• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Strak en comfortabel koelen en verwarmen vanuit het plafond

Wie de SLZ-M cassette-units van Mitsubishi Electric installeert, creëert naast een strak en modern plafond een comfortabel binnenklimaat. Deze cassette-units, met de afmeting 60 x 60 centimeter, zijn speciaal ontworpen voor de inbouw in systeemplafonds. “Niet alleen in kantoren zien we goede mogelijkheden voor dit warmtepompsysteem, maar juist ook in de horeca, het onderwijs of de retail”, zegt Stephan van der Tholen, productspecialist bij Alklima/Mitsubishi Electric.

Door zijn uitgekiende afmeting van 60x60 cm is deze cassette-unit ideaal voor toepassing in zogeheten Euroraster plafonds. “Omdat het uitblaaspaneel een strak en plat ontwerp heeft, past de unit in elke representatieve ruimte. Een sjiek restaurant, een directiekamer of elke andere hoogwaardige plek is hem op het lijf geschreven”, vindt Van der Tholen.

Tochtklachten voorkomen

De cassette is bovendien compact (245 mm), waardoor hij boven een verlaagd plafond maar weinig ruimte nodig heeft. “Een van de mooie aspecten van de SLZ-M is zijn horizontaal uitblaaspatroon, waarmee we tochtklachten echt kunnen voorkomen, het zogeheten coanda-effect. Optioneel kunnen we de units met de 3D i-see sensor leveren. Dit betekent dat de unit zelfstandig de ruimte monitort op aanwezigheid van personen en vervolgens zijn uitblaaspatroon kan aanpassen aan de plaats en lichaamstemperatuur van mensen in de ruimte. Dit werkt zeer comfort verhogend.”

Bijzondere opties beschikbaar

Het regelen en bedienen van de units gebeurt standaard met een infrarood bediening of een vaste wandbediening. Optioneel zijn de units ook uit te voeren met de MAC-587IF-E WiFi module, waardoor hij koppelbaar is aan MELCloud en daardoor via de app te bedienen. “Een bijzondere optie is de ‘verse luchtaansluiting’”, zegt Van der Tholen, “daarmee kan men een klein debiet met verse lucht vanuit de WTW-unit via de cassette de ruimte in te blazen.”

Toepasbaar binnen verschillende systemen

Volgens Van der Tholen is de SLZ-M cassette-unit niet alleen een geavanceerd product, maar ook erg multifunctioneel omdat hij binnen meerdere soorten warmtepompsystemen past. Hij noemt de volgende systemen:

Omdat het uitblaaspaneel een strak en plat ontwerp heeft, past de unit in elke representatieve ruimte.

Stephan van der Tholen Productspecialist