Breng balans in je leven.

Afgelopen jaren zijn we meer dan ooit gebonden aan onze woning. We vragen veel van onze woning. We willen een warm huis in de winter maar ook een koel huis in de zomer, we willen thuiswerken maar ook ontspannen, actief zijn maar ook genieten van een goede nachtrust. Met de Ecodan Warmtepomp vinden we dé balans tussen comfortabel én tegelijkertijd duurzaam wonen. Door slimme technologie halen haalt de warmtepomp warmte uit de buitenlucht of binnenlucht om jouw leven zo comfortabel mogelijk te maken. Zelfs als je woont in een appartement of een villa. Of je nu werkt, speelt, woont of slaapt.
Altijd precies op maat

Ecodan bestaat uit drie modellen. Per model zijn er ook weer allerlei varianten. De drie modellen zijn de Ecodan Compact, Ecodan Comfort, en Ecodan Flexibel. De opvallendste onderlinge verschillen zitten in de binnen-unit (die warm water maakt), en in de boiler (die warm water opslaat). Bij de Ecodan Compact zit de boiler met standaard 200 liter water in de strakke kast van de binnen-unit weggewerkt. De Ecodan Comfort daarentegen is opgedeeld in een aparte Hydrobox en een aparte boiler. Voor de boiler is er een ruime keuze uit verschillende maten en dus watervoorraad. Ook is een zonneboiler mogelijk. Met de Ecodan Flexibel kunnen zelfs allerlei onderdelen van het hele systeem naar wens worden gecombineerd. Overleg met je installateur wat de beste keuze is. Een installateur bij jou in de buurt kun je hier vinden. Op voorhand al kijken welke warmtepomp past bij jouw woning? Check dit dan via de warmtepomp-selector.

Ook zijn onze modellen te combineren met slimme software in je woning zoals Google Home, Amazon Alexa, Apple Homekit, Samsung SmartThings, Homey of Somfy.

De voordelen een Ecodan-warmtepomp
Checkmark Duurzaam
Checkmark Gedeeltelijk te bekostigen met subsidie
CheckmarkJe kunt van het gas af
CheckmarkSuper stil
CheckmarkTweak je warmtepomp instellingen voor het beste resultaat met slimme software

Een warmtepomp kan zijn bronwarmte halen uit lucht, bodem of grondwater.

Een warmtepomp kan zijn bronwarmte halen uit lucht, bodem of grondwater. En geeft de gemaakte (extra) warmte of koude binnenhuis door aan water of lucht. In totaal bestaan er vier combinaties. 

De meestgebruikte is de lucht-/water warmtepomp. De installatie hiervan is namelijk het meest eenvoudig en prijsgunstig: er zijn immers geen grondwerkzaamheden nodig. De twee grootste delen van dit type warmtepomp zijn een buiten-unit, die de gewenste warmte of koelte produceert, en een binnen-unit, die de warmte of koude doorgeeft aan water in het verwarmingssysteem en de boiler.

De binnen-unit staat of hangt net als de cv-ketel vaak op zolder of in een eigen (meter)kast. De buiten-unit kan aan de gevel, op het dak van de woning/schuur/garage of in de tuin geplaatst worden. Bij een juiste opstelling en montage van het buitendeel hoor je binnen niets. En buiten eigenlijk ook niet.

Nieuw!

Tekstje over all electric ready Olessuntor maximol uptatium es viditatus. Bere maximeni aperspe rfere, non resecto ipsuntium vero occum quid enihiti onsequi dellab ilicide lectem utempor rent.

Bekijk onze hybride warmtepomp oplossing

Strenge geluidsnormen van een warmtepomp.

  

Geluidsnormen vanaf april 2021.

Een warmtepomp buiten-unit mag overdag nog maar 45 decibel geluid maken, en ’s nachts 40 decibel. Dat wordt gemeten op de erfgrens of bij het dichtstbijzijnde raam of deur van de buren. Geen zorgen dus dat je jezelf of de bewoners om je heen overlast bezorgt.

Wattz-Cube: een slim schuurtje voor buiten-unit warmtepomp

Een fabrikant probeert bij de ontwikkeling van een warmtepomp altijd een evenwicht te vinden tussen energie-efficiëntie, compactheid en een zo laag mogelijk geluidsniveau binnen de betreffende maatvoering, maar uiteraard speelt ook de esthetiek een belangrijke rol. Een mogelijk is hierin is het toepassen van een omkasting, welke op een esthetische manier het buitendeel onderdeel laat zijn van de tuin, schuur of schutting. Daarnaast laten de eerste geluidstesten ook zien dat het geluid bij warm tapwaterbereiding en 1 graden buitentemperatuur wordt gereduceerd tot 35 dB(a) (niet tonaal), op de erfgrens, de verwachte geluidseis voor de buiten-units. Dit dankt de kast vooral aan de geluiddempende platen aan de binnenzijde en het feit het aanzuigen en uitblazen aan één zijde plaatsvindt: richting de eigen tuin.

