Fitness- en fysiobedrijf krijgt all-season Mitsubishi Electric-klimaatbeheersing

Referentie details

  • Locatie Wormer
  • Oplevering 2019
  • Installateur M&O Techniek
  • Branche Zorg, Sport

Juist kleinere ondernemers zijn persoonlijk betrokken bij de zaak en kunnen sneller beslissingen nemen over duurzaamheid. Tegelijk hebben ze meer behoefte aan professionele begeleiding. Interessante kansen dus voor installateurs die een echte partner willen zijn voor hun klanten. M&O Techniek bouwde zo'n relatie op met Peter Leerling en Milko Kop van Verantwoord Bewegen, een praktijk voor diverse revalidatiebehandelingen.

Neem nu Peter Leerling en Milko Kop. Twee fysiotherapeuten die met hun bedrijf sinds de start in 1993 zijn uitgegroeid
tot een moderne fysiotherapiepraktijk en fitnessstudio in Wormer. Met inmiddels achttien medewerkers is Verantwoord
Bewegen bovendien gespecialiseerd in diverse revalidatiebehandelingen, zoals longrevalidatie, oncologische revalidatie, of revalidatie na een ongeluk. Met de groei kwam ook de behoefte aan meer vierkante meters in het bedrijfsverzamelgebouw. Er werd een extra ruimte bijgetrokken als uitbreiding van alle trainingsactiviteiten, terwijl de bestaande ruimtes moesten worden uitgerust als behandelkamers.

Jaarrond conditioneren

“Via hun bouwadviseur kwam de vraag bij ons voor enkele radiatoren”, zo herinnert Erik Meijns van M&O Techniek het eerste contact. Een logische vraag, want cliënten die op de behandeltafels stilliggen, krijgen het al snel koud. Behalve tijdens de tegenwoordig steeds vaker voorkomende snikhete zomerdagen, dan kan het niet koel genoeg zijn. Meijns: “Daarom legden we ze de vraag voor of ze niet eens wilden nadenken over een systeem waarmee zij het hele jaar de behandelkamers konden conditioneren. Bovendien spaart dat de aanschaf van een nieuwe ketel uit, én het is meteen een overstap naar een veel duurzamere gasloze oplossing die al voldoet aan alle toekomstige eisen.” Dezelfde vraag speelde in de revalidatieruimte, maar daar hebben mensen het over het algemeen juist warm door alle inspanningen. Daarom stelde M&O Techniek voor het hele project een Mitsubishi Electric multi-splitsysteem voor dat elke ruimte individueel kan koelen, verwarmen of ontvochtigen.

Partnerschap benadrukken

Omdat de eigenaren zich nog niet eerder hadden georiënteerd op de voorgestelde klimaatoplossing, nodigde Meijns hen uit voor een bezoek bij zijn eigen bedrijf. Vooral om het partnerschap te benadrukken. “Alleen een offerte opsturen is kansloos”, heeft Meijns ervaren. “Mensen hebben nog geen beeld bij moderne, all-electric klimaatbeheersing. En dus gaat het vooral om vertrouwen overbrengen. Laten zien dat we het voorstel technisch goed hebben uitgezocht. En dat het een eerlijk advies is dat direct duurzaam is en op termijn geld oplevert. Want laten we eerlijk zijn: een hoogwaardig klimaatsysteem vergt een grotere investering dan de oorspronkelijk gevraagde radiatoren. Gelukkig bleken Leerling en Kop ook echte ondernemers, en realiseerden zich dat het zonde zou zijn om geld te steken in een systeem waar je maar de helft van het jaar iets aan hebt.”

Perfecte systeem

Zodra M&O Techniek het ontwerp van de installatie klaar had, werd het zoals altijd naar Alklima/Mitsubishi Electric gezonden. Niet alleen om de genoemde apparatuur blind te bestellen, maar voor de gebruikelijke systeemcheck. “Bij dit project hadden we de machines goed geselecteerd. Bij nieuwe of grotere systemen volgt meestal wat intensiever overleg. Dat verloopt altijd heel plezierig en vooral snel. Zo houden we goed vaart in de projecten en dat draagt bij aan de klanttevredenheid. En dan maakt het voor ons en Alklima niet uit of het om een grote multinational of kleinere mkb’er gaat. We zijn altijd op zoek naar het perfecte systeem voor elke situatie.”