Luchtgordijn

Luchtgordijn voor optimale en zuinige scheiding binnen- en buitenklimaat

Een luchtgordijn is uitermate geschikt boven een open deur van winkels, restaurants, kantoren en vergelijkbare locaties. Kortom: overal waar gasten welkom zijn en de binnentemperatuur aangenaam moet blijven. 

Voorkom tocht met luchtgordijn

Energieverlies is onvermijdelijk als een buitendeur wordt geopend. Het type deur, de grootte van de deuropening en de gebruiksfrequentie heeft grote invloed op de hoeveelheid warme of koude lucht dat uit het pand verdwijnt. Koude luchtstromen zijn onaangenaam voor bezoekers en werknemers en zorgen ervoor dat klanten niet graag in de ruimte verblijven. Het verschil in binnen- en buitentemperatuur zorgt voor thermiek waardoor er uiteindelijk tocht ontstaat. Een luchtgordijn voorkomt deze tocht en verbetert het binnenklimaat aanzienlijk. In samenwerking met Thermoscreens heeft Mitsubishi Electric een combisysteem ontwikkeld van luchtgordijn en een City Multi VRF DX-warmtepomp. Deze zorgt in één apparaat voor zowel koeling van de winkel als verwarming van het luchtgordijn. Daardoor is een cv-ketel niet meer nodig, net zo min als een gasaansluiting.

R2 voor dubbele winst 

Nóg energiezuiniger is de keuze voor het City Multi VRF R2-systeem, dat de energie die uit de winkel onttrokken wordt bij koeling gebruikt om het luchtgordijn te voorzien van verwarming. Het luchtgordijn kan overigens desgewenst voorzien worden van additionele elektrische verwarming voor verwarming tijdens van de ontdooicyclus van de buitenunit. Uiteraard kunnen de buitenunits van Mitsubishi Electric aangesloten worden op elk willekeurig luchtgordijn dat is voorzien van een DX-verdamper/condensor. Door toepassing van de PAC-IF011B-E is de buitenunit aan te sturen door elke externe regeling. Speciaal voor Alklima heeft Coneco een Priva-regeling ontworpen voor universele aansturing van een luchtgordijn en de buitenunits van Mitsubishi Electric. Lees ook de informatie installateurs/adviseurs [link [link doelgroepen-retail-pi-pa] en eindgebruikers [link doelgroepen-retail-ez] over onze klimaatsystemen voor retail en detailhandel.

Mitsubishi Electric luchtgordijnen 

  • Geavanceerde City Multi VRF 
  • Condensatiewarmte direct aan de lucht afgegeven
  • Energiebesparing en CO2-reductie 

Ontdek Mitsubishi Electric luchtgordijnen