Groot of klein, nieuwbouw of renovatie, de oplossing is er.

Hotels

Ontdek de kansen voor jouw hotel

Inspirerende projecten met Mitsubishi Electric

Duinhotel geïntegreerd in Zoutelande

Tot voor kort was aan de Duinweg 36 in Zoutelande Duinhotel Tien Torens te vinden. Het witte gebouw heeft het veld geruimd en plaats gemaakt voor een hotel met dezelfde naam, maar daar houden de overeenkomsten op. Het nieuwe Duinhotel Tien Torens gaat letterlijk op in het landschap; helmgras bedekt het trapeziumvormige gebouw.

Water als energiedrager in Fletcher-hotel in Emmen

In opdracht van De Groot Installatiegroep realiseerde Emondt Multiclima de verwarmings- en koelinstallaties in de 88 hotelkamers. Daarbij koos de Enschedese installateur resoluut voor het Mitsubishi Electric City Multi HVRF-systeem van leverancier Alklima, dat alle voordelen van directe expansie combineert met een watergevoerd systeem. 

Centrale klimaatbeheersing Eindhovense Hotel Lumière

Bij de uitbreiding van het aantal kamers van Eindhovense Hotel Lumière heeft Sanders Airconditioning de nieuwe kamers voorzien van een nieuw klimaatbeheersingssysteem. In de bestaande kamers koos het bedrijf ervoor om het aanwezige systeem te reinigen en te repareren. Beide systemen zijn centraal te bedienen.

Duurzaam klimaatsysteem biedt hotel grote economische voordelen

Een duurzaam hotel heeft niet alleen belangrijke ecologische waarde. Het aanbrengen van duurzame klimaat technische voorzieningen levert ook grote economische voordelen op.

Denk aan de exploitatie, door een lager energieverbruik. In de omzet, vanwege hogere scores in reviews op boekingssites. En op de balans, omdat er aantoonbare waardevermeerdering van het vastgoed heeft plaatsgevonden. Alklima denkt mee met adviseurs en installateurs die betrokken zijn bij een nieuwbouwproject of transformatie van bijvoorbeeld een monumentaal pand naar een hotelfunctie.

Het comfort van Mitsubishi Electric

Maatwerk en uiterst efficiënte energieprestaties gaan uitstekend samen. Onder meer door geavanceerde mogelijkheden van onze warmtepompen om maximaal te differentiëren in koude en warmte per kamer of andere gebruiksruimte. Denk aan het restaurant (inclusief bar- of cafégedeelte) of wellnessvoorziening. Niet alleen omdat elke kamer een andere ligging ten opzichte van de zon heeft, maar simpelweg omdat elke gast eigen klimaatwensen heeft. Onze producten geven deze wensen.

Comfort voor hotelgasten

  • Een aangename kamertemperatuur en uiteraard warm douchewater
  • Een fluisterstille werking met een gemakkelijk bedieningspaneel

Comfort voor het hotelmanagement

  • Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de klimaatbeheersing
  • Ondersteund door uitstekende garanties
  • Energieprestaties
  • Maatwerk
Ontdek de producten en mogelijkheden

Onze kennis en expertise delen we met je

Los van de techniek ligt er in het ontwerp en uitvoering ook de uitdaging van een optimale bouwkundige inpassing. Alklima kijkt, denkt en rekent vrijblijvend mee als je dat op prijs stelt. Zo bieden we bestekteksten, informatie over subsidies, snelle offertes, en complete systeemoplossingen.

Ons speciale VRF-hotelconcept beschikt over units met de geringste inbouwhoogte. Omdat het systeem van slechts twee pijpen is voorzien, laten deze zich makkelijker weg werken zodat in de gangen geen ontsierend leidingwerk te zien hoeft te zijn. Zelfs niet in monumentale panden of geschakelde panden met niveauverschillen.

Groot of klein. Nieuwbouw of renovatie. Wij hebben de oplossing.

Laten we kennismaken

Een duurzame camping kan gewoon

De camping is een plek waar veel mensen hun vrije tijd doorbrengen. Als camping moet je ook met de tijd meegaan. Dat was de wens van Marco Bosma en zijn vrouw Marloes. Samen zijn ze eigenaar van camping De Deelderij in het Drentse Schoonloo. De camping is vanaf april 2023 ‘van het gas af’. Het water in het nieuwe sanitair gebouw wordt verwarmd door middel van een warmtepomp uit de Ecodan-lijn. “We hebben al behoorlijke piekmomenten gehad qua bezoekers, maar het nieuwe systeem voldoet prima”, zegt Bosma tevreden.

Laat je inspireren

Veel hotels verrijken hun hospitality met duurzaamheid. Denk hierbij ook aan het comfort van all-electric klimaatsystemen.

Martijn van Leerdam Consultant

Europese primeur Albus Hotel Amsterdam

Een gamechanger in de Amsterdamse hotelwereld. Als uitbreiding op het assortiment tapwater-warmtepompen heeft Mitsubishi Electric de EcoCute, CO2-warmtepomp QAHV ontwikkeld. In het Albus Hotel in Amsterdam leverde Alklima de eerste twee CO2-warmtepompen in Europa. Deze warmtepomp is speciaal ontworpen om een groot volume aan warm water te produceren en geschikt voor commerciële en industriële toepassingen.

Generator Amsterdam kiest voor duurzaamheid

Het nieuwe Generator Hotel in Amsterdam, is de primeur voor het toepassen van de HVRF-technologie van Mitsubishi Electric. Het nieuwe Hybride City Multi systeem (HVRF) is het eerste watergevoerde tweepijpssysteem dat gelijktijdig koelen en verwarmen met energie-uitwisseling mogelijk maakt. De voordelen van VRF-technologie en een watervoerend systeem kunnen door dit systeem gecombineerd worden.

Stadshotel Woerden zet duurzaamheid centraal

Het meest duurzame hotel-restaurant van Nederland is Van Rossum in Woerden. Duurzaam verbouwd, en duurzaam in gastvrijheid. Sensoren zorgen ervoor dat in de keuken niet te veel en niet te weinig lucht wordt afgezogen. De ene hotelkamer wordt verwarmd, met de warmte uit de andere hotelkamer die wordt gekoeld met warmtepompen van Mitsubishi Electric. Niet voor niets ontvingen zij het Green Key Label ‘Gold’. 

Het A-merk met de stilste werking en het hoogste rendement

Alles draait bij ons om kwaliteit. Want dat is het enige echte argument voor adviseurs, installateurs en eindgebruikers om met volle overtuiging een keuze te maken voor duurzaam in het algemeen, en Mitsubishi Electric in het bijzonder. Beloftes waarmaken en verwachtingen overtreffen, dat is de werkelijke drijfveer achter onze producten en manier van werken.

Lees meer over Alklima

Meer weten over de Mitsubishi Electric systemen? Bekijk dan de onderstaande brochures.

City-Multi-HVRF-Brochure-HVRF-Het-beste-uit-twee-werelden.pdf
Bestand downloaden 3,63 MB
City-Multi-HVRF-Brochure-HVRF-Het-beste-uit-twee-werelden.pdf
Brochure-MRSLIM-Comfortabel-werken-en-winkelen.pdf
Bestand downloaden 4,45 MB
Brochure-MRSLIM-Comfortabel-werken-en-winkelen.pdf
City_Multi_brochure-Multi-functionele_klimaatsystemen.pdf
Bestand downloaden 4,10 MB
City_Multi_brochure-Multi-functionele_klimaatsystemen.pdf