• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, installateur

s-Mext: een volgende stap in data- en IT-centerkoeling

Alklima heeft haar programma klimaatsystemen voor data- en IT-centers verder uitgebreid. Nieuw is het s-MEXT systeem van Mitsubishi Electric voor kleine en middelgrote technische- en serverruimtes.

Drie behuizingsgroottes

De s-MEXT wordt geleverd in drie behuizingsgroottes met vermogens van 6 - 22,5 kW bij toepassing van één buitenunit en vermogens van 38,8 - 42,4 kW met twee buitenunits. Het systeem heeft bescheiden afmetingen, wat de integratie in IT-centra vereenvoudigt zonder dat daarbij wordt ingeleverd op vermogen per vierkante meter.

Plug & play

Praktisch aan het ontwerp is dat alle componenten toegankelijk zijn aan de voorzijde van de kast, wat het werk van de installateur en onderhoudsmonteur veel eenvoudiger maakt. Omdat aan server- en IT-ruimten steeds hogere eisen worden gesteld, is bij het ontwerp van de s-MEXT niet alleen aandacht besteed aan het koelen, maar ook aan verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen. Het systeem is als Plug & Play-oplossing ontwikkeld, voor snelle en eenvoudige installatie en ingebruikname.

Twee configuraties

Voor de luchtstroomconfiguratie biedt het systeem standaard twee opties: downflow of upflow. Bij de downflow-variant wordt de lucht aan de bovenzijde van de kast aangezogen en onder de verhoogde vloer van de serverruimte uitgeblazen. In de upflow-uitvoering wordt de lucht aangezogen via de openingen onderaan de deuren van de luchtbehandelingskast en daarna de ruimte ingeblazen. Bij het ontbreken van een verhoogde vloer bestaat de mogelijkheid om via een optioneel plenum onder het apparaat de lucht over de vloer van de ruimte te verdelen.

Constant of variabel toerental

De kast is uitgevoerd met één of twee EC-plugventilatoren. Er kan worden gekozen voor een constant of variabel toerental, afhankelijk van de behoefte, of voor een (optionele) constante volumestroom of constante druk in de verhoogde vloer. Standaard veiligheidsfuncties die in het systeem zijn opgenomen, zijn een waterleksensor rook- en branddetector en het G4-luchtfilter met drukverschilbewaking.

Lees meer over: