Hybride warmtepomp All-Electric Ready
Dé hybride oplossing van de warmtepompexpert

All-Electric Ready

Ontdek All-Electric Ready

Installateur? Vraag het handboek aan!

Als installateur alles op een rij? Registreer en ontvang het handboek All-Electric Ready met alle specificaties, principeschema's en aandachtspunten.

Toekomstbestendig naar All-Electric

Duurzaam, slim en toekomstbestendig onderweg naar All-Electric wonen. Dat kan met All-Electric Ready. De flexibele hybride oplossing van dé warmtepompexpert. Inzetbaar bij iedere stap in het verduurzamen van je woning. Daarmee geniet je steeds van een comfortabel binnenklimaat, bespaar je flink op energiekosten en draag je direct bij aan een beter klimaat.

Ontdek meer

Slim naar gasloos wonen

Geen woning is hetzelfde. Net als de wensen van bewoners. Met All-Electric Ready investeer je in een hybride installatie met de ambitie om op korte of middellange termijn All-Electric te verwarmen. Helemaal gasloos dus.

Volwaardig en met alle cv-ketels

Het fundament van het hybride All-Electric Ready concept bestaat uit een volwaardige warmtepomp. En niet zomaar eentje. De premium Ecodan lucht-/water warmtepompen van Mitsubishi Electric zijn ontwikkeld voor hoofdverwarming onder strenge winterse omstandigheden. Dat maakt dat je ten opzichte van klassieke hybride systemen grotere besparingen op aardgas kan realiseren. En met dezelfde warmtepomp op een later moment helemaal van het gas kunt. Over duurzaam gesproken.

All-Electric Ready werkt perfect samen met alle cv-ketels. Dat is fijn als je huidige ketel nog in orde is. Ook maakt het mogelijk om voor jouw woning de  perfecte hybride configuratie te realiseren.

Hybride warmtepomp All-Electric Ready

Stapgewijs verduurzamen

Met All-Electric Ready werk je stapsgewijs naar volledig elektrisch verwarmen en de productie van warm tapwater toe. Starten doe je afhankelijk van de huidige maatregelen voor energiebesparing in je woning. Maar ook kunnen je huidige budget of toekomstige woonwensen bepalend zijn voor jouw start op de weg naar all-electric. En waar je ook start: je start altijd toekomstbestendig. Want All-Electric Ready is klaar is voor verandering én adaptief bij verandering. Ongeacht of dat beleid, innovatie, energieprijzen of netbelasting zijn.

Hybride warmtepomp header

Starten

Starten doe je bijvoorbeeld met het Instapmodel. Deze neemt direct een deel van het verwarmingsvraag voor rekening. Dat scheelt direct in je gasverbruik. Goed voor het klimaat en je portemonnee. Deze optie bestaat uit een binnen-unit dat gekoppeld kan worden aan je huidige verwarmingssysteem en een buiten-unit. Deze wordt in de buitenlucht opgesteld en haalt gratis energie uit de buitenlucht. Naast verwarmen kun je met deze opstelling ook kiezen om daarnaast te koelen.

  • Spreid je investering
  • Direct besparen
  • Mogelijk met bestaande cv-installatie
Hybride warmtepomp intstapmodel All-Electric Ready

Doorpakken

Starten kan ook met het Doorpakmodel. Daarbij verzorgt de warmtepomp ook (een deel) van het warm tapwater. In deze opstelling heb je ook een buiten-unit en binnen-unit. Hierbij heb je de mogelijkheid om de warmwaterboiler los of geïntegreerd in de compacte binnen-unit te kiezen.

  • De warmtepomp zorgt ook voor warm water
  • Koelen ook mogelijk
  • Fluisterstil
Hybride warmtepomp Doorpakmodel All-Electric Ready

Comfortabel naar fossielvrij

Wat je startpunt ook is. Met of zonder tussenstap. Je bent steeds slim en comfortabel onderweg naar duurzamer wonen. Altijd een behaaglijk warm (of koel) huis én warm water. Onderweg naar wonen en leven zonder fossiele energiebronnen. Ready?

