• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Met de moderne Multisplit kun je alle kanten op

Stel je een woning voor met verschillende ruimtes die je zo optimaal mogelijk wil koelen en, indien gewenst, ook verwarmen. Dan kies je toch een airco! “Voorheen schafte men airco’s alleen aan vanwege hun koelvermogen. Steeds vaker gebruiken we ze nu ook om het hele huis te verwarmen. In het aanbod Multisplit airconditioning van Mitsubishi Electric vinden we altijd iets passends, gebaseerd op de capaciteitswensen en gelijktijdigheid waarop de units draaien”, begint Remco Onder de Linden, Senior Coördinator Training en Opleidingen bij Alklima/Mitsubishi Electric.

“Het voordeel van een Multisplit zit ‘m voornamelijk in het feit dat we slechts één buitenunit hoeven te installeren maar die wel kunnen combineren met bijvoorbeeld drie wandunits binnen”, vervolgt Onder de Linden. “Met een Multisplit-systeem heb je meer installatie flexibiliteit en lagere installatiekosten dan met verschillende single-split systemen. Terwijl je tegelijkertijd kunt kiezen uit de breedste capaciteitsrange leverbaar op de Nederlandse markt.”

Overal en altijd een premium binnenklimaat

Het Multisplit gamma van Mitsubishi Electric focust zich voornamelijk op de residentiële markt en omvat elf buitentoestellen, met diverse capaciteiten variërend tussen de 1.5 en 12.2 kW. Het aantal poorten waarop binnenunits kunnen worden aangesloten is minimaal twee en maximaal zes. Wie een beetje kan rekenen, komt uit op eindeloze combinatiemogelijkheden.

Onder de Linden legt uit waarom het assortiment Multisplit airconditioners zo allesomvattend is: “Dat heeft te maken met de capaciteiten en het bepalen van de gelijktijdigheid. Neem als voorbeeld de types MXZ2F33 en de MXZ2F42; Het eerste getal geeft het aantal poorten voor de binnenunits aan. De laatste twee cijfers slaan op de capaciteit. We kennen dus meerdere systemen met evenveel poortaansluitingen, maar met verschillende capaciteiten. Dit komt voort uit het feit dat iedereen z’n airco anders gebruikt. De een installeert wel twee units binnen maar zet ze nooit tegelijkertijd aan, terwijl een ander ze wel simultaan activeert en dus meer capaciteit behoeft.”

Hyper Heating – een stap verder

Voor wie altijd dezelfde capaciteit wil kunnen leveren, ongeacht het seizoen en de temperatuur, biedt Mitsubishi Electric de unieke Hyper Heating Multisplit warmtepomp. Deze toestellen, te herkennen aan de toevoeging HZ, leveren bij zowel de nominale temperatuur als -10 graden Celsius altijd dezelfde capaciteit. “Wat wij hiermee bieden is uniek in de markt. De techniek die dit mogelijk maakt, zit ‘m vooral in het type compressor en de soort aansturing. Hierin kennen we twee capaciteitsversies: de MXZ-2F53 VFHZ en de MXZ-4F83 VFHZ die respectievelijk 6,4 kW en 10,6 kW leveren bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius. De laatst genoemde levert zelfs nog 5,7 kW bij -25 graden Celsius.”

[tekst gaat door onder foto]

“Met deze warmtepompen is het mogelijk om kleinere installaties te selecteren. Dit voorkomt overdimensionering op dagen dat de buitentemperatuur wel aangenaam is. Dat resulteert vervolgens in een lager opgenomen vermogen, minder geluidsproductie, waarschijnlijk ook een lagere afzekerwaarde, lagere prijs, een hogere condensatietemperatuur waardoor hij sneller op temperatuur is en er eerder warme lucht uit een toestel komt. Daar komt nog eens bij dat veel van onze units een A+++ energielabel hebben en dus superzuinig zijn.”

Ontdek de complete lijn MXZ Multisplit in het leveringsprogramma

Ontdek MXZ Multisplit

Voorheen schafte men airco’s alleen aan vanwege hun koelvermogen. Steeds vaker gebruiken we ze nu ook om het hele huis te verwarmen.

Remco Onder de Linden Senior Coördinator Training en Opleidingen