Alklima in de vakbladen

DB Keukengroep RCC - K&L

De hoofdvestiging van de DB KeukenGroep ligt in het Zeeuwse Sint Annaland. In dit artikel lees je meer over de toepassing van het Hybride City Multi- systeem, de toepassing van de luchtbehandelingskasten en de wensen van het gelijktijdig koelen en verwarmen. 

Benieuwd hoe het Hybride City Multi- systeem is toegepast bij DB KeukenGroep? Bekijk dan het artikel bij onze referentieprojecten via de onderstaande button. 

Dit artikel is editie 6, 2022 en is geplaatst door vakblad RCC/ K&L. 

Artikel DB Keukengroep RCC

Distributiecentra gaan all electric

Dudok Real Estate in Roosendaal is een project dat wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vrolijk bv. In dit project wordt er een logistiek bedrijventerrein van Borchwerf II, een bestaande distributiecentrum van 24.500m2, gerenoveerd en in een modern jasje gestoken. Dudok Real Estate heeft deze gelegenheid aangegrepen om ook het klimaatsysteem in de hal te verduurzamen. De hal zal worden voorzien van een Single- Split warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric. 

Benieuwd naar de gehele renovatie en de toepassing van een klimaatsysteem? Bekijk dan het gehele artikel als referentieproject via de onderstaande button.  

Dit artikel is nummer 4, 2022 en is geplaatst door vakblad Installatie & Bouw.

Artikel Dudok Real Estate

Het Mitsubishi Electric City Multi HVRF-systeem combineert het beste van VRF met de unieke eigenschappen van water.

Martijn Moekotte Accountmanager

Bijna Energieneutraal monumentaal Grasso dankzij geavanceerd klimaatsysteem

Monumentaal, oud en verwaarloosd, maar inmiddels herbestemd en Bijna Energieneutraal. De voormalige Machinefabriek Grasso in de Spoorzone van Den Bosch is op inspirerende wijze aan een tweede leven begonnen als verzamelkantoor voor jonge, innovatieve bedrijven in de ICT-sector. Alklima / Mitsubishi Electric en Koelplan mochten er het geavanceerde klimaatsysteem voor leveren en installeren.

Alles weten over dit project? Bekijk dan meer op de referentiepagina via de onderstaande button. 

Artikel energieneutraal Grasso

Privéwoning all-electric ready

Gerard Toes (directeur van Hol Installatietechniek) heeft zijn woning in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland All-Electric Ready gemaakt. De woning is goed geïsoleerd en het afgiftesysteem is geschikt voor lagetemperatuurverwarming. Hierdoor is de cv-ketel volgens Gerard Toes overbodig. Toch laat hij hem voor de zekerheid nog even hangen.

Ben jij benieuwd naar het gehele All-Electric Ready project? Bekijk dan het gehele artikel via de onderstaande button.

Artikel Privewoning all-electric ready

Met all-electric ready klaar voor de toekomst

Wat Jan-Paul Monster van installatiebedrijf Coldtec zijn klanten adviseert, doet hij zelf thuis ook. Daarom installeerde hij een All-Electric Ready Ecodan warmtepomp van Mitsubishi Electric. Het doel van Jan-Paul Monster is in de toekomst helemaal van het gas af. 

Ben jij benieuwd naar het gehele artikel? Bekijk dan het gehele artikel via de onderstaande button.

Artikel Met all-electric ready klaar voor de toekomst

Geen koudemiddel maar water als energiedrager in het Fletcher-Hotel

In maart 2021 is het nieuwe Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo in Emmen geopend. In drie jaar tijd is het prachtige hotel met 88 kamers, een restaurant, parkeergarage en 8.000 m2 aan commerciële ruimten gerealiseerd. Recentelijk is het uitgebreid met een grote evenementenhal. 

In opdracht van De Groot Installatiegroep realiseerde Emondt Multiclima de verwarmings- en koelinstallaties in de 88 kamers. De Enschedese installateur koos resoluut voor het Mitsubishi Electric Multi HVRF-systeem.

Benieuwd naar het artikel? Klik dan verder via de onderstaande button!

Dit artikel is nummer 06, 2022 en is geplaatst door vakblad Installatie & Bouw. 

Artikel Fletcher-hotel Emmen

Het voordeel van warmtepompen én expertise rechtstreeks van de distribiteur

Mitsubishi Electric steekt in de nieuwbouw met kop en schouders uit in de aantallen warmtepompen. In dit artikel wordt er meer verteld over de toepassingen van All-Electric Ready oplossingen en is Rudy Grevers aan het woord over de energietransitie in de bouwkolom.

