• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Geen vuiltje aan de lucht met de juiste filtertechnieken

We brengen steeds meer tijd binnenhuis door. Het filteren van de lucht en het conditioneren van de ruimtes draagt bij aan een gezond en prettig binnenklimaat; een opdracht die ze bij Mitsubishi Electric heel serieus nemen. “Tijdens de Coronapandemie werden we ons nog bewuster van alles wat er in de lucht rondzweeft. Met goede filters in onze premium airconditioners kunnen we de ‘ongenode gasten’ in de lucht tegengehouden, neutraliseren én actief afbreken”, zegt Remco Onder de Linden, Senior Coördinator Training en Opleiding bij Alklima/Mitsubishi Electric.

“We kennen drie soorten filters. Ten eerste het Air Purifying Filter met een sterk filterend effect voor stofdeeltjes tot en met 800Um. De tweede techniek is de Nano-Platinum Filtertechniek. Waar het instapmodel enkel partikels tegenhoudt, gaat het zilveroxide in dit filter de verbinding aan waardoor het bacteriën en schimmel actief elimineert. De derde filtertechniek, onze Plasma Quad pakt alles aan”, legt Onder de Linden uit.

Plasma Quad

Het vlaggenschip van Mitsubishi Electric filtertechniek is de Plasma Quad filtering zoals standaard opgenomen in de Diamond lijn(MSZ-LN). Deze op plasma gebaseerde filtertechniek verwijdert effectief zes soorten luchtvervuiling binnenshuis: bacteriën, virussen, schimmel, allergenen, partikels ≤2,5μm en stof en mijt. “In dit filter combineren we namelijk verschillende filtertechnieken in één top of the range luchtzuiveringsproduct.”

Niet alleen het filter, maar ook het apparaat waarin het is ingebouwd, kent een aantal slimme eigenschappen. “De unit waarin dit filter zich bevindt, analyseert waar jij je in de ruimte bevindt. Wil je niet direct in de luchtstroom zitten, dan houdt dit systeem daar rekening mee.”

Modulaire filterunit

Afhankelijk van welke lijn airconditioner bevat ieder model een bijpassend filter met z’n eigen functionele eigenschappen. “Zit je daar dan aan vast? Nee, want de filters zijn los verkrijgbaar waardoor je jouw binnen-unit dus qua filter kunt upgraden”, vertelt Onder de Linden. “Sinds enige tijd kunnen we ook installaties uit de RAC, Mr. Slim en City Multi lijn voorzien van dit revolutionaire Plasma Quad filter. De MAC-100FT-E is een optioneel Plasma Quad Plus luchtzuiveringsunit. Deze unit wordt aangesloten op de CN105-connector van de wandunit binnen en werkt synchroon samen op een 230 VAC voeding. Je hebt dan dus alle voordelen van een hoogwaardig filter, zonder gedoe.”

Losstaande luchtreinigers

Voor wie wel de binnenlucht wil filteren, maar niet direct staat te springen voor een complete airco, biedt Mitsubishi Electric ook een oplossing: losstaande luchtreinigers. Onder de Linden legt uit: “We kennen daarin een serie voor particuliere toepassingen en een lijn voor commerciële toepassingen. Beide types beschikken over dezelfde hoogwaardige filtertechnieken als de airco-installaties, maar dan enkel gefocust op luchtzuivering.” Deze systemen zijn stekkerklaar en makkelijk te verplaatsen van vertrek naar vertrek zodat de ruimte waarin men verblijft stil en efficiënt gefilterd kan worden.

Met goede filters in onze premium airconditioners kunnen we de ‘ongenode gasten’ in de lucht tegenhouden, neutraliseren én actief afbreken.

Remco Onder de Linden Senior Coördinator Training en Opleidingen

De juiste filtertechnieken

Waar moet je op letten bij het selecteren van een binnen-unit en het bijbehorende of optionele type luchtfilter? Lees verder om erachter te komen welk soort het beste bij jouw toepassing past.

Lees meer...