Webinars van Alklima

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je vakgebied? Met de webinars van Alklima doe je het op een aantrekkelijke en gemakkelijke manier. Tijdens korte en effectieve sessies vandaag, ben je klaar voor de vragen van morgen. Van meer algemene onderwerpen tot expertsessies.

Specialisten van Alklima delen graag hun kennis met jou. Digitaal en persoonlijk, want tijdens de live webinars is voldoende ruimte voor jouw vragen. Mis geen kansen en blijf op de hoogte!

Hieronder vind je de komende webinars waarvoor je nu kunt inschrijven. Om de sessies interactief en persoonlijk te houden hanteren we een maximaal aantal deelnemers. Schrijf dus op tijd in!

Kom regelmatig terug, want we plannen regelmatig nieuwe webinars. Zowel op korte als wat langere termijn.
Aankomende webinars


Lucht-/water warmtepomp voor installateurs

De lucht-water warmtepomp heeft een hoge vlucht genomen. Niet gek omdat verwarmen met een warmtepomp vele voordelen biedt. In deze Webinar leer je meer over de installatie, switch-instellingen, opstellingsvoorwaarden, leidingwerk en veel meer. Ook maak je kennis met de nieuwste Mitsubishi Electric Ecodan systemen. Een Webinar voor iedereen die al warmtepompen installeert of hier meer over wil weten.

01 december 2020 om 13.00 uur | Gratis


Ontwerp van een Ecodan warmtepompsysteem

Voor de verduurzaming in de bestaande bouw kan warmtepomptechniek een uitstekende oplossing zijn. Met zo'n 8 miljoen woningen in de bestaande bouw liggen er volop kansen voor installateurs. Maar wanneer is een woning geschikt voor een warmtepomp? Hoe bepaal je dat? En hoe ontwerp je dan een installatie?

15 december 2020 om 13.00 uur | Gratis


Werken met de City Multi Designtool

Met de City Multi Designtool werk je niet alleen sneller een installatieontwerp uit, maar zorg je ook voor meer zekerheid. In dit webinar leer je meer over deze software en hoe deze je kan helpen en ontzorgen...

05 januari 2021 om 13.00 uur | Gratis


Hybride VRF: technologie voor de toekomst

Hybride VRF (HVRF) combineert de voordelen van VRF-systemen met die van watergedragen oplossingen. Dat resulteert in zeer energie-efficiënte systemen die heel veel comfort bieden. En in het geval van City Multi HVRF R2 ook nog eens gelijktijdig koelen en verwarmen met een uniek 2-pijpssysteem. Maar HVRF brengt heel veel meer dan dat.

02 februari 2021 om 13.00 uur | Gratis


Succesvol met RAC

In dit webinar krijg je als installateur de tips, tricks en tools mee om van het ‘aircoseizoen’ een succes te maken. Allereerst natuurlijk op productniveau. We zoomen in op wand- en vloerunits, buitenunits en bediening. Daarnaast wordt ingegaan op marketingmogelijkheden en communicatie met en naar eindgebruikers.

02 maart 2021 om 13.00 uur | Gratis