Samen scoren voor de club en het klimaat #samenwerkenmetmeerwaarde

Duurzame klimaatoplossingen

Check laatste berichten

Bij Alklima werken we iedere dag aan duurzame oplossingen voor het koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen.

Producten en service

Naast premium warmtepompen, airconditioners, VRF-systemen, chillers en ventilatiesystemen vind je bij Alklima een team gemotiveerde professionals. Experts die advies en begeleiding bieden aan installateurs, adviseurs en andere stakeholders in de bouwkolom.

Mitsubishi Electric

Als exclusief importeur voor Nederland kun je bij ons terecht voor de toonaangevende apparatuur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems.

3 min.

Hoe Hyper Heating verwarmen met airco's in de koudste klimaten mogelijk maakt

Verwarmen met airco’s staat, mede door de energietransitie en -crisis volop in de belangstelling. Afhankelijk van de situatie en eisen kan lucht/lucht-verwarming de juiste oplossing zijn. Van oudsher ontwikkelt Mitsubishi Electric airco’s die uitdrukkelijk als hoofdverwarming gebruikt kunnen worden. Technologie als Hyper Heating zorgt voor betrouwbare verwarmingsprestaties. Zelfs bij een buitentemperatuur...

Meer lezen
3 min.

Zijn er nog vragen?

SPECIAL BOUWBEURS 2023 - Als kennispartner wordt Alklima / Mitsubishi Electric veel geconsulteerd met vragen uit de hele bouwkolom. Aannemers, adviseurs, installateurs en eindgebruikers weten de organisatie goed te vinden met vragen over alles wat met het klimaat in gebouwen te maken heeft. Vragen over ventilatie, verwarming en koeling. Van de koppeling van een warmtepomp in een domoticasysteem tot...

Meer lezen
3 min.

Met premium warmtepompen en serieuze expertise bouwen aan de toekomst

SPECIAL BOUWBEURS 2023 - De bouw kent op dit moment vele uitdagingen. Die ziet Rudy Grevers, manager woningbouw bij Alklima / Mitsubishi Electric ook. Toch ziet hij het positief in. Hij kan zich dan ook heel goed vinden in het thema van de Bouwbeurs 2023: Samen bouwen aan de toekomst. “Met alles wat op de bouw afkomt is elkaar opzoeken en samenwerken aan deze thema’s een groot deel van de oplossing.”

Meer lezen

Samenwerking met meerwaarde

Duurzaam betekent voor Alklima ook het investeren in duurzame samenwerking. Met klanten, leveranciers en gebruikers. Vertrouwen, respect én het delen van kennis zien wij als basisvoorwaarden voor het waarborgen van kwaliteit, groei en innovatie. Samenwerking met meerwaarde noemen we dat.

Meer lezen

Producten en oplossingen

Warmtepompen

Warmtepompen

Producten
VRF & HVRF Warmtepompen

VRF & HVRF Warmtepompen

Producten
Ventilatie-units (WTW)

Ventilatie-units (WTW)

Producten
Split Airconditioning

Split Airconditioning

Producten

Alklima zoekt collega's!

Bij Alklima Mitsubishi Electric gaan we samen voor het grote succes. Dit succes behalen we samen met ons gemotiveerde hardwerkende team. Dit team werkt elke dag hard, maar wel met veel plezier, mogelijkheden en collegialiteit.

Alklima groeit, dit wil zeggen dat we opzoek zijn naar gemotiveerde collega's!

Ben jij iemand die waarden legt aan autonomie, verantwoordelijk, respect, professionaliteit en samenwerking, dan is Alklima de werkomgeving voor jou!

Werken bij Alklima

Voorsprong door kennis

Alklima College, ons inhouse opleidingsinsituut, helpt je jouw kennis of die van je medewerkers op peil te houden over warmtepompen en airconditioners. Je leert er nieuwe vaardigheden. Maakt kennis met nieuwe ontwikkelingen en laat je groeien als professional. Ook voor je klanten of eindgebruikers hebben we een waardevol en laagdrempelig aanbod.

Meer lezen

Dé hybride oplossing van de warmtepompexpert

Duurzaam, slim en toekomstbestendig onderweg naar All-Electric wonen. Dat kan met All-Electric Ready. De flexibele hybride oplossing van dé warmtepompexpert. Inzetbaar bij iedere stap in het verduurzamen van je woning. Daarmee geniet je steeds van een comfortabel binnenklimaat, bespaar je flink op energiekosten en draag je direct bij aan een beter klimaat.

Meer lezen

Mitsubishi Electric scoort met de KNVB

Mitsubishi Electric, één van ’s werelds toonaangevende namen op het gebied van productie van warmtepompen en airconditioners verbindt zich voor minimaal twee seizoenen aan de KNVB Groene Club. Mitsubishi Electric en de KNVB streven ernaar om de volgende stap te zetten in het verder en sneller verduurzamen van alle amateurclubs in Nederland.

De Groene Club

De KNVB staat voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening draagt hieraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Maar vaak is het gebrek aan kennis en tijd bij de vrijwilligers voor verenigingen een drempel om hier mee aan de slag te gaan. Daarom startte de KNVB in 2017 De Groene Club; een onafhankelijke club die verenigingen helpt en ontzorgt in het verduurzamingstraject.

Meer lezen

John op weg naar all-electric

Ontdek hoe Nederland op weg is naar duurzaam wonen en werken. Maak kennis met bewoners en ondernemers die de knop hebben omgezet naar all-electric.

Waar liggen de uitdagingen? Wat motiveert hen? Wat levert het hen op? En hoe ervaren zij het comfort thuis of op het werk? John Williams neemt je in deze serie tweewekelijks mee naar inspirerende voorbeelden en enthousiaste verduurzamers.

Een must-see voor iedereen die te maken krijgt met verduurzaming van huis, kantoor of bedrijfspand. Een aanrader voor bewoners, woningeigenaren, verhuurders en ondernemers

Bekijk alle afleveringen

De hybride warmtepomp is toch een soort gedwongen huwelijk tussen warmtepomp en cv-ketel. Daarom is ons All-Electric Ready het betere systeem.

Rudy Grevers Manager Woningbouw Alklima BV