Partner KNVB

Als duurzaamheidspartner van de KNVB werken we met de voetbalbond samen aan een duurzamer Nederland. Binnen dit partnerschap ligt de nadruk op het verduurzamen van amateurclubs. Dat doen we bijvoorbeeld als partner van de Groene Club, als advies- en kennispartner en met de De Energietrainer. Ontdek hier meer over deze unieke samenwerking.

Initiatieven

De Energietrainer

De Energietrainer helpt clubs met verduurzamen. Hij laat bestuurders, en van de duizenden verenigingen in Nederland en miljoenen voetballiefhebbers zien wat er mogelijk is op het gebied van verwarmen, douchen en ventileren. De rol van de warmtepomp staat daarbij centraal. Verwarmen met warmtepompen levert niet alleen voordeel op voor de clubkas, maar ook voor het milieu. En dat geeft toch energie?

Groene Club

De KNVB staat voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening draagt hieraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Maar vaak is het gebrek aan kennis en tijd bij de vrijwilligers voor verenigingen een drempel om hier mee aan de slag te gaan. Daarom startte de KNVB in 2018 De Groene Club; een onafhankelijke club die verenigingen helpt en ontzorgt in het verduurzamingstraject.

Meer dan voetbal

Mitsubishi Electric stelt De Clubexpert beschikbaar als er vragen of advies nodig zijn over de verduurzaming met warmtepomptechniek. Hij begeleidt clubs en installateurs om de meest efficiënte oplossingen te realiseren. Van haalbaarheid tot terugverdientijd. Van theorie tot praktijk. Clubexpert Martijn staat klaar om met jouw bestuur en leden alle mogelijkheden te bekijken. En hoewel voetbal zijn passie is, zijn sport en techniek zijn drijfveer. Of je nu korfbalt, hockeyt, biljart, tennist, golft paardrijdt of je wekelijks uitleeft in een sporthal: hij weet alles van duurzaam, kostenbesparend en comfortabel sporten.

Wij zijn de Groene Club

De Groene Club staat voor een volle clubkas en lage broeikas. En daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Omdat sportclubs maatschappelijk, sociaal en cultureel een grote positieve impact hebben op de samenleving. Én daarmee ook op op het klimaat.

Voor alle sportclubs

Weet trouwens dat De Groene Club een initiatief is van de KNVB, maar er is voor alle sportclubs en samenwerkt met verschillende sportbonden. Van hockey tot tennis. En van tafeltennis tot rugby. Groen staat ons allemaal!

Kennis delen: ook voor thuis

Het klimaat is gebaat bij het reduceren van CO2 uitstoot. Dat kan op de club. Maar thuis is dat net zo belangrijk. Het bespaart ook nog eens. Met het e-book voor thuis brengt De Energietrainer feiten, kennis en weetjes naar huis. Informatie waarmee je direct aan de slag kunt, maar zal merken dat verduurzamen heel leuk kan zijn. Dat is alvast 1-0 voor milieu en portemonnee!

Video's De Energietrainer

Energietrainer John Williams maakt een rondje langs de velden. Van trainingsavond tot wedstrijddag en natuurlijk ook de derde helft. John is erbij. Ondertussen neemt hij bestuur en spelers mee in mogelijkheden om energie te besparen en de sportaccommodatie te verduurzamen.

Ga mee op training

Ontdek het samen met John bij VV Kolping in Alkmaar. Of reis mee naar het Zuiderpark in Den Haag, waar VV WIK de eerste overwinning van het seizoen viert. Of kijk hoe ze verduurzamen bij FC Tilburg.

Win een verduurzaamde accommodatie

In 2023 starten we met de Sponsorpitch (werktitel). Een actie waarbij wij een groot deel van de verduurzaming van je accommodatie voor rekening nemen. Natuurlijk staat daar wel wat tegenover. Allereerst moet je scoren met je pitch voor jouw club.

Aan de verdere invulling en voorwaarden wordt nu gewerkt. Niets missen van deze actie? Schrijf je dan bij de Energietrainer in voor relevante updates!