Welke subsidies zijn er beschikbaar als huiseigenaar

Subsidies voor huiseigenaren

Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidies en stimuleringsregelingen voor particulieren die willen verduurzamen

Geld toe, cash op je bankrekening. Ook als je ervoor kiest om je warmtepomp niet uit eigen zak te betalen maar ergens goedkoop te lenen. Wat houdt je dan nog tegen om je energierekening te verlagen en bij te dragen aan een schonere wereld? Hieronder vind je de meest gebruikte financiële regelingen voor je duurzame keuze. Overleg ook altijd nog even met je installateur over de laatste ontwikkelingen en eventuele mogelijkheden die in je gemeente gelden.

ISDE

Vrijwel alle warmtepompen van Mitsubishi Electric komen in aanmerking voor de hoogste subsidiebedragen. Bij de aanvraag moet je bewijzen dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn. Lees meer over ISDE. Of kijk hier hoe je deze in drie makkelijke stappen aanvraagt.

Nationaal Energiebespaarfonds

Leningen voor energiebesparende maatregelen. Een initiatief van de rijksoverheid, Rabobank, ASN Bank en de Council of Europe Development Bank (CEB). Voor individuele huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Lees meer over het Nationaal Energiebespaarfonds.

Duurzame Monumenten-Lening

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt deze lening beschikbaar. Eigenaar-bewoners of VvE’s die bij het Restauratiefonds een lening voor restauratie aanvragen, kunnen op deze faciliteit een beroep doen voor de duurzame ingrepen. Lees meer over de Duurzame Monumenten-Lening.

Duurzaamheidslening

Inmiddels ondersteunen veel Nederlandse gemeentes duurzaamheidsinvesteringen van hun inwoners. Dit wordt doorgaans uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Lees meer over de Duurzaamheidslening.

Amsterdam Aardgasvrij

Eenmalige subsidie voor het verbouwen van een  (huur)woning of ander vastgoed bij kleinschalige transformatie naar woningen tot Nul Op de Meter (NOM) of aardgasvrij. Lees meer over Amsterdam Aardgasvrij

Overige

Diverse partijen bieden extra aantrekkelijke voorwaarden voor de verduurzaming van woningen. Denk aan de extra lage hypotheekrentes bij de Triodos Hypotheek. En GreenLoans van ABN AMRO.

Mitsubishi Electric warmtepompen gunstigste keuze

  • Bijna alle uitvoeringen de hoogste subsidie
  • Diverse leningen dankzij duurzame klimaatinstallatie
  • Korting op hypotheekrente

Lees meer over duurzame warmtepompen