• Datum
  • Leestijd 3 minuten

Een stille airco voor in de slaapkamer

Voor een stille airco en dus een goede nachtrust is een vaste airconditioner van goede kwaliteit de beste oplossing. Waarom dat zo is leg ik je hieronder uit.


Geschreven door: Nils - Aircoach Mitsubishi Electric

In een te warme kamer slaap je minder goed. Het kan zelfs je slaapritme ernstig in de war brengen. De ideale temperatuur om te slapen is ongeveer 18 graden. Dus ook al is het buiten koud, de kachel aanzetten in de slaapkamer is geen goed idee. Dan kan een airco in de slaapkamer de oplossing zijn. De hoogwaardige klimaatsystemen van Mitsubishi Electric verkoelen, verwarmen en reinigen de lucht. Voor een aangename en constante temperatuur in je slaapkamer.

De juiste airco in je slaapkamer

De airco systemen die vandaag de dag geproduceerd worden zijn niet alleen steeds zuiniger, maar ook vele malen stiller. Grofweg heb je de keuze uit

  • een mobiele airco
  • een vaste airco
Mobiele airco Stille airco slaapkamer

Mobiele airco

Mobiele airconditioners koop je online, bij de bouwmarkt of de elektronicawinkel. Een mobiele airconditioner is handig omdat deze verplaatsbaar is en dus steeds in een andere ruimte kan worden ingezet. Helaas wordt een mobiele airco door milieuorganisaties afgeraden. Het lage rendement, geluidsproductie, beperkte vermogen en de slang naar buiten zorgen niet alleen voor een hoge prijs voor comfort, maar ook voor een aanzienlijke belasting voor het milieu.

Vaste airco

Een vaste airco heeft meer power, comfort en mogelijkheden. Zo’n airco-installatie bestaat uit ten minste twee grote delen: een buitenunit die de gewenste lucht produceert, en een binnenunit die deze lucht verspreidt. Je kunt dus gerust spreken van een volwaardig klimaatsysteem dat zowel ’s zomers als ’s winters een grote dienst bewijst.

Stille aircoWij worden uitgerust wakker, zelfs zonder uit te slapen.

Een mobiele airco maakt zoals eerder gezegd veel geluid. Een mobiele airco heeft- in tegenstelling tot een vaste (split) airco alle systemen in één ombouw zitten. Dit betekent dat de compressor van de airco die het geluid produceert in diezelfde ombouw zit. Dit zorgt voor veel geluid.

Bij een split airco hangt de compressor buiten, waardoor je er minder last van hebt. De airco systemen die vandaag de dag geproduceerd worden zijn niet alleen steeds zuiniger, maar ook vele malen stiller. In een airco binnenunit zit een ventilator. Het enige geluid dat de airco binnenunits produceren komt vanuit deze ventilator. De ventilator zelf produceert nagenoeg geen geluid. Wat je hoort is de verplaatsing van de wind.

Stiller dan het geritsel van bladeren

Geluid van airco in db(A)Met slechts 19 dB biedt Mitsubishi Electric één van de stilste units aan op de markt. Ter vergelijking: het geluidsniveau in een rustige kamer bedraagt 40 dB. De units werken zo goed als geruisloos en dienen perfect voor welke binnenruimte dan ook. Zo kun je in de zomer met het raam dicht slapen, en is een goede nachtrust gegarandeerd. Door jarenlange ervaring slaagt Mitsubishi Electric er keer op keer in om binnen- en buiten-units te ontwikkelen met een zeer laag geluidsniveau. Een stille binnen-unit staat immers garant voor een onverstoord comfort.

P.S: Alle design wand-units hebben een eenvoudig design en zijn uitgerust met een intelligente afstandsbediening.

Airconditioning e-book
Verken de mogelijkheden van airconditioning

Download het e-book met waardevolle informatie die je helpt bij de keuze voor een passende airco in jouw huis.

Lees meer over: