Luchtbehandeling

Combineer een DX-warmtepomp met een luchtbehandelingskast 

Mitsubishi Electric maakt het mogelijk om een DX­-warmtepomp op een luchtbehandelingkast aan te sluiten. Daarvoor sluit je een buitenunit en een interface/LEV­kit en/of bediening direct aan op een DX­verdamperblok in de luchtbehandelingkast. Kies uit Mr. Slim LBK-serie (vanaf nominaal 3,5 kW tot en met 22 kW) of de City Multi VRF LBK-serie (vanaf nominaal 22 kW tot en met 150 kW).

Mr. Slim LBK-oplossing

Tot zes Mr. Slim buitenunits kunnen in cascade via MODBus intelligent aangestuurd worden. De regeling geeft ruim voordat een systeem de ontdooicyclus begint een signaal waarmee een externe regeling een andere buitenunit kan opstarten. Dankzij dit pre-ontdooisignaal is een continue temperatuur gegarandeerd. De uitgekiende rotatie-cascadebesturing verzekert bovendien dat alle buitenunits dezelfde werkingstijd behalen. Mr. Slim LBK-warmtepomp kan worden uitgevoerd met drie typen inverters. De warmtepomp met standaard-inverter is financieel aantrekkelijk, compact en heeft een laag gewicht. De Power-inverter-warmtepompen zijn voorzien van een Heat Exchenger Circuit die voor een verbeterde energie-efficiency zorgt tijdens koelen. De Zubadan-inverter-warmtepompen beschikken als extra ook nog over een by-pass die de compressorbelasting verlaagt en een hogere persgas-eindtemperatuur realiseert.

City Multi VRF LBK-oplossing

City Multi-systemen met een capaciteit tussen de 22 kW en 150 kW kunnen worden gecombineerd met een luchtbehandelingskast. Het resultaat is de optelsom van de voordelen in efficiency en regelgemak van het City Multi-systeem met de voordelen van een centraal ventilatiesysteem: grip op het volledige binnenklimaat. Een PAC-AH-regeling verzorgt de communicatie tussen de luchtbehandelingskast en de City Multi-buitenunit. Deze regeling maakt het mogelijk om op drie verschillende manieren te sturen op temperatuur: op basis van de ruimte- of retourtemperatuur, van de inblaastemperatuur via de PAR-33 MAA-bediening, en van de inblaastemperatuur via een extern 0-10V-signaal voor de setpointverstelling.

Mitsubishi Electric luchtbehandelingskasten

  • Eenvoudig en financieel gunstig 
  • Twee oplossingen: Mr. Slim en City Multi VRF 
  • Cascadeopstelling met maximaal zes systemen

Ontdek oplossingen voor luchtbehandeling