• Datum
 • Leestijd 3 minuten
 • Doelgroep Adviseur, installateur

Webselectie ENK software en Syntess op website Alklima

Met Alklima kies je ook voor digitaal gemak. Zo maak je eenvoudig gebruik van algemene en voor jouw organisatie specifieke gegevens. Al langer kon je bijvoorbeeld gebruik maken van onze 2BA-koppeling en onze producten vinden op artikelbeheer.nl. Handig voor gebruik in ERP-pakketten als Bouwinfosys, Compano, Gilde of ENK Software. Maar ook voor Syntess natuurlijk. En met webselectie maak je vanaf nu jouw selectie op de website van Alklima en neem je deze artikelen met één klik over in Syntess of ENK software. Elektronisch bestellen is hierbij binnenkort ook mogelijk.

[update 12-12-2022]

“Met webselectie willen we onze klanten nog beter bedienen. Digitalisering binnen de installatiebranche helpt bedrijfsprocessen beter te verlopen. Dat komt uiteindelijk ook de werkvloer, waar een tekort aan handen is, ten goede.”, vertelt Erwin Tuijtel, directeur innovatie bij Alklima. Hij vervolgt: “Natuurlijk is het bij grote partijen al gemeengoed, maar ook bij ZZP-ers is er steeds meer behoefte aan digitale oplossingen.”

[tekst gaat verder onder afbeelding]

Webselectie in enkele stappen voor Syntess

 1. Ben je gebruiker van Syntess en wil je webselectie van Alklima toevoegen aan Syntess? Daarvoor dien je allereerst een account te hebben voor Mijn-Alklima. Heb je deze niet, dan vraag je deze eenvoudig aan.
 2. Check ook even over je Syntess versie 6.3.0214 of hoger hebt. 
 3. In Syntess gebruik je jouw inloggegevens van Mijn-Alklima om de koppeling te realiseren.  Hoe je dat precies doet vind je in deze handleiding (PDF). Kom je er niet uit: de helpdesk van Syntess helpt je graag verder: 088 - 40 80 420
 4. Na het koppelen van Syntess aan onze website ben je klaar. Je kunt dan zoeken en selecteren op deze website en met een klik jouw artikelen in Syntess zetten. Je zet ze dan zo in een calculatie, werkbon, factuur of bestelling.

ENK software en webselectie

 1. Ben je gebruiker van ENK en wil je webselectie van Alklima toevoegen aan ENK? Daarvoor dien je allereerst een account te hebben voor Mijn-Alklima. Heb je deze niet, dan vraag je deze eenvoudig aan.
 2. Doorloop de stappen die beschreven staan voor ENK software in de handleiding ENK software en webselectie.
 3. Kom je er met het instellen van de webselectie en ENK software niet uit? De helpdesk van ENK die helpt je graag verder en zijn te bereiken op: T: 0251-318548 of op info@enk.nl

Meerwaarde met omnichannel

“De webselectie voor Syntess en ENK software is een mooi voorbeeld van hoe we als Alklima veranderende behoeften, wensen en verwachtingen gebruiken om onze dienstverlening beter te maken. Als particuliere consument zijn we allemaal al min of meer gewend aan omnichannel-beleving. Wij zien het als meerwaarde om dat ook voor onze afnemers te realiseren”, vertelt Tuijtel enthousiast. En hij voegt daar aan toe: “Maar dat betekent net zo goed dat we een telefonische vraag of order met dezelfde motivatie oppakken.”

Koppelingen en services Alklima

Benieuwd naar de mogelijkheden die Alklima biedt op het gebied van digitale koppelingen en services? Hieronder vind je een selectie van de meest gebruikte oplossingen. Voor een compleet overzicht of voor meer informatie: neem gerust contact op. We helpen je graag verder!

 • Mijn-Alklima: het extranet voor klanten van Alklima. Van het wijzigen van bedrijfsgegevens, toegang tot alle documentatie en software tot je offertes, orders, track-and-trace en eenvoudig bestellen.
 • 2BA: je vindt de producten van Mitsubishi Electric en Alklima in 2BA, het centrale artikelbestand voor de installatieketen. Je gebruikt deze data direct in de meeste ERP-pakketten en andere software.
 • Artikelbeheer.nl: ook via Artikelbeheer.nl vind je onze data die je zo kunt gebruiken in de software die jij als installateur, calculator of modelleur gebruikt.
 • ICC-condities: met ICC condities uit Mijn-Alklima lees je jouw specifieke inkoopcondities in jouw software.
 • MEPcontent: direct de 3d-bestanden van Mitsubishi Electric in Revit als in Autocad. Het kan met MEPcontent
 • Deeplink: met deeplinks ben je in jouw ERP-pakket één klik weg van aanvullende informatie over geselecteerde producten. Hiermee zijn specificaties, afbeeldingen en documentatie die niet in het artikelbestand staan beschikbaar.
 • Elektronische facturen: in Syntess of andere software de mogelijkheid tot het inlezen van verkoopfacturen? Elektronische facturen van Alklima lees je zo in jouw applicatie.

“Natuurlijk is het bij grote partijen al gemeengoed, maar ook bij ZZP-ers is er steeds meer behoefte aan digitale oplossingen.”

Erwin Tuijtel Directeur Innovatie - Alklima B.V.
Lees meer over: