• Datum
  • Leestijd 3 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Mitsubishi Electric nieuwe partner van de KNVB Groene Club

Ambitieuze plannen om amateurclubs meer en sneller te laten verduurzamen

Alblasserdam, 24 juni 2022

Mitsubishi Electric, één van ’s werelds toonaangevende namen op het gebied van productie van warmtepompen en airconditioners verbindt zich voor minimaal twee seizoenen aan de KNVB Groene Club. Op donderdag 23 juni zetten beide partijen een handtekening onder de verbintenis tijdens een klantevent op de KNVB Campus, gepresenteerd door Hélène Hendriks. Mitsubishi Electric en de KNVB streven ernaar om de volgende stap te zetten in het verder en sneller verduurzamen van alle amateurclubs in Nederland. Beide partijen vinden het van groot belang gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een gezonde planeet. Ook geloven Mitsubishi Electric en de KNVB erin dat zorg voor het milieu kan bijdragen aan een gezonde clubkas.

“Geweldig dat een ambitieuze organisatie als Mitsubishi Electric zich aansluit bij de Groene Club”, aldus Partnership- & New Business Manager Marc Nipius van de KNVB. “De Groene Club is door de KNVB opgericht om sportverenigingen te helpen met het verduurzamen op het gebied van energieverbruik. Daarin hebben we de laatste jaren enorme stappen gezet met onder meer de introductie van zonnepanelen, isolatie en LED-verlichting. We zijn enorm trots dat er al meer dan 1200 amateurclubs zich hebben aangesloten. Deze samenwerking met Mitsubishi Electric komt op een moment dat we aan de vooravond staan van nieuwe uitdagingen in verduurzaming. Met de stijgende energieprijzen lopen de kosten (+/- 15% van de totale kosten) voor de amateurclubs hard op. Met Mitsubishi Electric hebben we de mogelijkheid om amateurclubs en hun leden nog meer bewust te maken van de klimaatproblematiek en de positieve bijdrage die clubs kunnen leveren. We willen alle verenigingen die inmiddels zijn aangesloten bij de Groene Club activeren bij te dragen aan een gezonde planeet, onder andere door de installatie van een warmtepomp. De specifieke expertise van een partner als Mitsubishi Electric is voor ons onmisbaar in de uiteindelijke doelstelling om sportaccommodaties aardgasvrij te maken.”

“Voor Mitsubishi Electric is dit partnership met de KNVB Groene Club een logische en vooral prachtige stap”, geeft Arjen de Jong, algemeen directeur bij Alklima / Mitsubishi Electric aan. “We kijken enorm uit naar de samenwerking met de KNVB. Vanuit onze filosofie ‘Samenwerken met meerwaarde’ zijn we inmiddels druk bezig met de KNVB om onze plannen voor het verduurzamen van de amateurclubs verder uit te werken. Het voetbalnetwerk in Nederland, met duizenden amateurclubs en miljoenen liefhebbers, biedt een geweldige kans om de mogelijkheden die verduurzamen voor iedereen heeft, onder de aandacht te brengen. Daarnaast geeft de samenwerking met de KNVB Groene Club ons de kans om onze bekendheid te vergroten en bij te dragen aan de zakelijke en maatschappelijke ambities die we hebben.”

De Groene Club

De KNVB staat voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening draagt hieraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Maar vaak is het gebrek aan kennis en tijd bij de vrijwilligers voor verenigingen een drempel om hier mee aan de slag te gaan. Daarom startte de KNVB in 2017 De Groene Club; een onafhankelijke club die verenigingen helpt en ontzorgt in het verduurzamingstraject.

Mitsubishi Electric / Alklima

Alklima B.V. is al meer dan 25 jaar exclusief importeur van Mitsubishi Electric warmtepompen & airconditioners voor Nederland. Vanuit de filosofie ‘Samenwerking met meerwaarde’ begeleidt en adviseert Alklima installateurs, adviseurs en andere partijen in de bouwkolom bij vraagstukken over duurzame installaties. Het delen van kennis en bieden van opleidingen en trainingen zijn daarbij belangrijke aspecten. Vanuit Alblasserdam zorgen ruim 90 medewerkers daarnaast voor de verkoop, distributie en service van de premium apparatuur voor klimaatbeheersing, warmtapwater en ventilatie.