Toebehoren

Toebehoren Mitsubishi Electric warmtepompen

Voor de complete installatie van Mitsubishi Electric warmtepompen biedt Alklima een afgestemd aanbod met toebehoren. Van boiler- en buffervaten tot afscheiders, wisselaars en natuurlijk de benodigde regelingen. 

Boilervaten

Voor het realiseren van een voorziening voor warm tapwater in systeem kunnen boilers worden ingezet. Ook ter uitbreiding van een systeem waar al een (geïntegreerde) boiler aanwezig kunnen deze vaten worden toegepast. Hiermee vergroot je de hoeveelheid direct beschikbaar warm tapwater. Of dat nu is voor een hotel of in een huishouden. Daarnaast zijn boilers in te zetten om de warmte van thermische zonnepanelen te gebruiken in combinatie met een warmtepomp. Oplaadboilers worden toegepast om een boileroplaadsysteem te realiseren. Perfect om in korte tijd een grote hoeveelheid warm tapwater te leveren in bijvoorbeeld hotels, sportcomplexen, industriële processen of een appartementencomplex.

Buffervaten

Buffervaten voor gebruik in combinatie met Mitsubishi Electric warmtepompen. Met een buffervat vergroot je de inhoud van het afgiftesysteem. Afhankelijk van de situatie kan dat zorgen voor een optimaal presterende warmtepomp. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om een buffervat toe te passen. Alklima levert buffervaten van 40 tot 500 liter. Andere volumes zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Afscheiders

Lucht-, vuil- en lucht/vuilafscheiders helpen het optimale rendement van een installatie te garanderen. Voor Ecodan installaties zijn ze zelfs vereist. Alklima levert zowel lucht- en vuilafscheiders als gecombineerde lucht-vuilafscheiders. Voor installatiegemak zijn alle leverbare afscheiders universeel en dus zowel in horizontaal, verticaal als diagonaal leidingwerk op te nemen. De afscheiders zijn verkrijgbaar in verschillende aansluitdiameters.

Wisselaars

Platenwisselaar speciaal voor gebruik met de Ecodan flexlijn. Dit is de open source warmtepompoplossing van Mitsubishi Electric. De wisselaars kunnen worden geleverd met verschillende vermogens. De Ecodan Open Source regeling biedt flexibiliteit en vrijheid in het aansluiten op externe regelsystemen. Het brede assortiment aan toebehoren biedt voor alle toepassingen een oplossing.

Regelingen

De warmtepompen van Mitsubishi Electric warmtepompen kunnen aangestuurd worden op alle mogelijke manieren. Ook monitoring en aansluitingen aan smart grids, slimme energiesystemen of hybride toepassingen zijn mogelijk. De regelingen kunnen lokaal, centraal of extern bediend worden. Van sensor tot interface zijn leverbaar. En klaar voor de toekomst.

Installatiematerialen

Naast specifieke accessoires voor warmtepompen levert Alklima ook een assortiment installatiematerialen. Van verbruiksmateriaal tot gereedschappen.