• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, installateur

Alklima biedt actuele en praktijkgerichte uitleg lucht-/water warmtepompen

Begin 2020 biedt Alklima de eerste merkonafhankelijke eendaagse ISSO98-training. ISSO-publicatie 98 Lucht-/water warmtepompen in woningen is het ideale stappenplan. Alklima brengt met een praktische eendaagse training deze technische documentatie tot leven dankzij veel praktijkvoorbeelden. En met geactualiseerde waardes. Kortom, belangrijke kennis voor veel installateurs en de ideale voorbereiding op het CITO-examen.

Alklima biedt actuele en praktijkgerichte uitleg lucht-/water warmtepompen

De vraag naar lucht-/water warmtepompen in de particuliere markt groeit sterk. En daarmee eveneens de behoefte bij installateurs aan snel bruikbare kennis. ISSO98 is een mooie structuur om dit soort individuele of collectieve projecten succesvol uit te voeren. De min of meer theoretische beschrijving van de publicatie vraagt echter om een praktische vertaalslag. Installatieprofessionals die hun kennis willen verbreden met dit all electric systeem en/of willen deelnemen aan het CITO examen, kunnen vanaf begin 2020 terecht bij Alklima.

Alle grote merken

De eendaagse opleiding volgt uitgebreid de vijf fases van het ISSO 98-stappenplan. Van programmafase en ontwerpfase, via uitwerkingsfase en realisatiefase, tot aan de beheerfase. Met voorbeelden van alle grote merken, zodat de warmtepomptechniek en installatieconcepten in de volle breedte aan de orde komen. Waar relevant wordt in de training gewerkt met de meest recente waardes. Denk aan de actuele hogere rendementen en lagere geluidsniveaus. Aan het eind van de dag kan de deelnemer een gedegen quickscan uitvoeren naar de technische haalbaarheid en het economisch perspectief van de klantvraag.

ISSO-kennisbank

Na een pilot in oktober dit jaar, vindt de eerste training plaats in januari/februari 2020 in het trainingscentrum van Alklima in Alblasserdam. Het dagprogramma (van 9.00-16.00 uur) ligt in handen van Alklima-opleidingscoördinator Remco Onder de Linden. Hij heeft veel ervaring met het concreet maken van ISSO-structuren. Bovendien schreef hij zelf in opdracht van ISSO de publicatie 99 Lucht-/lucht warmtepompinstallaties in utiliteitsgebouwen. Het cursusgeld van € 475,- exclusief btw omvat naast de training en lunch, ook de originele ISSO-publicatie 98.

Bovendien krijgt de deelnemer ook na de training toegang tot de ISSO-kennisbank, waarin alle publicaties zijn te raadplegen en het CITO-examen (niet inbegrepen in de training) kan worden voorbereid.