• Datum
 • Leestijd 1 minuut
 • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Nieuwe firmware via MELCloud

Met MELCloud bedien en monitor je jouw airconditioning, warmtepomp of ventilatie via de cloud. Als koploper in bedieningen en regelingen werkt Mitsubishi Electric constant aan verbeteringen en innovatie van het platform. Om nu en in de toekomst volledig gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden is het ook nodig om de Wi-Fi adapters van de apparaten sporadisch bij te werken met nieuwe firmware. Vanaf 6 december 2021 is een nieuwe update beschikbaar.

MELCloud firmware updateDeze firmware update is zowel voor ingebouwde als optionele Wi-Fi ontvangers. De update vindt plaats via de MelCloud app en maakt het voor de gebruiker makkelijker en sneller om apparatuur te bedienen en de status ervan in te zien.

Verbeteringen

Aanpassingen die direct beschikbaar zijn na de update:

 • Bediening via de MELCloud app is nu bijna real-time
 • Het startscherm in de app geeft direct de meest actuele statusinformatie
 • Rapportagefuncties in het Wi-Fi en uurrapport kunnen meer (gedetailleerde) data leveren
 • Diverse verbeteringen in de app zelf

Het updaten van de firmware

Wi-Fi firmware update Mitsubish ElectricGebruikers van MELCloud ontvangen mogelijk eerste een melding per mail. In de MELCloud app wordt melding gemaakt welke Wi-Fi adapters een firmware update nodig hebben. Voer daarna de volgende stappen uit:

 1. Klik op ‘Goedkeuren’ voor de betreffende adapter(s)
 2. MELCloud maakt nu verbinding met het toestel en gaat de update uitvoeren
 3. Maak geen gebruik van de lokale bediening en schakel het toestel niet uit
 4. In de MELCloud app wordt de voortgang weergeven. Let op: dit kan geruime tijd duren!
 5. Nadat de update is uitgevoerd wordt hiervan melding gemaakt. Je kunt direct gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten.

Mocht je tijdens het updaten van de firmware tegen problemen of vragen aanlopen, neem dan contact op met jouw installateur.