• Datum
  • Leestijd 2 minuten

All-Electric Ready: de voordelen van stapsgewijs verduurzamen

Start je met All-Electric Ready of ga je direct van het gas af? Voor woning die na 2000 zijn gebouwd, en gebruik maken van een cv-ketel voor verwarming, is het meestal goed mogelijk om direct voor all-electric te gaan. Daarbij kan soms een aanpassing aan het afgiftesysteem (zoals radiatoren of vloerverwarming) nodig zijn. Maar dan profiteer je wel direct van het comfort en van minder kosten die gasloos wonen meebrengen.


Weten of je in één keer klaar bent voor de toekomst of liever gaat voor stapsgewijs verduurzamen? Laat een vakkundige installateur bij jou in de buurt je adviseren. Je vindt ze snel via de dealerlocator..


Geschreven door: Nils - Aircoach Mitsubishi Electric

Stapsgewijs verduurzamen. De voordelen van All-Electric Ready

Soms kun je als woningeigenaar niet in één keer de stap maken naar een woning zonder fossiele brandstoffen. In dat geval is All-Electric Ready een duurzame, slimme en toekomstbestendige oplossing. Dit is geen klassieke hybride warmtepomp, maar een hybride oplossing, waarmee je stapsgewijs toewerkt naar volledig elektrisch verwarmen en de productie van warm tapwater.

Met All-Electric Ready

geniet je steeds van een comfortabel binnenklimaat
bespaar je flink op energiekosten
draag je direct bij aan een beter klimaat
is jouw woning klaar voor een gasvrije toekomst

‘Klassieke’ hybride warmtepomp is een oplossing voor de korte termijn

Met All-Electric Ready wordt een hybride warmtepompinstallatie aangebracht die qua productkwaliteit, opstelling en capaciteit zo wordt uitgevoerd dat je op korte- of middellange termijn met dezelfde installatie je huis ook volledig gasloos kan verwarmen.

De klassieke hybride warmtepomp is een oplossing voor de korte termijn en daarom een stuk minder duurzaam dan het All-Electric Ready-concept. In deze grafieken wordt dit duidelijk gemaakt. Met een klassieke hybride opstelling blijft de cv-ketel door het gebrek aan vermogen (bij lage temperaturen) nog veel in bedrijf en is de stap naar all-electric nog ver weg. En met de bestaande hybride installaties zelfs onhaalbaar.

Als de keuze wordt gemaakt voor All-Electric Ready, is te zien dat all-electric wel binnen handbereik komt. Door op je eigen tijd aanvullende maatregelen te nemen, kan definitief afscheid worden genomen van de gasaansluiting. Voor iedere woning en elke gezinssamenstelling is dus een oplossing beschikbaar.

Voor iedere situatie is binnen het programma lucht-/water warmtepompen een passend model beschikbaar. Hiervoor zijn 3 productlijnen beschikbaar. Welke dat zijn, lees je in ons e-book.

Behoud je huidige cv-ketel

Het doel van het All-Electric Ready-concept is om gefaseerd stappen te zetten naar een installatie zonder gasaansluiting. Dit concept is dus een langetermijnoplossing die ook nog eens duurzaam is. Je behoudt je huidige cv-ketel en het All-Electric Ready-systeem wordt hieraan toegevoegd. Als je eenmaal helemaal van het gas afgaat, dan hoeft alleen de cv-ketel vervangen te worden. Dat is wel zo duurzaam, omdat je een goedwerkende cv-ketel behoudt en niet zomaar wegdoet. Verder is het mogelijk het warmtepompsysteem te laten draaien op eigen opgewekte stroom, denkend aan zonnepanelen of andere CO2-neutrale energiebronnen zoals wind en water.

Verken de mogelijkheden van All-Electric Ready

Download het e-book met waardevolle informatie die je helpt bij de keuze voor een passende hybride warmtepomp in jouw huis.

Lees meer over: