Een warmtepomp kiezen bij verbouwing of renovatie
Als je bezig bent met de voorbereiding van een verbouwing of renovatie, dan is het slim of vooraf na te denken over wat er mogelijk is voor jouw (nieuwe) huis en wat jij wenst te hebben. Er zijn namelijk allerlei opties voor de juiste klimaatoplossing.
All-Electric Ready - doorpakmodel
We kunnen ons goed voorstellen dat je nu nog verwarmt met een klassieke CV-ketel met radiatoren en dat je woning een slechte EPC-waarde heeft? (EPC is de afkorting van energieprestatiecertificaat. Een EPC toont aan hoe energiezuinig een gebouw is.) Geen punt, daar kunnen we ook wat mee. Dan is het zelf raadzaam om een all-electric-ready warmtepomp te installeren enkel voor warm water. Met een all-electric-ready warmtepomp ben je, in tegenstelling tot een klassieke hybride warmtepomp, klaar om later over te stappen op een all-electric warmtepomp als je huis beter geïsoleerd is en je minder warmte verliest.
All-Electric
Wil jij wel gelijk de grote stap maken? Weet dan dat een omschakeling naar Lage Temperatuur Verwarming (hierna LTV) en extra isolatie plaatsen, samen met de aankoop van een warmtepomp, je al vlug geld zal opleveren door de immense besparing op je energiefactuur. Plus zal je woning ook veel aangenamer aanvoelen door de gespreide en constante verwarming van de LTV (vloerverwarming, wandverwarming)
All-Electric-Ready - instapmodel
Heb je al een idee wat je wenst, maar kom je erachter dat de kosten nog te hoog zijn om om alles in één keer te vernieuwen? Wees dan wel slim, en kies dus voor een all-electric-readywarmtepomp in combinatie met je cv-ketel. Zeker als je een recente hoogrendementsketel staan hebt, is deze combinatie zeker het overwegen waard.
Zorg voor een constante temperatuur
Een warmtepomp werkt het best bij een vrij constante temperatuur. Het plaatsen van een warmtepomp is het meest effectief in een goed geïsoleerd huis. Anders verlies je bij verwarming veel warmte via ramen, gevel, dak en vloer. Goede isolatie van deze onderdelen van je huis zorgt ervoor dat je huis warmte vasthoudt in plaats van laat glippen. Alleen het isoleren van je huis is dan ook al een effectieve manier om veel energie te besparen.
Hou bij goed geïsoleerde huizen ook rekening met het ventileren. Door ventilatie wordt de lucht ververst. Dit zorgt voor een goed binnenklimaat van je woning.
6 vragen voor het juiste warmtepomp advies
Wij snappen maar al te goed dat je van tevoren op onderzoek uit wilt gaan. En zoals je nu weet zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden in de zoektocht naar de juiste warmtepomp. Toch adviseren we je om contact op te nemen met een erkend adviseur. Deze expert kan je goed adviseren welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, raden we je aan om alvast antwoord te geven op de volgende vragen, zodat de adviseur je zo snel mogelijk kan adviseren:
- Hoe wordt je woning verwarmd?
- Vloerverwarming
- Radiotoren
- Combi van vloerverwarming én radiatoren - Om wat voor type woning gaat het?
- Vrijstaand
- Twee-onder-een-kap
- Tussenwoning
- Hoekwoning
- Appartement of flat - Wat is het bouwjaar van de woning?
- Wat voor isolatie heeft de woning?
- Muurisolatie
- Dubbelglas
- Dakisolatie
- Vloerisolatie - Wat is het totale oppervlakte van de te verwarmen ruimte in m2?
- Van welke energiebron wil je gebruikmaken?
- Grond
- Lucht
- Weet ik nog niet
Stel je zelf bovenstaande vragen of ga direct naar de Warmtepomp Selector vul je eenvoudig jouw gegevens in. Daarna vind je via onze dealer-locator een adviseur of een installateur bij jou in de buurt die jou perfect kan helpen voor de beste warmtepomp. Binnen enkele minuten ben je een stuk wijzer.