Manager Woningbouw Alklima/Mitsubishi Electric

John Williams ontdekt bij Saffira all-electric wonen

Van een driekamerappartement in Amsterdam naar een vrijesectorhuurwoning in Uithoorn. En tegelijk van 120 euro energie naar waarschijnlijk geld terug. Saffira leert haar kinderen niet alleen te denken aan vandaag, maar ook aan morgen. Warm water komt via de boiler, zuivere lucht via de ventilatie, warmte en koelte uit de warmtepomp. Dus geen ontsierende radiatoren en geen gas verstoken. Wat verleidt John tot een hartelijke brasa in de tuin?

Van voormalige wasserij naar gasloos historisch huis

John Williams gaat op bezoek bij Annelies die in een huis met een verhaal woont. Namelijk een voormalige wasserij is de woning van Annelies en haar gezin. Een historisch pand, maar dankzij de warmtepomptechniek klaar voor de toekomst. Inclusief duidelijke uitleg van de leverancier hoe dit anders werkt dan een gasketel. Het enige dat in de technische ruimte geluid maakt, zijn de wasmachines. De thermostaat wordt maar twee keer per jaar ingesteld: want als het goed is, is het goed. John constateert over zijn eigen huis: “Ik loop achter”.

Energieneutraal wonen in een nieuwbouwwijk in Grootebroek

Jeffrey en Nathalie kochten een nieuwbouwwoning in Grootebroek. John Williams ziet daar een ijskast, maar het blijkt de warmtepomp. Het geluid: he-le-maal niets en gemakkelijk kunnen ze veertig minuten douchen. Luxe hoor: lekker met blote voeten op de warme vloer. En een energierekening van maar veertig euro per maand. John heeft er maar één woord voor: gefeliciteerd!

MELCloud, de app voor alles

Met MELCloud Home heb je één app die je inzicht geeft in de prestaties, besparingen en werking van jouw Ecodan warmtepomp. In een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app heb je veel opties en functionaliteiten om jouw binnenklimaat optimaal te beheersen. Met MELCloud Home bedien je eenvoudig jouw Ecodan warmtepomp en heb je controle over het klimaatbeheer waarbij je kunt monitoren en bedienen. 

Meer over MELCloud

Standaardisatie in maatwerk

‘Samenwerking met meerwaarde’, dat is hoe wij ons partnerschap vormgeven. Zo hebben wij voor de woningbouw een uniek prefabsysteem ontwikkeld waarmee je minder in het veld hoeft te installeren; dat scheelt in faalkosten. En je hebt minder handjes nodig; ook prettig vanuit kostenbesparing en schaarse vakmensen. ‘Prefab’ wil zeggen: alle modules zijn projectspecifiek – dus in dat opzicht volledig maatwerk – volledig gestandaardiseerd op water, elektriciteit en internet. Daarmee kun je geweldige seriematige meters maken. Ook vangen we zo veel mogelijk vragen van bewoners voor je op. Deze website bevat bijvoorbeeld een heel apart deel voor eindgebruikers. En vanuit Alklima College organiseren we samen met jou of opdrachtgever voorlichtingsbijeenkomsten.

Perfectie van woonkamer tot zolder

Zo helpen onze consultants je met ontwerpvraagstukken en rendementsberekeningen. Wat is bijvoorbeeld de ideale opstelplaats voor de toch al fluiterstille binnen- en buitenunits? Daarnaast vind je onafhankelijke gelijkwaardigheidsverklaringen die zich makkelijk laten meenemen in de rekenmodellen. Wanneer je een vraag van een aannemer, woningcorporatie of andere opdrachtgever ontvangt waarmee je niet direct zelf helemaal uit de voeten kunt, laat het ons dan weten. We gaan vrijblijvend met je mee en helpen je om het project te verwerven of zo slim mogelijk uit te voeren.

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Meer over Alklima