Alklima in de vakbladen

Alklima in de bladen

Alklima is regelmatig terug te vinden in verschillende vakbladen. Op deze pagina vind je alle vakbladen waarin we de afgelopen maanden te zien waren met een artikel.

In de vakbladen komen de onderwerpen aanbod zoals, de energietransitie, All-Electric Ready, Ecodan warmtepompen, het isoleren van een woning en nog veel meer. Ben jij benieuwd naar de verschillende artikelen en de vakbladen waarin we te zien zijn? Lees dan verder.

DB Keukengroep RCC - K&L

De hoofdvestiging van de DB KeukenGroep ligt in het Zeeuwse Sint Annaland. In dit artikel lees je meer over de toepassing van het Hybride City Multi- systeem, de toepassing van de luchtbehandelingskasten en de wensen van het gelijktijdig koelen en verwarmen. 

Benieuwd hoe het Hybride City Multi- systeem is toegepast bij DB KeukenGroep? Bekijk dan het artikel bij onze referentieprojecten via de onderstaande button. 

Dit artikel is editie 6, 2022 en is geplaatst door vakblad RCC/ K&L. 

Artikel DB Keukengroep RCC

Distributiecentra gaan all electric

Dudok Real Estate in Roosendaal is een project dat wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vrolijk bv. In dit project wordt er een logistiek bedrijventerrein van Borchwerf II, een bestaande distributiecentrum van 24.500m2, gerenoveerd en in een modern jasje gestoken. Dudok Real Estate heeft deze gelegenheid aangegrepen om ook het klimaatsysteem in de hal te verduurzamen. De hal zal worden voorzien van een Single- Split warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric. 

Benieuwd naar de gehele renovatie en de toepassing van een klimaatsysteem? Bekijk dan het gehele artikel als referentieproject via de onderstaande button.  

Dit artikel is nummer 4, 2022 en is geplaatst door vakblad Installatie & Bouw.

Artikel Dudok Real Estate

Het Mitsubishi Electric City Multi HVRF-systeem combineert het beste van VRF met de unieke eigenschappen van water.

Martijn Moekotte Accountmanager

Bijna Energieneutraal monumentaal Grasso dankzij geavanceerd klimaatsysteem

Monumentaal, oud en verwaarloosd, maar inmiddels herbestemd en Bijna Energieneutraal. De voormalige Machinefabriek Grasso in de Spoorzone van Den Bosch is op inspirerende wijze aan een tweede leven begonnen als verzamelkantoor voor jonge, innovatieve bedrijven in de ICT-sector. Alklima / Mitsubishi Electric en Koelplan mochten er het geavanceerde klimaatsysteem voor leveren en installeren.

Alles weten over dit project? Bekijk dan meer op de referentiepagina via de onderstaande button. 

Artikel energieneutraal Grasso

Privéwoning all-electric ready

Gerard Toes (directeur van Hol Installatietechniek) heeft zijn woning in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland All-Electric Ready gemaakt. De woning is goed geïsoleerd en het afgiftesysteem is geschikt voor lagetemperatuurverwarming. Hierdoor is de cv-ketel volgens Gerard Toes overbodig. Toch laat hij hem voor de zekerheid nog even hangen.

Ben jij benieuwd naar het gehele All-Electric Ready project? Bekijk dan het gehele artikel via de onderstaande button.

Artikel Privewoning all-electric ready

Met all-electric ready klaar voor de toekomst

Wat Jan-Paul Monster van installatiebedrijf Coldtec zijn klanten adviseert, doet hij zelf thuis ook. Daarom installeerde hij een All-Electric Ready Ecodan warmtepomp van Mitsubishi Electric. Het doel van Jan-Paul Monster is in de toekomst helemaal van het gas af. 

Ben jij benieuwd naar het gehele artikel? Bekijk dan het gehele artikel via de onderstaande button.

Artikel Met all-electric ready klaar voor de toekomst

Geen koudemiddel maar water als energiedrager in het Fletcher-Hotel

In maart 2021 is het nieuwe Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo in Emmen geopend. In drie jaar tijd is het prachtige hotel met 88 kamers, een restaurant, parkeergarage en 8.000 m2 aan commerciële ruimten gerealiseerd. Recentelijk is het uitgebreid met een grote evenementenhal. 

In opdracht van De Groot Installatiegroep realiseerde Emondt Multiclima de verwarmings- en koelinstallaties in de 88 kamers. De Enschedese installateur koos resoluut voor het Mitsubishi Electric Multi HVRF-systeem.

Benieuwd naar het artikel? Klik dan verder via de onderstaande button!

