• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, installateur

Welke subsidie krijg ik voor Mitsubishi Electric producten in 2021?

De Nederlandse overheid ondersteunt de road to all electric. Voor de aanschaf van warmtepompen en andere klimaatinstallaties zijn daarom subsidies en/of ondersteunende maatregelen beschikbaar. Als bedrijf kun je deze opnemen in het ontwerp of de offerte, voor een completere presentatie aan opdrachtgevers en klanten.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven

Bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen met de EIA-regeling 2021 46,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals warmtepompen en klimaatsystemen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

EIA-Subsidie: wat zijn de voorwaarden?

Je hebt een onderneming voor eigen rekening en bent belastingplichtig voor inkomsten- of Vennootschapsbelasting in Nederland;
Je investeert in een nieuw bedrijfsmiddel die dus niet eerder is gebruikt;
Je investeert in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst en dat minimaal € 2.500 kost;
Je dient de aanvraag voor EIA binnen drie maanden na het verstrekken van de opdracht in.

Subsidie voor City Multi VRF

Van de luchtgekoelde VRF-systemen komen veel enkele en gecombineerde Y en R2 buiten-units in aanmerking. Deze units vallen onder artikel 211104/d (>12kW) en hebben een SCOP van 4,0 of hoger, m.u.v. de PURY-P300 & P350YNW-A1 en de combinaties waar deze unit(s) deel van uitmaken.

Van de watergevoerde VRF-systemen komen de enkele WY en WR2 condensing-units PQ(H)(R)Y-P200 t/m P300YLM-A1 in aanmerking en alle combinaties die bestaan uit twee van deze units. Alle overige enkele en gecombineerde units komen niet in aanmerking. De watergevoerde condesing-units vallen onder artikel 211103 en hebben een minimale SCOP nodig van 4,5.

Daarnaast komen ook nagenoeg alle RAC (single en multi), Mr.Slim en zelfs luchtgordijnen in aanmerking voor de EIA. De RAC en Mr.Slim units vallen onder artikel 211104/c (<12kW) en hebben een SCOP van 4,4 of hoger nodig. De luchtgordijnen kunnen in aanmerking komen voor artikel 210407 indien deze een bestaand luchtgordijn vervangt en deze aangevuld wordt met de benodigde regeling.

De PURY-(E)M buiten-units welke voor HVRF gebruikt worden komen niet in aanmerking.

Download Brochure Subsidies 2021

Download de nieuwe Brochure Subsidies 2021, met daarin alle units welke in aanmerking (kunnen) komen voor subsidie, en de ISDE apparatenlijst van d.d. 18-01-2021. Voor de units welke hierin niet zijn opgenomen geldt dat deze niet in aanmerking komen. De ISDE lijst kan gedurende het jaar wijzigen, en daarom raden wij je aan de website van het RVO te raadplegen voor de meest actuele lijst.

Downloads

Brochure-Mitsubishi_Electric_Subsidies_2021.pdf
Bestand downloaden 1,57 MB
Brochure-Mitsubishi_Electric_Subsidies_2021.pdf
Lees meer over: