• Datum
 • Leestijd 3 minuten
 • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Hoe Hyper Heating verwarmen met airco's in de koudste klimaten mogelijk maakt

Verwarmen met airco’s staat, mede door de energietransitie en -crisis volop in de belangstelling. Afhankelijk van de situatie en eisen kan lucht/lucht-verwarming de juiste oplossing zijn. Van oudsher ontwikkelt Mitsubishi Electric airco’s die uitdrukkelijk als hoofdverwarming gebruikt kunnen worden. Technologie als Hyper Heating zorgt voor betrouwbare verwarmingsprestaties. Zelfs bij een buitentemperatuur van -25 °C. Sublieme uitblaaspatronen en -regelingen van binnendelen zorgen bovendien voor de meest comfortabele ervaring.

Mitsubishi Electric ontwikkelde de Hyper Heating technologie specifiek voor heel koude klimaten. Deze technologie verbetert de prestaties van de warmtepomp en zorgt ervoor dat zijn verwarmingsvermogen tot op een buitentemperatuur van -15°C behouden blijft en dat er nog kan worden verwarmd tot een buitentemperatuur van -25°C. Mede doordat de technologie de temperatuur snel kan doen stijgen, kun je dankzij Hyper Heating zelfs de strengste winters met een gerust hart tegemoetzien.

Uniek productieproces

De uitzonderlijke prestaties van de Hyper Heating technologie worden mede verwezenlijkt door een nieuw compressorontwerp waarbij een kleinere compressor eenzelfde vermogen levert.

Verwarmen met airco: Hyper Heating

Techniek op een rijtje

 • 100% nominaal verwarmingsvermogen bij buitentemperaturen tot -15°C
 • Uitgebreid inzetbereik tot -25°C
 • Hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie
 • Geoptimaliseerde ontdooiingsmodus
 • Technologie voor ongeëvenaarde verwarmingsprestaties

Met Hyper Heating heeft Mitsubishi Electric een ultra-efficiënte "speciale verwarming"-oplossing uitgevonden. De belangrijkste voordelen? De garantie van kwaliteitsverwarming, zelfs in extreme omstandigheden tot -25°C, de snelheid van de temperatuurstijging en het behoud van het verwarmingsvermogen van +7°C tot -15°C.

Hyper Heating technologie beschikbaar als single- of multi-split systeem

Single-split

De single split systemen uit de Diamond-serie zijn beschikbaar met een verwarmingsvermogen van 3,2, 4,0 of 6,0 kW (MSZ-LN25-50VG i.c.m. MUZ-LN25-50 VGHZ). Er kan een keuze gemaakt worden uit 4 verschillende kleuren: Ruby Red, Onyx Black, Pearl White en Natural White. De meegeleverde luxe infrarood afstandbedieningen zijn in dezelfde kleur uitgevoerd als de binnen-unit. De binnen-units uit de Diamond-serie zijn standaard voorzien van een Plasma Quad Plus filter, 3D I-see sensor en WiFi (MELCloud-app).

Multi-split

De multi-split systemen uit de MXZ-F serie zijn beschikbaar met een verwarmingsvermogen van 6,4 of 9,0 kW en zijn geschikt voor maximaal 2 of 4 binnen-units (MXZ-2F53 VFHZ en MXZ-4F83 VFHZ). Er is bovendien een ruime keuze aan type binnen-units welke hierop aangesloten kunnen worden.

Technologie voor geoptimaliseerde temperatuur, zelfs in de koudste winter

Naarmate het koude weer toeneemt, neemt de hoeveelheid warmte in de buitenlucht af, wat de output van een standaard unit beïnvloedt. Mitsubishi Electric heeft de Hyper Heating-technologie ontwikkeld om dit fenomeen te verminderen. Door gebruik te maken van een nieuwe generatie compressoren, leveren deze airconditioners een geoptimaliseerd verwarmingsvermogen.

Eén technologie voor een economische oplossing

Hyper Heating technologie biedt uitzonderlijke prestaties in zowel de verwarmingsmodus (tot A++ en SCOP 5.2) als de koelmodus (tot A++ en SEER 10.5). Deze uitmuntendheid heeft economische voordelen. Bij zeer koud weer, voor dezelfde verwarmingsbehoeften, stelt de Hyper Heating-oplossing je in staat om een airconditioner te kiezen met een lager vermogen dan een standaardunit. Het resultaat is een directe impact op de aankoopprijs van de apparatuur en op de akoestische prestaties.

Voordelen op een rijtje

 • De laagste capaciteitsstap is lager (meer continubedrijf)
 • Lager geluidsniveau
 • Lager luchtvolume - minder luchtrotaties - minder kans op tocht
 • Lagere prijs ten opzichte van onze standaardunit - concurrenten zonder Hyper Heating technologie moeten een grotere unit aanbieden!
 • Minder ontdooien
 • Hogere condensatietemperaturen bij lage omgevingstemperaturen - hoger comfortniveau in de ruimte
 • Kleinere buitenunit, minder gewicht, lager geluidsniveau.

Een ander positief effect van het selecteren van de hyperverwarmingsunits is dat de unit minder oversized is. Dat geeft voordelen bij verwarming bij hogere buitentemperaturen en in koelmodus.