Al 30 jaar exclusief importeur van Mitsubishi Electric

Geschiedenis Alklima

Duik in het ontstaan van Alklima

Alklima in het kort

Al 30 jaar zijn wij exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems voor Nederland. Naast deze hoogwaardige klimaatsystemen hebben wij een compleet leveringsprogramma, zo leveren wij ook installatie- en montagematerialen (waaronder het complete Big Foot-assortiment). Vanuit de filosofie ‘Samenwerking met meerwaarde’ bieden wij advies en begeleiding aan installateurs, adviseurs en alle andere partijen in de bouwkolom; bijvoorbeeld op het gebied van BREEAM, nul-op-de-meter-programma’s, en via het Alklima College een geaccrediteerde opleiding voor technisch koelmonteur. 
 

Meer over geschiedenis Mitsubishi Electric

Al 30 jaar gedreven om Nederland te verduurzamen

 
In 2024 bestaat Alklima 30 jaar. Dit betekent dat wij al meer dan een kwart eeuw plezier hebben in ons vak. Wat wil je: als importeur van het beste merk in klimaatinstallaties ter wereld, Mitsubishi Electric. Vanaf de eerste dag gericht op duurzame installaties die aantoonbaar geld besparen en de wereld aantoonbaar schoner en gezonder maken.

De start van Alklima

Op 1 mei 1994 zijn we met 3 personen begonnen op de 3de verdieping (bovenstaande foto) van een tot kantoor omgebouwde woonflat in Papendrecht, de Weteringsingel 16. Grappig is dat iedereen die toen bij ons op bezoek kwam zich verbaasde: onze uitstraling naar de buitenwereld was in die tijd grootser dan dat we daadwerkelijk waren. Alklima groeide, en een voormalige woonkamer werd omgedoopt tot onderdelenmagazijn. We besloten daarom op de eerste verdieping van dezelfde flat er nog een kantoor bij te huren: Weteringsingel 6. In 2003, mede dankzij het groeiende aantal klanten vanwege de overlast van vrachtwagens, auto's en liften die kapot raakten door het vervoeren van zware compressoren, besloten we te verhuizen naar het huidige pand aan de Van Hennaertweg. Dit pand werd speciaal voor ons gebouwd en is ontworpen door architect Alwin Reedijk.

Alklima op TV

De groei van Alklima was niet te stoppen. Consequent beleid, gedreven mensen, een toenemende markt, uitgebreider inzetgebied van de apparatuur, de goede naam van Mitsubishi Electric apparatuur en de steeds professionele en onderscheidende naam van de organisatie Alklima zorgden ervoor dat Alklima in 10 jaar tijd marktleider werd in Nederland. Mede ondersteund door een gericht marketing- en communicatiebeleid. In 2008 (er werkten toen al 32 mensen bij Alklima) waren er zelfs zeven weken lang dagelijks reclamespotjes op alle Nederlandse tv-zenders te bewonderen. Een tv-commercial over airconditioning was een primeur op de Nederlandse televisie.

 

Onze projecten

Onze referentielijst is inmiddels uniek. Van het hele klimaatsysteem op het hoofdkantoor van TomTom tot een airco in de slaapkamer van Corrie Konings. Kijk eens omhoog, grote kans dat je ons ziet. We leverden onder andere de totale klimaatinstallatie in de grootste H&M van Europa op de Dam te Amsterdam. Verder zijn onze installaties geïnstalleerd bij veel winkels zoals: Blokker, Rituals, Omoda, Intertoys, Xenos, Van Haren, Parfumerie Douglas en Pearl.

Maar ook in diverse kantoorpanden, scholen of zorginstellingen vind je Mitsubishi Electric. Onder andere het Rijnland Ziekenhuis, het HaGa Ziekenhuis, diverse tandartsenpraktijken, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Health Center Zuidplas. Kom jij veel bij andere bedrijven? In panden van Volker Wessels, vele Rabobanken, ING Bank, SNS of Nuon staan onze installaties op het dak. De volgende projecten zijn ook het vermelden waard; het Tuschninski Theater, The Wall Utrecht, Preston Palace, Stadion Feyenoord, Marriott Amsterdam en Van der Valk Princeville te Breda. En nog veel meer!

We zijn importeur van het beste merk in klimaatinstallaties ter wereld. Dan hoef je geen zorgen te maken over de kwaliteit, en kunnen we alle aandacht geven aan onze klanten.

Arjen de Jong Algemeen directeur Alklima BV

Onze Vakhelden

Bij Alklima willen we het iedere dag beter doen. Het team is met ruim 90 gemotiveerde en hardwerkende collega’s actief in Nederland. De één bij ons op kantoor te Alblasserdam, de ander op locatie bij een van onze klanten. Benieuwd naar het gezicht achter een naam?

Werken bij Alklima

Jouw carrière geef je zelf vorm. Of je nu net start of met relevante bagage toe bent aan dé job in een organisatie waar je jezelf echt thuis voelt. Maak kennis, ontdek, groei en werk samen aan jouw carrière, gezamenlijk succes én een duurzamer Nederland. Bekijk onze vacatures en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team!