• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Installateur

Welke subsidie krijg ik voor Mitsubishi Electric producten in 2020?

De Nederlandse overheid ondersteunt de road to all electric. Voor de aanschaf van warmtepompen en andere klimaatinstallaties zijn daarom subsidies en/of ondersteunende maatregelen beschikbaar. Als bedrijf kun je deze opnemen in het ontwerp of de offerte, voor een completere presentatie aan opdrachtgevers en klanten.

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor bedrijven

Bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen met de EIA-regeling 2020 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals warmtepompen en klimaatsystemen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

EIA-Subsidie: wat zijn de voorwaarden?

+ Je hebt een onderneming voor eigen rekening en bent belastingplichtig voor inkomsten- of Vennootschapsbelasting in Nederland;
+ Je investeert in een nieuw bedrijfsmiddel die dus niet eerder is gebruikt;
+ Je investeert in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst en dat minimaal
€ 2.500 kost;
+ Je dient de aanvraag voor EIA binnen drie maanden na het verstrekken van de opdracht in.

Subsidie voor City Multi VRF

Van de luchtgekoelde systemen komen de volgende buiten-units in aanmerking: (E)P200, (E)P250, en de samengestelde (E)P400 YSNW t/m (E)P500YSNW (zowel bij Y als R2 incl. high COP).

De (E)P300, (E)P350, de enkele (E)P400 t/m (E)P550 en alle units groter dan de (E)P500YSNW komen dus niet in aanmerking.

Ditzelfde geldt voor de PQ-units, echter komt hier ook de P300 in aanmerking (inclusief de samengestelde units welke bestaan uit een P200, P250 en/of P300).

De samengestelde units P400 t/m P500YSNW welke uit een P200 en/of P250 bestaan gaan we dus zien als afzonderlijke buiten-units met hun eigen SCOP van minimaal 4,4.

De PURY-(E)M buiten-units welke voor HVRF gebruikt worden komen niet in aanmerking.

Klik hier voor meer informatie over subsidies.

Download Brochure Subsidies 2020

Download de nieuwe Brochure Subsidies 2020, met daarin alle units welke in aanmerking (kunnen) komen voor subsidie, en de ISDE apparatenlijst van d.d. 01-01-2020. Voor de units welke hierin niet zijn opgenomen geldt dat deze niet in aanmerking komen. De ISDE lijst kan gedurende het jaar wijzigen, en daarom raden wij je aan de website van het RVO te raadplegen voor de meest actuele lijst.

Downloads

Brochure-ME-Subsidies-2020.pdf
Bestand downloaden 1,17 MB
Brochure-ME-Subsidies-2020.pdf
Lees meer over:

Misschien ook interessant

  • 2 min. leestijd
    Welke subsidie krijg ik voor Mitsubishi Electric producten in 2021?