• Datum
  • Leestijd 3 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Televisiester John Williams ontdekt all-electric wonen en ondernemen

De verduurzaamheidsopgave is groot. De communicatie daarover wordt voor een belangrijk deel op de schouders van de installateurs gelegd. Het is echter een verantwoordelijkheid voor de hele keten vindt Alklima, exclusief distributeur van de klimaatoplossingen van Mitsubishi Electric. Het bedrijf initieerde daarom de Balanced Living-campagne. Als onderdeel daarvan maakte zij met John Williams acht mooie filmpjes bij particulieren en ondernemers over de ervaringen met een warmtepomp en andere duurzame maatregelen.

Distributeur Mitsubishi Electric ondersteunt installateurs met toegankelijke filmpjes

De vele voordelen van warmtepomptechniek zijn bij de meeste mensen nog niet of nauwelijks bekend. Zoals geen verbruik van waardevolle fossiele brandstof, een hoog energetisch rendement en een lage energierekening, en het comfort om naast verwarmen ook te koelen. Daarnaast leven er ook veel vragen: hoe groot is de binnenunit, maakt de buitenunit veel geluid, is het ook in de winter wel voldoende warm?

De nieuwste stap in de veelzijdige Balance Living-campagne zijn de acht filmpjes bij mensen thuis en ondernemers bij hun bedrijf. John Williams, bekend van populaire tv-programma’s als ‘Help, mijn man is Klusser’ en ‘Een dubbeltje op zijn kant’ gaat poolshoogte nemen en stelt alle denkbare vragen. Aan échte mensen met échte ervaringen. Vanaf 29 juli komt elke twee weken een nieuw filmpje online via Youtube, Facebook en andere social mediakanalen van Alklima. Installateurs, consumentenorganisaties en andere duurzaamheidsprofessionals zijn van harte uitgenodigd om deze video’s te delen op hun eigen social media.

John Williams ontdekt all-electric wonen en ondernemen

Een nul-op-de-meterwoning. Dus ook nul op de energierekening. Zo woont Jenny met z’n vijven vrijstaand in Best. De enige verwarming is vloerverwarming door het hele huis, zelfs op zolder. Dankzij een warmtepomp, die ook kan koelen. De buitenunit zit fraai weggewerkt in een schoorsteen, dus geen aparte kast aan de gevel. Jenny legt het helder uit, maar John snapt niet hoe het allemaal mogelijk is.

Ook ging John Williams op bezoek bij het meest duurzame hotel-restaurant van Nederland: Van Rossum in Woerden. Duurzaam verbouwd, en duurzaam in gastvrijheid. Sensoren zorgen ervoor dat in de keuken niet te veel en niet te weinig lucht wordt afgezogen. De ene hotelkamer wordt verwarmd, met de warmte uit de andere hotelkamer die wordt gekoeld. Thuis ging eigenaar Ed per maand van 600 euro elektra betalen naar 5 euro ontvangen. John kijkt zijn ogen uit in de pluktuin en het voedselbos, en ontmoet Bonnie en Clyde.

Over de Balanced Living-campagne

Alklima is dit jaar onder de naam Balanced Living gestart met een brede informatiecampagne voor zakelijke en particuliere eindgebruikers. Zo is het hoofdkantoor uitgebreid met een grote showroom waarin Alklima-adviseurs voor installateurs een deel van de voorlichting overnemen. Ook zijn er twee e-books verschenen, eentje over warmtepompen en eentje over airconditioners, die al veel vragen van eindgebruikers wegnemen en hen voorbereiden op de offerteaanvraag bij een installateur. Andere activiteiten omvatten onder meer webinars, blogs, configurators en on- en offline advertising in onder meer Eigen Huis magazine. Om vragen van consumenten op te vangen, is Alklima bovendien bereikbaar via het speciale telefoonnummer 085 - 902 80 80 en e-mailadres hello@alklima.nl.

Over Alklima bv/Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Living Environment Systems wordt sinds 1994 exclusief geïmporteerd en gedistribueerd door Alklima bv. Levering gebeurt uitsluitend via installatiebedrijven die STEK- of F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen. Daarnaast is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor onder meer adviesbureaus, architecten, energieleveranciers en overheidsinstanties. In diverse BouwKennis-klanttevredenheidsonderzoeken beoordelen W-installateurs Mitsubishi Electric/Alklima bv als de beste partij in klimaattechniek, en dankzij de positieve beoordelingen van de W-adviseurs is Mitsubishi Electric meerdere malen uitgeroepen tot overall winnaar in de volledige W-installatiesector.

Bekijk de nieuwste aflevering

Alle afleveringen op een rijtje

Ontdek de serie