Dit artikel is nummer 06, 2022 en is geplaatst door vakblad Installatie & Bouw. 

Artikel Fletcher-hotel Emmen

Het voordeel van warmtepompen én expertise rechtstreeks van de distribiteur

Mitsubishi Electric steekt in de nieuwbouw met kop en schouders uit in de aantallen warmtepompen. In dit artikel wordt er meer verteld over de toepassingen van All-Electric Ready oplossingen en is Rudy Grevers aan het woord over de energietransitie in de bouwkolom.

Benieuwd naar het gehele artikel? Bekijk dan de de blog via de onderstaande button!

Blog toepassingen van All-electric Ready
Mitsubishi Electric Ecodan

Sporting Martinus comfortabel, duurzaam en gereed voor de toekomst

Begin september 2022 heeft de Nederlandse amateurvoetbalclub Sporting Martinus haar nieuwe clubhuis in Amstelveen in gebruik mogen
nemen. In slechts een jaar tijd is het sterk verouderde gebouw uit 1969 gesloopt en vervangen door een tweelaagse nieuwbouw, die volledig
voldoet aan de eisen van deze tijd. Dankzij de installatie van twee lucht/water-warmtepompen van Mitsubishi Electric kan het gebouw op een lage temperatuur verwarmd worden.

Meer informatie over dit artikel volgt.

Artikel Sporting Martinus

All electric behandelcentrum Reinier de Graaf in Voorburg

Een All-electric behandelcentrum voor Reinier de Graag in Voorburg. Bij de bouw van een nieuw behandelcentrum in Voorburg koos de zorgverlener Reinier de Graag voor een All-electric zorgeloze woonomgeving. Het centrum is nu toekomstbestendig. Door te ontwikkelen op woningbouwformaat kan een toekomstige transformatie naar woningen of appartementen snel en eenvoudig worden gemaakt. 

Dit artikel is editie 776 en is geplaatst in het vakblad 'Stedenbouw'.

Meer informatie over dit artikel volgt snel.

Artikel Behandelcentrum Reinier de Graaf in Voorburg

Complexe installatiestructuur voor Result Laboratorium in Zevenbergen

Het nieuwe Result Laboratorium in Zevenbergen is recent opgeleverd. Doordat het laboratorium een veelvoud aan installaties nodig had om het gebouw te voorzien van koeling en verwarming op de juiste plekken, heeft het laboratorium complexe behoeften. Mitsubishi Electric speelde samen met Totaalinstallateur Evelo een belangrijke rol in dit project. Vooral toen bleek dat er extra koeling nodig was voor de comfortbeleving in het gebouw.

Benieuwd naar dit project? Bekijk het gehele artikel via de onderstaande button.

Dit artikel is editie 08, 2023 en is geplaatst door het vakblad RCC/ K&L. 

Artikel Result Laboratorium in Zevenbergen

Gasten genieten van een comfortabele én duurzame vakantie in Vakantiepark Molenwaard

Slechts één jaar na de officiële opening van Vakantiepark Molenwaard, met het Fien & Teun-thema, lanceerde het park al een uitbreiding. Nieuwe winkels, faciliteiten, speeltoestellen én nieuwe (groeps)accommodaties met duurzame verwarming en tapwater. Partners Hakkesteegt Installatietechniek b.v. en Alklima sloegen de handen ineen en voorzagen in recordtijd het nieuwbouwproject van warmtepompen. Precies op tijd voor het hoogseizoen.

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel Vakantiepark Molenwaard

De laatste trends in de verduurzamingssector op de ISH

Oplossingen en ontwikkelingen in de verduurzamingssector volgen elkaar de laatste jaren razendsnel op. Hoe dynamisch deze sector is, wordt wel duidelijk als je een bezoekje brengt aan een vakbeurs. Op uitnodiging van Alklima mocht redacteur Janouk Vermaas mee naar de grootste beurs binnen de sector: ISH 2023 in Frankfurt.

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel Verduurzaming op de ISH

Water als energiedrager in The Historic Huis ter Duin

Al meer dan 130 jaar biedt The Historic Huis ter Duin een prachtig uitzicht over de Nederlandse kust. De rijke geschiedenis van dit hotel start al in 1883, als de toenmalige burgemeester Pické op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand zet. In 1985 wordt Grand Hotel Huis ter Duin geopend en twee jaar later al wordt het hotel verkocht aan Heinrich Tappenbeck, die nieuwe mogelijkheden ziet en zich focust op zowel de nationale als internationale markt. 

