• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

KNVB en Mitsubishi Electric trappen eerste editie Groene Clubweken af

Met de lancering van de Groene Clubweken staat een maand lang de verduurzaming van sportclubs volop in de belangstelling. Samen met de KNVB trekt Alklima / Mitsubishi Electric op om het verduurzamen van sportaccommodaties te stimuleren.

Tijdens de actieweken, die van 9 maart tot 9 april 2023 duren, wordt op verschillende manieren aandacht gegeven aan mogelijkheden om het sportcomplex te verduurzamen en de voordelen van een warmtepomp. Daarmee kunnen verenigingen niet alleen van het gas los. Het biedt ook kansen om de clubkas gezond te krijgen en houden.

[tekst gaat verder onder afbeelding]

Groene Clubweken

Warmtepomp voor sportcomplex

Het delen van kennis, best practices en bijvoorbeeld de mogelijkheden voor subsidies staan tijdens de actieperiode centraal. Zo zal er op 16 maart een live webinar georganiseerd worden voor clubbestuurders en andere geïnteresseerden over de verduurzaming van het complex. De vereniging- en energieadviseurs van de KNVB zijn komende weken beschikbaar om alle vragen van clubs die betrekking hebben op verduurzamen te beantwoorden. Daarnaast maken drie voetbalclubs kans op een premium warmtepomp van Mitsubishi Electric voor duurzame ruimteverwarming en warm water.

Groene Club

Warmtepomp op sportcomplexDe Groene Clubweken sluiten naadloos aan op de doelstellingen van de Groene Club, een onafhankelijke club die verenigingen helpt en ontzorgt in het verduurzamingstraject.  Opgericht in 2017 op initiatief van de KNVB ondersteunt de club bestuurders en vrijwilligers van verschillende sportbonden bij het verduurzamen van hun club. Nodig binnen de energietransitie. En het biedt kansen om als vereniging de financiële positie structureel te versterken door het verlagen van energiekosten.

Duurzaamheidspartner KNVB

Binnen de samenwerking met de KNVB biedt Alklima / Mitsubishi Electric als duurzaamheidspartner onder meer specifieke expertise, een breed netwerk en middelen om bij te dragen de Nederlandse sportaccommodaties aardgasvrij te maken. Meer over de Groene Clubweken vind je op energietrainer.nl. Het persbericht over de Groene Clubweken vind je trouwens ook op deze website.

Lees meer over: