City Multi Hybride systemen toegelicht

HVRF technologie

City Multi hybride VRF

Wereldwijd het eerste 2-pijpssysteem voor gelijktijdig koelen en verwarmen met warmteterugwinning dat de voordelen van directe expansie en een waterdragend systeem combineert.

Het Hybrid City Multi-systeem werd speciaal ontwikkeld voor moderne gebouwen met hoge eisen op vlak van efficiëntie en comfort. Het is dus uiterst geschikt voor kantoren en hotels. De moderne constructie van kantoorgebouwen, verscherpte voorschriften voor gebouwisolatie en interne warmtelasten van computers, printers of serverruimtes zijn veeleisende uitdagingen voor een flexibele en verfijnde klimaat-, ventilatie- en verwarmingstechniek. Bij de klimaatregeling van hotel­kamers staat naast de hoge gebruiksveiligheid het ­maximum comfort voorop. Het Hybrid City Multi-systeem biedt dankzij de speciale constructie uiterst milde uitblaas­tempe­raturen voor binnen-units, wat het comfort aanzienlijk verhoogt. Omdat het warmtedragend medium water is, zijn risico’s van het overschreiden van de maximaal toelaatbare concentratie van koelmiddel in een ruimte waar mensen ­verblijven uitgesloten.

De voordelen op een rijtje

  • De Hybrid BC-controller (HBC) is uitgerust met een platenwarmtewisselaar waarin de energie-uitwisseling tussen koelmiddel en water plaatsvindt.
  • Een koelmiddel doet dienst als energiedrager ­tussen de buitenunit en de Hybrid BC-Controller. Van de HBC-controller wordt het behandelde water naar de binnen­units gevoerd.
  • Eenvoudige montage en onderhoudsarme en veilige werking van het 2-pijpssysteem, integenstelling tot een 3-pijpssysteem of waterdragend systeem met vier leidingen.
  • Hogere energie-efficiëntie door warmterecuperatie in vergelijking met een waterdragend systeem. Energie­besparingen tot 40% zijn mogelijk.