Capaciteit en rendement

Vergelijk je klassieke hybride systemen met All-Electric Ready, dan is één van de verschillen te vinden in de toegepaste warmtepomp. De All-Electric Ready warmtepomp heeft ten eerste meer capaciteit. Daarmee heb je dus een volwaardige warmtepomp in huis. Een warmtepomp die, na eventuele verduurzamingsstappen geschikt is voor hoofdverwarming.

Naast de capaciteit is het rendement van de warmtepomp binnen All-Electric Ready altijd zeer hoog. Dat betekent dat deze oplossing ook bij buitentemperaturen ver onder nul zorgt voor een hoog comfort en een laag verbruik. Dit hoge rendement zorgt er trouwens ook voor dat je binnen All-Electric Ready tapwater met de warmtepomp in plaats van prijzig gas kunt verwarmen.

Hybride warmtepomp monteur

All-Electric Ready of direct All the Way?

Start je met All-Electric Ready of ga je direct gasloos? Voor woning die na 2000 zijn gebouwd, maar gebruik maken van een cv-ketel voor verwarming is het vaak mogelijk direct all-electric te gaan. Daarbij kan soms een aanpassing aan het afgiftesysteem nodig zijn. Maar dan profiteer je wel direct van het comfort en minder kosten die gasloos wonen meebrengen. Weten of je in één keer klaar bent voor de toekomst? Laat een vakkundige installateur bij jou in de buurt je adviseren. Je vindt ze snel via de dealerlocator. 

Jouw dealer

Vind direct een installateur bij jou in de buurt

Vind jouw installateur

Zet 'm op 50

Het is bij oudere woningen lastig in te schatten of de woning direct gasloos gemaakt kan worden. Wat is de kwaliteit van de gevel en het glas? Met welke aanvoertemperatuur kan gewerkt worden? Zet hierbij de cv-ketel op een maximale aanvoer van 50 °C en op deze wijze kan in de winterperiode eenvoudig worden bepaald of de betreffende woning geschikt is voor een warmtepomp zonder cv-ketel.

Zet 'm op 50 graden Celsius

Subsidies

De noodzaak en urgentie van de klimaatdoelstellingen worden steeds duidelijker. Voor de verduurzaming van bestaande woningen is er een grote rol voor de Ecodan lucht-/water warmtepomp, zoals gebruikt in de All-Electric Ready oplossing. Vanzelfsprekend door de bewezen techniek, de brede toepasbaarheid en de mogelijkheid een individuele en passende oplossing te bieden. De overheid stimuleert dan ook het gebruik van deze warmtepompen. Daarom zijn er talrijke subsidies en stimuleringsregelingen beschikbaar. Zonder uitzondering ook voor All-Electric Ready. Vergeet ook niet dat er ook subsidies zijn voor isolatie van de woning of zonnepanelen. Die panelen zijn overigens een perfecte combinatie met een lucht-/water warmtepomp.

Regelingen

Kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie zijn onlosmakelijk verbonden met Mitsubishi Electric. En er is nog een troef: regelingen. De aansturing, gebruiksvriendelijke bediening en elektronische componenten van het merk zetten keer op keer een nieuwe standaard.

Voor All-Electric Ready is dat een onmisbare factor. Hiermee is het niet alleen mogelijk de klimaatsystemen in je woning optimaal te laten samenwerken. Het maakt het ook simpel om bijvoorbeeld op basis van buitentemperatuur, CO2-emissie, energieprijzen of netbelasting de meest gunstige instellingen voor jouw binnenklimaat en portemonnee te maken.

MELCloud

Met MELCloud heb je waar ook ter wereld inzicht in jouw All-Electric Ready systeem. Je bedient je systeem veilig en simpel met een app. Of bekijkt overzichtelijk actuele of historische gegevens. Koppelingen met domotica- en home automation systemen maak je ook eenvoudig via deze cloudservice.

Al die innovatieve en duurzame functies werken trouwens net zo goed met een eenvoudige bediening aan de muur of in de kamer. Daarmee lever je ook niets in op het hoogstaande comfort. Ook hier is All-Electric Ready flexibel. En precies af te stemmen op persoonlijke wensen en de situatie in de woning.

Warmtepomp bediening MELCloud

Ben je installateur?

Regel in een paar klikken het All-Electric Ready handboek

Bestel handboek