Benieuwd naar het gehele artikel? Bekijk dan de de blog via de onderstaande button!

Blog toepassingen van All-electric Ready
Mitsubishi Electric Ecodan

Sporting Martinus comfortabel, duurzaam en gereed voor de toekomst

Begin september 2022 heeft de Nederlandse amateurvoetbalclub Sporting Martinus haar nieuwe clubhuis in Amstelveen in gebruik mogen
nemen. In slechts een jaar tijd is het sterk verouderde gebouw uit 1969 gesloopt en vervangen door een tweelaagse nieuwbouw, die volledig
voldoet aan de eisen van deze tijd. Dankzij de installatie van twee lucht/water-warmtepompen van Mitsubishi Electric kan het gebouw op een lage temperatuur verwarmd worden.

Meer informatie over dit artikel volgt.

Artikel Sporting Martinus

All electric behandelcentrum Reinier de Graaf in Voorburg

Een All-electric behandelcentrum voor Reinier de Graag in Voorburg. Bij de bouw van een nieuw behandelcentrum in Voorburg koos de zorgverlener Reinier de Graag voor een All-electric zorgeloze woonomgeving. Het centrum is nu toekomstbestendig. Door te ontwikkelen op woningbouwformaat kan een toekomstige transformatie naar woningen of appartementen snel en eenvoudig worden gemaakt. 

Dit artikel is editie 776 en is geplaatst in het vakblad 'Stedenbouw'.

Meer informatie over dit artikel volgt snel.

Artikel Behandelcentrum Reinier de Graaf in Voorburg

Complexe installatiestructuur voor Result Laboratorium in Zevenbergen

Het nieuwe Result Laboratorium in Zevenbergen is recent opgeleverd. Doordat het laboratorium een veelvoud aan installaties nodig had om het gebouw te voorzien van koeling en verwarming op de juiste plekken, heeft het laboratorium complexe behoeften. Mitsubishi Electric speelde samen met Totaalinstallateur Evelo een belangrijke rol in dit project. Vooral toen bleek dat er extra koeling nodig was voor de comfortbeleving in het gebouw.

Benieuwd naar dit project? Bekijk het gehele artikel via de onderstaande button.

Dit artikel is editie 08, 2023 en is geplaatst door het vakblad RCC/ K&L. 

Artikel Result Laboratorium in Zevenbergen

Gasten genieten van een comfortabele én duurzame vakantie in Vakantiepark Molenwaard

Slechts één jaar na de officiële opening van Vakantiepark Molenwaard, met het Fien & Teun-thema, lanceerde het park al een uitbreiding. Nieuwe winkels, faciliteiten, speeltoestellen én nieuwe (groeps)accommodaties met duurzame verwarming en tapwater. Partners Hakkesteegt Installatietechniek b.v. en Alklima sloegen de handen ineen en voorzagen in recordtijd het nieuwbouwproject van warmtepompen. Precies op tijd voor het hoogseizoen.

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel Vakantiepark Molenwaard

De laatste trends in de verduurzamingssector op de ISH

Oplossingen en ontwikkelingen in de verduurzamingssector volgen elkaar de laatste jaren razendsnel op. Hoe dynamisch deze sector is, wordt wel duidelijk als je een bezoekje brengt aan een vakbeurs. Op uitnodiging van Alklima mocht redacteur Janouk Vermaas mee naar de grootste beurs binnen de sector: ISH 2023 in Frankfurt.

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel Verduurzaming op de ISH

Water als energiedrager in The Historic Huis ter Duin

Al meer dan 130 jaar biedt The Historic Huis ter Duin een prachtig uitzicht over de Nederlandse kust. De rijke geschiedenis van dit hotel start al in 1883, als de toenmalige burgemeester Pické op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand zet. In 1985 wordt Grand Hotel Huis ter Duin geopend en twee jaar later al wordt het hotel verkocht aan Heinrich Tappenbeck, die nieuwe mogelijkheden ziet en zich focust op zowel de nationale als internationale markt. 

Meer weten over dit project? Bekijk het artikel via de onderstaande button.

Artikel The Historic Huis ter Duin

Dankzij de hoge kwaliteit van de Mitsubishi Electric producten staat bedrijfszekerheid gegarandeerd

Rudy Grevers Manager Woningbouw

Vakbladen binnenkort online