Al meer dan 25 jaar exclusief importeur van Mitsubishi Electric

Geschiedenis Alklima

Alklima in het kort

Al meer dan 25 jaar zijn wij exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems voor Nederland. Naast deze hoogwaardige klimaatsystemen hebben wij een compleet leveringsprogramma, zo leveren wij ook installatie- en montagematerialen (waaronder het complete Big Foot-assortiment). Vanuit de filosofie ‘Samenwerking met meerwaarde’ bieden wij advies en begeleiding aan installateurs, adviseurs en alle andere partijen in de bouwkolom; bijvoorbeeld op het gebied van BREEAM, nul-op-de-meter-programma’s, en via het Alklima College een geaccrediteerde opleiding voor technisch koelmonteur. 
 

Meer over geschiedenis Mitsubishi Electric

Al meer dan 25 jaar gedreven om Nederland te verduurzamen

 
In 2019 bestond Alklima 25 jaar. Dit betekent dat wij al meer dan een kwart eeuw plezier hebben in ons vak. Wat wil je: als importeur van het beste merk in klimaatinstallaties ter wereld, Mitsubishi Electric. Vanaf de eerste dag gericht op duurzame installaties die aantoonbaar geld besparen en de wereld aantoonbaar schoner en gezonder maken.

De start van Alklima

Op 1 mei 1994 zijn we met 3 personen begonnen op de 3de verdieping (bovenstaande foto) van een tot kantoor omgebouwde woonflat in Papendrecht, de Weteringsingel 16. Grappig is dat iedereen die toen bij ons op bezoek kwam zich verbaasde: onze uitstraling naar de buitenwereld was in die tijd grootser dan dat we daadwerkelijk waren. Alklima groeide, en een voormalige woonkamer werd omgedoopt tot onderdelenmagazijn. We besloten daarom op de eerste verdieping van dezelfde flat er nog een kantoor bij te huren: Weteringsingel 6. In 2003, mede dankzij het groeiende aantal klanten vanwege de overlast van vrachtwagens, auto's en liften die kapot raakten door het vervoeren van zware compressoren, besloten we te verhuizen naar het huidige pand aan de Van Hennaertweg. Dit pand werd speciaal voor ons gebouwd en is ontworpen door architect Alwin Reedijk.

Alklima op TV

De groei van Alklima was niet te stoppen. Consequent beleid, gedreven mensen, een toenemende markt, uitgebreider inzetgebied van de apparatuur, de goede naam van Mitsubishi Electric apparatuur en de steeds professionele en onderscheidende naam van de organisatie Alklima zorgden ervoor dat Alklima in 10 jaar tijd marktleider werd in Nederland. Mede ondersteund door een gericht marketing- en communicatiebeleid. In 2008 (er werkten toen al 32 mensen bij Alklima) waren er zelfs zeven weken lang dagelijks reclamespotjes op alle Nederlandse tv-zenders te bewonderen. Een tv-commercial over airconditioning was een primeur op de Nederlandse televisie.

 

Onze projecten

 
Onze referentielijst is inmiddels uniek; van het hoofdkantoor van TomTom tot een airco in de slaapkamer van Corrie Konings. Verder zijn onze installaties geïnstalleerd bij vele winkels, zoals; Blokker, Bart Smit, Xenos, Parfumerie Douglas en Pearl etc.

In 2010 leverden we de totale klimaatinstallatie in de grootste H&M van Europa op de Dam te Amsterdam. Evenals bij de volgende gezondheidscentrums, zoals het Rijnland Ziekenhuis, het HaGa Ziekenhuis, Tandartsenpraktijken, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Health center Zuidplas. Uiteraard hebben we ook installaties geleverd aan kantoren zoals; Volker Wessels, vele Rabobanken, ING Bank, SNS, Nuon. De volgende projecten zijn ook het vermelden waard; het Tuschninski Theater, The Wall Utrecht, Stadion Feyenoord, Marriott Amsterdam en Van der Valk Princeville te Breda. En nog veel meer!

We zijn importeur van het beste merk in klimaatinstallaties ter wereld. Dan hoef je geen zorgen te maken over de kwaliteit, en kunnen we alle aandacht geven aan onze klanten.

Arjen de Jong Algemeen directeur Alklima BV

Onze Vakhelden

Bij Alklima willen we het iedere dag beter doen. Het team is met ruim 65 gemotiveerde en hardwerkende collega’s actief in Nederland. De één bij ons op kantoor te Alblasserdam, de ander op locatie bij een van onze klanten. Binnenkort lees je hier alles over onze vakhelden: onze medewerkers.

Werken bij Alklima

Jouw carrière geef je zelf vorm. Of je nu net start of met relevante bagage toe bent aan dé job in een organisatie waar je jezelf echt thuis voelt. Maak kennis, ontdek, groei en werk samen aan jouw carrière, gezamenlijk succes én een duurzamer Nederland. Bekijk onze vacatures en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team!