• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Meer waarde met klimaatsystemen van Mitsubishi Electric

Wanneer het om de luchtkwaliteit in leef- en werkomgevingen van mensen gaat, is alleen het beste goed genoeg. Mitsubishi Electric is het wereldwijde premiummerk op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioningsystemen en warmtepompen. Dat eindgebruikers kunnen vertrouwen op excellente duurzame prestaties, blijkt wel uit het feit dat Mitsubishi Electric het enige merk is waarvan de Nederlandse overheid alle warmtepompen heeft goedgekeurd voor de hoogste ISDE-subsidie voor duurzame energie en energiebesparing.

Kwaliteit heeft vele gezichten. Maar voordat die tot uitdrukking komt in comfort, levensduur en duurzaamheid bij de eindgebruiker, merken aannemers en installateurs al de grote voordelen van kiezen voor topkwaliteit. Namelijk een enorm uitgebreide productrange, grote flexibiliteit, brede residentiële en bedrijfsmatige toepassingsmogelijkheden, en professionele vertegenwoordiging in Nederland.

[lees verder onder foto]

Mitsubishi Electric Ecodan

.

Een eeuw vakmanschap

De ontwikkeling van het Mitsubishi logoMitsubishi, Japans voor ‘drie waterkastanjes’, werd in 1870 opgericht in Tokio waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat in veel branches toonaangevende posities heeft verworven. Denk aan auto’s, landbouwmachines, semiconductors, industriële automatisering, en energiesystemen. Mitsubishi Electric Corporation, een van de kernbedrijven van Mitsubishi, vierde op 15 januari 2021 zijn honderdste verjaardag. Dagelijks werken daar zo’n 150.000 medewerkers aan productinnovaties die het leven aangenaam maken. Onder meer aan de HVAC-producten, die zijn ondergebracht in het bedrijfsonderdeel Mitsubishi Electric Living Environment Systems. En die dus ook in ontwerp en prestatie profiteren van de waardevolle erfenis van meer dan een eeuw vakmanschap.

Universele waarden

Eveneens met een lange traditie werkt het bedrijf vanuit universele waarden die perfect aansluiten op diverse UNESCO Sustainable Goals: vertrouwen en betrouwbaarheid, kwaliteitsbesef, dienstbare technologie, ethisch handelen, milieubewustzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarmee staan aannemers, installateurs en andere technische professionals op voorsprong nu deze aspecten steeds vaker nadrukkelijk onderdeel vormen van een aanbestedingstraject. Bovendien ontvangen eindgebruikers daarmee de zekerheid van state-of-the-art technologie in klimaat/ventilatiecombinaties die tegemoet komt aan alle huidige, en waar mogelijk vooruitloopt op verwachte toekomstige eisen. Het programma dusdanig opgebouwd dat ervaren installatiebedrijven de systemen in eigen huis volledige kunnen engineeren. Niet voor niets is de Mitsubishi Electric Ecodan inmiddels de meest geplaatste warmtepomp in de woningbouw, en zijn de professionele systemen de dominante keuze in onder meer de kantorenmarkt, retail, zorg, horeca en leisure.

Sustainable Development Goals

Dit blog is een verhaal in de serie Geregeld. In deze serie ontdek je hoe je samen met Alklima meerwaarde creëert. Met duurzaamheid, samenwerking en innovatie maak jij het verschil voor je klanten, binnen de energietransitie, de bouwkolom en de wereld om je heen.

Ontdek Geregeld

Lees meer over: