• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, installateur

Nieuwe Mitsubishi Electric R32-binnenunit onderscheidend in design en techniek

Onder de typebenaming MSZ-LN introduceert Alklima Klimaatconcepten een nieuwe R32-binnenuit van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. De nieuwe unit scoort hoog op het gebied van design, energiezuinigheid, techniek en comfort en filtert dankzij de Plasma Quad Plus-technologie de lucht zeer grondig. De MSZ-LN wordt geleverd in uitvoeringen met een koelcapaciteit van 2,5, 3,5, 5,0 en 6,1 kW.

Nieuw vlaggenschip presteert op alle punten beter

De MSZ-LN binnenunit onderscheidt zich door de vormgeving. Naast standaardwit wordt de unit geleverd in de esthetisch fraaie kleuren robijnrood, parelwit en onyxzwart. Het oppervlak van de unit is afgewerkt met kwaststreek-design, waardoor de kleuren extra diepte hebben gekregen. De eveneens nieuwe afstandsbediening wordt in dezelfde kleuren en met dezelfde kwaststreekafwerking geleverd. De afstandsbediening is uitgevoerd met groot display en toetsen voor de belangrijkste functies. Via de afstandsbediening kan ook met één druk op de knop de ‘night mode’ worden ingeschakeld. De helderheid van de LED-indicatie op de binnenunit wordt daarmee automatisch verminderd, evenals het geluidsniveau van de binnen- en buitenunit.

Intelligente 3D-technologie

De MSZ-LN draagt met een aantal noviteiten bij aan een verbeterd comfort. Zo is de luchtstroom variabel. Hiertoe is de binnenunit uitgevoerd met twee horizontale en 5 verticale lamellen die afzonderlijk zijn te bedienen. Deze werden bovendien volledig nieuw ontworpen om aan te sluiten bij de strakke design. De MSZ-LN is daarnaast uitgevoerd met 3D i-see sensor die met infraroodstralen op verschillende plaatsen in de ruimte de temperatuur meet. De acht sensorelementen analyseren het kameroppervlak en de temperatuur. Daarmee kan worden vastgesteld of en waar zich personen in de ruimte bevinden en waar de warme- of koude plekken zijn in het vertrek. Op basis van deze informatie kunnen de luchtstromen en temperatuur zo worden gevarieerd dat het altijd comfortabel is.

Maximaal schone lucht

De nieuwe unit van Mitsubishi Electric is uitgevoerd met Plasma Quad Plus-technologie. Deze filtertechniek werkt als een elektrisch gordijn dat door ontlading de bacteriën en virussen in de vervuilde omgevingslucht onschadelijk maakt. Naast bacteriën, virussen, allergenen en stof elimineert het filter ook zeer effectief schimmels en rondzwevende deeltjes kleiner dan 2,5 μm.

Energiezuinig

De MSZ-LN scoort hoog op het gebied van energiezuinigheid. Zo wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel R32 voor een hogere efficiëntie. Verder biedt ook de 3D i-see sensortechnologie een aantal energiebesparende functies, waaronder de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen. De sensortechniek zorgt er ook voor dat de luchtstroom altijd is afgestemd op de personen die in de ruimte aanwezig zijn. Dit voorkomt dat onnodig energie wordt verspild. Ook de seizoensmatige efficiëntie is hoog dankzij het verbeterde jaarrendement (SCOP).

De nieuwe unit van Alklima heeft een ingebouwde WiFi-adapter die rechtstreeks via een app op de smartphone kan worden bediend. Vier LED-indicaties maken direct de communicatiestatus zichtbare alsook het energiegebruik (afhankelijk van uitvoering).