Ventilatie - WTW

Lossnay: de kruisstroomwisselaar met 89,5% rendement

Een goede ventilatie is essentieel voor elke leef- en werkomgeving. De Lossnay-kruisstroomwisselaar is in staat deze benodigde lucht ook bij extreme buitencondities op een aangename temperatuur de ruimte in te brengen. Door de geringe inbouwhoogte en de stille werking is de Lossnay kruisstroomwisselaar ideaal om boven het plafond te plaatsen. Met zeer hoge rendementen tot 89,5 procent is de Lossnay van Mitsubishi Electric onmisbaar voor de hoge energieprestatie-eisen en vermindert de belasting van het klimaatsysteem aanzienlijk.

Papieren warmtewisselaar

De Lossnay kruisstroomwisselaar maakt gebruik van een papieren warmtewisselaar die zowel de voelbare als de latente warmte terugwint om de verse toevoerlucht voor te behandelen. De papieren scheidingswanden hebben een speciale behandeling ondergaan waardoor de sterkte is toegenomen. De wisselaar heeft een selectieve hydroscopiteit die alleen waterdamp doorlaat, terwijl een gasbarrière ongewilde gassen zoals CO2 en NOx tegenhoudt. De kans op condensvorming is lager dan bij een gangbare WTW-unit, omdat de Lossnay vocht uitwisselt. Ter bescherming van de kruisstroomwisselaar wordt een elektrische heater in de buitenluchtaanzuig geplaatst.

Automatische bypass-schakeling 

De Lossnay WTW-unit  is uitgerust met een automatische bypass-schakeling. Deze wordt geactiveerd als uit de voortdurende metingen van de binnen- en buitentemperatuur blijkt dat warmtewisseling niet nodig is. Dit vermindert de benodigde koellast. Daarnaast zijn er diverse opties mogelijk. Zo meet de additionele CO2-sensor het CO2-niveau om de hoeveelheid ingebrachte verse lucht nauwkeurig te regelen. Verder kan de aansturing van de Lossnay worden gekoppeld met de andere producten van Mitsubishi Electric waarna het geheel via één bediening (PAR-31 MAA) eenvoudig is te regelen. De Lossnay kan uiteraard ook op de eigen afstandsbediening PZ-61 DR-E worden aangesloten.

Mitsubishi Electric Lossnay in het kort

  • Geringe inbouwhoogte vanaf 275 mm
  • Omgekeerde montage mogelijk waardoor kanaalwerk van twee systemen gecombineerd kan worden
  • Luchthoeveelheid in vier standen regelbaar in de verdeling 25%, 25%, 25%, 25%

Ontdek ventilatie producten