Lucht-water woningbouw

Ecodan: de meest flexibele warmtepomp voor de woningbouw

De Ecodan lucht/water-warmtepomp is als combiwarmtepomp een zeer geschikt alternatief voor de traditionele cv-ketel. Dankzij de geavanceerde flashinjectie en de nieuwste efficiënte compressor levert de warmtepomp door gebruik van R32 warm water tot een temperatuur van 60 °C met een beter behoud van vermogen bij lage buitentemperaturen tot -25 °C. Hiermee is de Ecodan het enige warmtepompsysteem in de markt dat geen gebruik maakt van een energieverslindende elektrische naverwarming. 

Hoogste subsidieklassen

De nieuwe generatie Ecodan lucht/water-warmtepompen biedt voor ieder project een passende oplossing. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning, renovatieproject of een woningcomplex. Van een woonhuis tot grote cascadeopstelling in de utiliteit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet voor niets is Ecodan het meest gekozen klimaatsysteem in individuele en seriematige woningbouw, huur én koop. Bovendien beschikken alle Ecodan-systemen over een A++-label en komen daarom in aanmerking voor de hoogste subsidieklassen van de Investeringssubsidie Duurzame Energie.

Monovalent of hybride

De Ecodan-serie bestaat uit diverse all-electric modellen. Alle modellen kunnen worden uitgevoerd als monovalent of hybride. De belangrijkste varianten zijn de Ecodan Compact (met geïntegreerde 200 l-boiler), Ecodan Comfort (te combineren met verschillende maten (zonne)boilers), en Ecodan Flexibel (open source-lijn voor maatwerkconfiguratie). Hiernaast bestaan nog het Ecodan CAHV-model (45 kW lucht-water warmtepomp / 70ºC warm water) en Het CRHV-model (60 kW water-water warmtepomp) die energie onttrekt aan de bodem, uit grondwater of bijvoorbeeld aan een naastgelegen rivier. Door de relatief hoge stabiliteit van de temperatuur van de bron kan er het gehele jaar door een maximale efficiency worden gegarandeerd.

Mitsubishi Electric? duurzame
Ecodan-lijn

  • tot 70 °C warm water
  • COP > 4
  • monovalent of hybride

Ontdek Ecodan producten

Warmtepompen

Seriematige woningbouw

Cascade systemen