Wij zijn van De Groene Club

Impore minctatqui dolorpo rporion coribuscidi doluptam labori blandiantis rem non et re maionsequi alicatus core liquis nim eius. Gnihitiam simos sequod ute ex essitaestem eaqui sus ilicimus doluptas reicate molum fuga. Itatas earios doluptatum esto tem nes ma deliaes tissimodis moluptati cone con nus pos apelend andigenis idus, que con reium.

Lees meer over De Groene Club

Selecteer je perfecte warmtepomp in 3 stappen!

   

1. Selecteer je perfecte warmtepomp in 3 stappen!

We hebben alle relevante informatie voor jou samengevoegd in een handig e-book. Hierin lees je:

CheckmarkWat een warmtepomp voor jouw comfort doet
CheckmarkWat een warmtepomp meer kan dan alleen verwarmen
CheckmarkHet energieverbruik van een warmtepomp
CheckmarkOf jouw woning voldoet aan de eisen

2. Doe de Warmtepomop Configurator

Ben je benieuwd welk model warmptepomp in jouw woning past? Krijg alvast antwoord op de vraag met onze Warmtepomp Configurator. Zowel het bouwjaar als vloeroppervlakte van je huis worden hierna gevraagd. Hou deze bij de hand. Ook is het handig als je inzicht hebt in jouw energiekosten.

3. Vind een installateur bij jou in de buurt

Het is aan een professioneel installatiebedrijf om de situatie ter plaatse te komen bekijken en daarna de berekening te maken, rekening houdende met de individuele behoeften. Op die manier wordt dan de passende unit geselecteerd en aangeboden. Nergens is individuele beleving zo belangrijk als in je eigen huis. Wees de drukke periodes dus voor, en nodig nu alvast een installateur uit via de dealer-locator. Bovendien weet je dan zeker dat deze installateur als officiële dealer gegarandeerde kwaliteit biedt. 

Controleer je binnenklimaat tot in de puntjes met de MEL Cloud App

De modellen van Mitsubishi Electric zijn voorzien van wifi. Zo kun je vanaf je smartphone of tablet in een handomdraai elke binnen-unit apart instellen. Je werkkamer op het zuiden heeft immers een andere klimaatbehoefte dan de slaapkamer van je kind op het noorden. Bovendien kun je er allerlei slimme informatie op aflezen, zoals het energieverbruik of juist de energiebesparing.

App Store Logo  Google Play Logo

Wij hebben de bediening van de warmtepomp opgenomen in Niko Home Control, ons domoticasysteem. Zowel de warmtepomp als de airco’s die wij hebben, worden aangestuurd door Niko via de koppeling in MelCloud. De naregeling gaat door middel van servomotoren op de verdeler. Dit werkt fantastisch.

Pim Pernot

Alle verduurzaamheids subsidies voor particulieren op een rijtje

Het Ecodan-systeem komt je aan alle kanten tegemoet. Financieel, dankzij hoge subsidies. Maar ook dankzij een zuinige werking zodat je ‘m snel terugverdient. Neem je hem omdat je actief wil bijdragen aan een duurzame wereld, dan pak je dubbele winst. Je hebt namelijk geen fossiele brandstof zoals gas nodig, en je CO2-footprint vermindert spectaculair. Het meest relaxed is toch wel de handige app waarmee je vanaf de bank of desnoods vanuit het buitenland met je smartphone je hele klimaatsysteem in de hand hebt. Zoals een graadje hoger of lager, en het energieverbruik (en besparing ten opzichte van een cv-ketel!) in de gaten houden.1. ISDE: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

In 2022 is de ISDE subsidie voor een (hybride) warmtepomp, isolatieboiler en voor isolatiemaatregelen met 50% verhoogd. Vrijwel alle warmtepompen van Mitsubishi Electric komen in aanmerking voor de hoogste subsidiebedragen. Bij de aanvraag moet je bewijzen dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn.

2. De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

Leningen voor energiebesparende maatregelen. Een initiatief van de rijksoverheid, Rabobank, ASN Bank en de Council of Europe Development Bank (CEB). Voor individuele huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). 

3. Duurzame Monumenten-Lening

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt deze lening beschikbaar. Eigenaar-bewoners of VvE’s die bij het Restauratiefonds een lening voor restauratie aanvragen, kunnen op deze faciliteit een beroep doen voor de duurzame ingrepen.
Verduurzamen met de leningen van SVn

Inmiddels ondersteunen veel Nederlandse gemeentes duurzaamheidsinvesteringen van hun inwoners. Dit wordt doorgaans uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). 

5. Amsterdam Aardgasvrij

Eenmalige subsidie voor het verbouwen van een (huur)woning of ander vastgoed bij kleinschalige transformatie naar woningen tot Nul Op de Meter (NOM) of aardgasvrij.

6. Overige

Diverse partijen bieden extra aantrekkelijke voorwaarden voor de verduurzaming van woningen. Denk aan de extra lage hypotheekrentes bij de Triodos Hypotheek. En GreenLoans van ABN AMRO.