City Multi VRF

Mitsubishi Electric City Multi VRF

Het Mitsubishi Electric VRF systeem is een compleet warmtepompsysteem. De lijn is speciaal ontwikkeld voor middelgrote tot grote toepassingen. Hoge prestaties en een optimale efficiëntie gaan samen met een zeer hoog comfort. Plus de mogelijkheid tot zeer specifieke, individuele regelbaarheid. Het uitgebreide programma kan ingezet worden voor koelen, verwarmen, ventileren, warmteterugwinning en warmtapwater.

Systeemoplossing met hoge rendementen

City Multi VRF is een systeemoplossing. De modulaire ontwerpbenadering zorgt voor een optimale afstemming tussen alle componenten. Naast installatiegemak garandeert het de zeer hoge rendementen, betrouwbaarheid en comfort. De lijn bestaat onder andere uit:

 • Luchtgevoerde warmtepompen
 • Watergevoerde warmtepompen
 • Geavanceerde BC Controllers
 • Een breed scala aan binnen-units en luchtgordijnen
 • Koppelingen voor luchtbehandelingskasten
 • Boosterunits voor warmtapwaterbereiding
 • Heat Exchangers voor vloerkoeling en -verwarming
 • Een uitgebreide reeks lokale, centrale en webbased regelingen, klimaatbeheersystemen en opties voor monitoring

Flexibel inzetbaar

Het complete programma kan geheel of gedeeltelijk worden ingezet om gelijktijdig te koelen en verwarmen (R2-systeem) of met één systeem te kiezen tussen koel- of warmtemodus (Y-systeem). Het Mini Y-systeem is gebaseerd op het reguliere Y-systeem, maar brengt kleinere vermogens. Zo kan ook binnen kleinere installaties gebruik worden gemaakt van VRF-techniek.

City Multi Replace

Zowel het R2-systeem als het Y-systeem zijn beschikbaar als City Multi Replace. Uitgerust met Cleaning-free technologie kunnen deze buiten-units worden ingezet bij vervanging van bestaande VRF-systemen. Cleaning-free zorgt ervoor dat bestaande leidingen hergebruikt kunnen worden. Vaak kunnen ook voeding en databekabeling worden hergebruikt. Los van het milieuvoordeel resulteert dit in besparingen tot 40% op installatiekosten ten opzichte van een geheel nieuwe installatie. 

Met twee leidingen koelen én verwarmen

Mitsubishi Electric staat voor Innovatie en baanbrekende ontwikkelingen. Ook binnen City Multi VRF. Zo is Mitsubishi Electric er met de BC-controller voor het R2-systeem als enige fabrikant ter wereld in geslaagd gelijktijdig koelen en verwarmen met twee leidingen te realiseren. 

Zubadan: stabiel verwarmingsvermogen bij lage buitentemperaturen

Lage buitentemperaturen zorgen voor afname van verwarmingsvermogen van een warmtepomp. Met de revolutionaire verwarmingstechniek Zubadan (verkrijgbaar binnen de Y-serie) wordt hetzelfde verwarmingsvermogen geleverd bij buitentemperaturen van zowel -15ºC als +7ºC. Zuban maakt het zelfs mogelijk om tot -25ºC omgevingstemperatuur verwarmingsvermogen te blijven leveren.

Innovatieve warmtewisselaar

Om vooruit te lopen op nieuwe ontwikkelingen zijn de nieuwe City Multi-systemen uitgerust met een innovatieve warmtewisselaar. Met de nieuwe YNW warmtewisselaar in buiten-units focust Mitsubishi Electric op een nog betere seizoensefficiëntie. 

Persoonlijk comfort en nog beter rendement

Ook op het gebied van het afgiftesystemen en regelingen zorgen innovatieve oplossingen voor nog meer rendement én comfort. Zo is de 3D I-See Sensor op geselecteerde binnenunits in staat personen en hun positie in een ruimte te detecteren. Deze informatie wordt gebruikt om een temperatuur en luchtstroom aan te passen, zodat voor iedereen een zo comfortabel mogelijk klimaat wordt gerealiseerd.
Mitsubishi Electric City Multi VRF

 • Meer dan 80 verschillende binnen-units voor iedere ruimte
 • R2 Serie koelt en verwarmt met twee leidingen
 • Ultieme flexibiliteit in ontwerp en installatie

Ontdek Mitsubishi Electric City Multi VRF producten