CO2 lucht-water utiliteit

Mitsubishi Electric QAHV

De QAHV is speciaal ontwikkeld om een groot volume aan warm tapwater te produceren. De warmtepomp bewijst zijn kracht dan ook binnen commerciële en industriële toepassingen. Overal waar een grote behoefte is aan warm water levert de CO2 warmtepomp betrouwbare prestaties.

Hoog rendement

Naast betrouwbaarheid levert de QAHV ook uitstekend rendement. Mede door de nieuwste scroll-invertercompressor. Verder zorgt de unieke, door Mitsubishi Electric ontwikkelde, warmtewisselaar voor een maximale warmteoverdracht.

Innovatieve warmtewisselaar

De gepatenteerde warmtewisselaar bestaat uit een getwiste waterleiding waar de koudemiddelleiding spiraalvormig omheen gewikkeld is. Hiermee wordt het warmtegeleidingsoppervlak vergroot. Ook zorgt het voor een versnelling van het turbulentie-effect en blijft het drukverlies in de warmtewisselaar beperkt.

Natuurlijk koudemiddel

De QAHV gebruikt CO2 als natuurlijk koudemiddel. Dit milieuvriendelijke koudemiddel tast de ozonlaag niet aan. Met een bijzonder laag GWP van 1 is het een aantrekkelijk alternatief voor synthetische koudemiddelen. Tel daarbij het hoge rendement. Dan spaar je niet alleen op energiekosten, maar ook het milieu.

Mitsubishi Electric QAHV
CO2 warmtepomp voor tapwater

  • Hoge energieprestaties (COP 3,65)
  • Watertemperaturen tot 90ºC
  • Tot -25ºC omgevingstemperatuur

Ontdek Mitsubishi Electric QAHV