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel The Historic Huis ter Duin

Alternatief voor de hybride warmtepomp

De energietransitie is in volle gang. Ook binnen de woningbouw is dat goed te merken. Verduurzaming houdt niet alleen bewoners steeds meer bezig. Van kleine bespaartips tot complete gebouwisolatie. En van waterbesparing tot gasloos wonen. Bewoners, vastgoedeigenaren en corporaties hebben er mee te maken. Vanaf 2026 komt daar de normering van de verwarmingsinstallatie bij. Vanaf dan zal een cv-ketel bijna altijd vervangen worden door een hybride warmtepomp. Dat levert besparing op van CO2 en in de portemonnee. Goed nieuws. Maar het kan duurzamer, slimmer en meer toekomstbestendig.

Meer weten over het alternatief voor de hybride warmtepomp? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel alternatief voor de hybride warmtepomp

Altijd duurzaam warm water op Drentse camping  

Met de tijd meegaan, dat was de wens van Marco Bosma en zijn vrouw Marloes. Samen zijn ze eigenaar van camping De Deelderij in het Drentse Schoonloo. Vanaf de start van dit campingseizoen in april is de camping ‘van het gas af’. Het water in het nieuwe sanitair gebouw wordt verwarmd door middel van een warmtepomp uit de Ecodan-lijn. “We hebben al behoorlijke piekmomenten gehad qua bezoekers, maar het nieuwe systeem voldoet prima”, zegt Bosma tevreden.

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel Camping de Deelderij

Duurzaam en gasloos wonen in Amersfoortse binnenstad

Duurzaam en gasloos wonen op een centrale en historische plek in de Amersfoortse binnenstad. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar aan de Hellestraat 11 laten Vahstal Projectontwikkeling en Installatiebedrijf D.A. Schoots & zn zien dat het kan!

Artikel Van winkelpand tot all-electric appartementen

Versnellen betekent kiezen voor all-electric

Vandaag nog van het gas af? Als het aan Rudy Grevers van Alklima ligt wel. ‘Wij lanceren dit jaar een warmtepomp die het mogelijk maakt om cv-water van 75 °C te maken, óók als het buiten  -15 °C is,’ vertelt de manager woningbouw.

Rudy: ‘Ruim 10 jaar geleden was het nog heel gebruikelijk om cv-ketels te installeren in de woningbouw. Hoewel de techniek al 70 jaar beschikbaar was, was het niet gebruikelijk om in plaats van die ketel een warmtepomp te plaatsen. Niet zo gek in die tijd, omdat gas ruimschoots beschikbaar was. Maar de duurzaamheidsopgave vraagt nu écht om gasloze oplossingen voor het koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen.

Artikel kiezen voor all-electric

Een all electric binnenklimaat, comfortabel en energiezuinig

De All Electric oplossing voor een gezond binnenklimaat is dankzij Alklima binnen handbereik. Met het Mitsubishi Electric programma is er in elke ruimte binnen een gebouw een gezond en comfortabel binnenklimaat in te regelen. Innovatieve oplossingen die helpen energie te besparen zonder concessies te doen aan het comfort.

Benieuwd naar de mogelijkheden? In het artikel verteld Commercieel directeur Ardon van Holst de mogelijkheden. 

Artikel Een all electric binnenklimaat

Gasloos wonen kan óók met een jaren '30-woning

In tegenstelling tot moderne woningen, hebben veel oudere woningen nog een natuurlijk ventilatiesysteem. Zij ‘ademen’ door hun naden en kieren, waardoor veel warmte van binnen naar buiten verloren gaat. Dit maakt de woningen in eerste instantie ongeschikt voor een all-electric warmtepomp. Met de nodige maatregelen echter, komt all-electric wonen wél binnen handbereik. Óók in jaren ‘30-woningen. Dit bewijst de Fam. Ensink op Kemna uit Hengelo.

Artikel gasloos wonen met een jaren '30-woning

OVV Oostvoorne scoort met gloednieuw en duurzaam clubgebouw

Veldverlichting, de frituurpan, tegelijkertijd douchen; het energie- en waterverbruik van een doorsnee voetbalclub kun je niet vergelijken met dat van een woonhuis. Daar komen extra uitdagingen bij kijken, merkten ze ook bij OVV Oostvoorne. Deze voetbalclub pakte het groots aan en trok een gloednieuw en duurzaam state of the art sportcomplex op.

Ben jij benieuwd naar dit artikel? Klik dan verder!

Artikel OVV Oostvoorne

Dankzij de hoge kwaliteit van de Mitsubishi Electric producten staat bedrijfszekerheid gegarandeerd

Rudy Grevers Manager Woningbouw

Vakbladen binnenkort online