Techniek toegelicht

Regelingen

Regelingen

Mitsubishi Electric heeft, zoals de naam al zegt, haar oorsprong in de regeltechniek. Deze kennis resulteert in een groot assortiment regelaars voor onze airconditioners.

 
Er wordt onderscheid gemaakt in verschillende soorten regelingen:

  • Lokale regelingen
  • Centrale regelingen
  • Interfaces

     

Lokaal

Lokale bedieningen zijn temperatuurregelaars welke de gebruiker de mogelijkheid geeft om de temperatuur op lokaal niveau te regelen. De lokale bedieningen worden over het algemeen in het vertrek geplaatst waarvan de temperatuur geregeld dient te worden. Afhankelijk van de bediening hoeft deze niet altijd in het vertrek geplaatst te worden.

Centraal

Met een centrale bediening kunnen de lokale bedieningen per unit of per groep ‘overruled’ worden. Alle units binnen een groep kunnen centraal geregeld worden. Door middel van een centrale bediening is het bijvoorbeeld mogelijk om een City Multi installatie door middel van een weektimer te schakelen. Voor installaties welke als hoofdverwarming worden toegepast is het toepassen van een weektimer aan te raden. Centrale bedieningen zijn er in verschillende  uitvoeringen leverbaar. Met eenvoudige tot zeer uitgebreide mogelijkheden.

Klimaatbeheersystemen

Een klimaatbeheersysteem is een zeer uitgebreide centrale bediening waarin alle denkbare functies mogelijk zijn. Het beheersysteem kan gevisualiseerd worden op een PC, waardoor het systeem zeer eenvoudig te bedienen is. Daarnaast onderscheidt een klimaatbeheersysteem zich o.a. door  trendanalyses, jaartimers en de mogelijkheid tot het aansturen van overige installatie onderdelen. Een en ander is afhankelijk van het  gekozen klimaatbeheersysteem.
 

Bekijk de centrale regelingen

Interfaces

Naast het eigen klimaatbeheersysteem biedt Mitsubishi Electric ook de mogelijkheid om te koppelen met externe gebouwbeheersystemen. Dit kan door middel van diverse protocollen. LonWorks, EIB / KNX, Modbus en BACnet.
 

Bekijke de verschillende interfaces