• Datum
  • Leestijd 3 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Comfort centraal bij energie-efficiënte, ventilator-ondersteunde i-LIFE radiator

Alblasserdam, januari 2020 – Alklima / Mitsubishi Electric brengt met de i-LIFE2 Slim een nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage op de markt. De nieuwe verwarmingsunit combineert een stijlvol design met een geringe diepte en een hoge energie-efficiëntie.

De i-LIFE 2 Slim kan worden gecombineerd met verschillende verwarmings-systemen, waaronder lucht-/water warmtepompen voor maximale verwarmings-comfort. De radiator zet de warmte van waterleidingen om in warme lucht en verspreidt deze door de kamer met behulp van een ventilator. Zo wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld en het energieverbruik beperkt gehouden. In veel gevallen kunnen bestaande radiatoren een-op-een worden vervangen door een i-LIFE2 Slim. De radiator hoeft alleen op de aanvoer- en retourleiding te worden aangesloten. Voor de ventilator is een elektrische aansluiting nodig.

De i-LIFE2 Slim laat zich uitstekend combineren met de Ecodan lucht-/water warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Deze staat buiten de woning opgesteld en onttrekt warmte uit de buitenlucht om deze vervolgens binnen de woning af te geven in de vorm van warm water of verwarming via vloerverwarming of radiator. Door de combinatie met lucht-/water warmtepomp kan de radiator overigens niet alleen worden ingezet voor verwarming maar ook voor koeling. De i-LIFE2 Slim wordt geleverd in vijf uitvoeringen: i-LIFE2 Slim 080, 170, 270, 320 en 370. Afhankelijk van de radiatorsnelheid bedraagt het maximale koel- en verwarmingsvermogen 0,75 en 3,73 kW respectievelijk 0,89 en 4,36 kW.

Kenmerken en werking
De omkasting van de nieuwe radiator kan aan de wand worden gemonteerd en laat zich door de rechte lijnen en zachte rondingen goed combineren met uiteenlopende woon- en interieurstijlen.

Koude lucht wordt aan de onderzijde van de radiator-unit opgenomen en langs een warmtewisselaar geleid. Deze heeft een groot oppervlak voor maximale overdracht van de warmte van de warmwaterleidingen. De warme luchtstroom wordt vervolgens via de verdelers aan de bovenzijde van de unit afgegeven. De verdelers worden automatische geregeld voor optimale warmteafgifte. De ventilator aan de binnenzijde van de radiator werkt daarbij uiterst stil en gelijkmatig.

De i-LIFE2 Slim is uitgevoerd met geavanceerde regeling en regelfuncties zodat de kamer snel op temperatuur wordt gebracht. Aan de bovenzijde van de unit is een display opgenomen waarop de belangrijkste functies en temperatuur kunnen worden ingesteld.

Over Alklima
Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. In haar ruim vijfentwintigjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt. Naast de rol van exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems, is het bedrijf ook vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, e.d. als het om complexe klimaatvraagstukken gaat.

Over Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric Corporation levert al bijna honderd jaar lang zowel aan ondernemingen als aan eindgebruikers overal ter wereld hoogwaardige producten op het vlak van informatieverwerking en communicatie, ruimtevaartontwikkeling en satellietcommunicatie, onderhoudselektronica, industriële technologie, energie, de transport- en de bouwsector en klimatisatie- en verwarmingstechnieken. De onderneming, die ongeveer 138.700 mensen tewerkstelt, boekte op het einde van het boekjaar dat op 31 maart 2017 werd afgesloten een geconsolideerde omzet van 37,8 miljard USD*. Mitsubishi Electric Corporation beschikt in meer dan dertig landen over verkoopkantoren, onderzoek- en ontwikkelingscentra en productievestigingen. Mitsubishi Electric is sinds 1978 in Duitsland als vestiging van Mitsubishi Electric Europe actief. Mitsubishi Electric Europe is een volle dochteronderneming van Mitsubishi Electric Corporation, die in Tokio gevestigd is.

* Wisselkoers 113 yen = 1 USD, stand op 31.03.2017 (bron: Tokyo Foreign Exchange)