• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, huiseigenaar, installateur, zakelijk

Nieuwe lokale bediening van Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric heeft met de PAR-CT01MAA een nieuwe range lokale bekabelde bedieningen geïntroduceerd. Opvallend aan de nieuwe afstandsbediening is de elegante uitvoering met groot, meerkleurig touch panel. De nieuwe bediening wordt geleverd in drie opbouwuitvoeringen waarvan twee met Bluetooth-functie en één zonder. De afstandsbedieningen zijn leverbaar in zwart en wit. De versie met Bluetooth-interface maakt de nieuwe bedieningen bovendien uiterst flexibel in gebruik.

Elegante afstandsbediening met grote kleurendisplay

Door de Bluetooth functie is het mogelijk om de bediening via je smartphone over te nemen. Hiertoe heeft Mitsubishi Electric de MELRemo app ontwikkeld die via de appstore van Apple te verkrijgen is.

De nieuwe afstandsbediening laat zich intuïtief instellen via het LCD-touch panel met achtergrondverlichting. Via het scherm krijgt de gebruiker toegang tot het statusdisplay of hoofddisplay. In het statusdisplay wordt de temperatuur en de tijd getoond; het hoofddisplay biedt toegang tot alle instellingen en functies. Twee sneltoetsen geven hier direct toegang tot de instelling van de uitblaaslamellen en ventilator. Naast de standaardbedrijfsmodi is een extra dag- en weekprogramma beschikbaar.

Vele functies

Tot de vele functies behoort de functie ‘Quick Room Temperature’ waarmee de units op een capaciteit werken die hoger is dan normaal. Hierdoor wordt de ruimte in kortere tijd op temperatuur gebracht. Deze functie werkt maximaal 30 minuten, waarna de unit terugkeert naar de normale bedieningsmodus. Daarnaast wordt voorzien in een functie waarmee de buitenunit in stille stand wordt gezet. De gebruiker kan met deze functie de perioden instellen waarin de stille werking van buitenunits voorrang heeft boven temperatuurregeling. 

Daarnaast worden met een aantal functies specifieke mogelijkheden geboden voor energiebesparingen. Zo kan het bereik van de vooraf ingestelde temperatuur worden beperkt en kunnen geselecteerde functies worden vergrendeld. Verder kan met de functie ‘Schema’ voor elke dag van de week de start/stoptijden van de energiezuinige stand worden ingesteld.

Lees meer over:

Misschien ook interessant